Hocam Pazartesi gününden önce nakil yapamazsınız. Pazartesinden itibaren şubat sonuna kadar haftalık, ardından yine sınıf atlatma işlemleri olan son 3 haftadan önce aylık nakil olacak. Haftalıkta ilgili haftanın son günü Cuma, aylıkta ilgili ayın son iş günü nakil durumu belli olur.
TÜM ORTAÖĞRETİM KURUM VE SINIF SEVİYELERİNDE ARALIK VE MAYIS AYLARI İÇERİSİNDE NAKİL VE GEÇİŞLER YAPILAMAYACAKTIR. MAYIS AYINDA NAKİL YAPILAMAYACAĞI İÇİN NAKİL TALEBİNDE BULUNAN VELİLERİMİZİN NİSAN AYI SON İŞ GÜNÜ HARİÇ OKUL YÖNETİMİNE BAŞVURMASI GEREKMEKTEDİR.
Liseler de NAKİL VE GEÇİŞ BAŞVURULARI NE ZAMAN NASIL YAPILIR? Ders yılının başlangıcından ekim ayının sonuna kadar her hafta, Dönem bitiminin öncesindeki üç hafta nakil başvurusu yapılabilir. Bunun dışındaki sürelerde aylık olarak nakil başvurusu yapılacak.
24-28 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olarak belirlendi. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 31 Temmuz-4 Ağustos'ta yapılabilecek.
Yaklaşık 5-6 gün gideceğin okulun müdürüylede görüşmen şart. Nakil bitince sana haber veren müdür oluyor reis.
İlgili 29 soru bulundu
Haftanın ilk 4 iş günü nakil başvuru, son iş günü (Cuma Günü) ise nakil kabul günü olacaktır.
Sistem kendisi onay verir.
Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır.
"Nakil ve geçiş işlemleri; a) Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere ders yılının başlangıcından ekim ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.
Başvuruların açık kontenjandan fazla olması hâlinde 9 uncu sınıflar için OBP; diğer sınıflar için alt sınıf veya sınıflara ait yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalaması esas alınır ve puan üstünlüğüne göre kayıt/nakil yapılır. Eşitlik hâlinde yaşı küçük olan öğrenciye öncelik verilir.
Onay veya ret işlemi nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden başvuruların bitimini takip eden ilk iş günü çalışma saatleri içerisinde gerçekleştirilir.
Öğrenci nakil tercihinde yeni bir okul kazanırsa kaydı o okula geçer, nakillerde bir okul kazanamazsa ilk yerleştirmede kazandığı okulda kaydı devam eder.
Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarını açıkladı. LGS kapsamındaki lise tercihleri, 3 Temmuz-19 Temmuz arasında yapıldı. 2023 LGS 1.Nakil dönemi ne zaman? LGS kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil başvuruları 24-28 Temmuz arası alınacak.
Merkezi sistem üzerinden yürütülen ana yerleştirme süreci, 7 Ağustos 2023'te tamamlanacak. Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları 8-16 Ağustos 2023 tarihlerinde alınacak ve 18 Ağustos 2023'de yerleştirme süreci tamamlanacak.
Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır.
Birinci dönem ara tatili; 13-17 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Yarıyıl tatili; 22 Ocak – 4 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma günü sona erecektir. İkinci dönem ara tatili, 15-19 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.
Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 31 Temmuz-4 Ağustos'ta yapılabilecek.
Öğrenciler LGS puanlarına göre bu tercihlerden birine nakil hakkı kazanırlar. Nakil işleminin onaylanması genellikle 2 iş günü sürer.
Bu sebepten her eğitim öğretim döneminin son haftasında olduğu gibi 2023/2024 Eğitim Öğretim Yılının Birinci Döneminin son haftası, öğrenci nakiller kapatılmıştır.
ÖĞRETMEN ÇOCUKLARINA KONTENJAN SINIRI OLMADAN NAKİL İMKÂNI
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenlemeye göre, görev yeri değişikliği yapan öğretmenlerin öğrenci olan çocuklarının liselere nakil ve geçişlerinde gideceği okulda boş kontenjan kriteri aranmayacak.
Nakil için tercihler E-Okul üzerinden veya okul müdürlüklerinden yapılabilecek. Tercih işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi veya E-Okul üzerinden yayınlanan tercih listelerine göre yapılacak. Geçen yıl olduğu gibi LGS yerleştirmelerine esas nakiller, bu yıl da iki dönemde yapılacak.
11. 12. Sınıfa geçen öğrencilerin Meslek Lisesine nakil hakkı yoktur. 9. Sınıftan 10. Sınıfa yeni geçmiş olan geçen öğrencilerin meslek liselerine nakil hakkı bulunmaktır. 10. Sınıf tekrarına kalan öğrencilerin meslek liselerine nakil hakkı bulunmaktadır.
nakil sonuçları meb.gov.tr'de açıklandı. Sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet adresi üzerinden sorgulanabilecek.
Eğer 10. sınıfa geçtiğiniz e-Okul tarafından gözükürse sizin ortaokul puanınıza göre değil de 9.sınıf ortalamanıza göre başka bir liseye nakil almanız sağlanır. Bunun için yerel yerleştirme ile alan okulları tercih etmenizde gerekiyor. LGS puanı alan ile okullar OBP puanına çoğu durumda bakmazlar bile.
11.sınıfta nakil almak için, 10.sınıfın ortalamasına bakarlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri