BOY ŞARTI ESNETİLDİ THY Havacılık Akademisi başvurularında pilot olmak için konulan boy limitleri erkek adaylar için boy 1 metre 65 santimetre, kadınlarda ise 1 metre 60 santimetreden kısa olmaması şartı yapılan değişiklikle 1 metre 57 santimetreye indirildi.
Pilot Olmak İçin Boy/Kilo Sınırı Var MI? Hem kadınlarda hem de erkeklerde pilot olabilmek için belirlenmiş bir boy ve kilo sınırı bulunmaktadır. Pilot olmak isteyen erkek ve kadın adayların boylarının en az 1.57 en fazla ise 1.95 olması gerekmekte; beden kitle indekslerinin ise 20 ila 30 arasında olması istenmektedir.
2.Fiziki Koşullar: Boy uzunluğunun en az 165 cm. en çok 190 cm. olması, vücut kitle indeksinin (VKİ) en fazla 30 olması (VKİ=Vücut Ağırlığı (kg) / Boy uzunluğunun karesi (m2)); dilinde kekemelik, pelteklik ve tutukluk bulunmaması gerekir.
En İyi Cevaplar. Pilot olmak isteyen adaylar için önemli olan Hava Harp Okulu Boy Kilo Endeksi 2019 verilerine bakıldığında erkek adaylar için 165 ile 190 cm boy aralığının bulunması gerekmektedir.
a) En az 18 yaşında olmak. b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak.
İlgili 41 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Pilot 2023 yılında ortalama 112.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Pilot , Temmuz 2023 yılında ortalama 112.700 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 96.800 TL maaş alıyordu.
Öncelikle sınavlarda birçok zorlu İngilizce testten geçmeniz gerekecek. Pilot olmaya karar verdiğiniz ve eğitim almaya başladığınız anda İngilizce seviyenizin gayet iyi olması şart. Eğitim esnasında dil öğrenmek gibi bir alternatif maalesef bu meslek için geçerli değil.
BULAŞICI HASTALIKLAR Tüm Bulaşıcı Hastalıklar Geçmişte tanı konulan, tedavi olanlar da dahil olmak üzere bulaşıcı hastalıklar (HIV, Sifiliz, Tüberküloz, Hepatit B taşıyıcıları, diğer hepatit hastalıkları ve diğer bulaşıcı hastalıklar) tanısı olan tüm adayların işe girişi uygun değildir.
UPL Pilot lisans eğitimi 17 yaşından gün almış gençlerden başlayarak, 65 yaşına kadar olan yetişkinlerin SHGM 2. Sınıf Sağlık Sertifikası gerekliliklerini karşılayabilen herkese hitap etmektedir.
Hususi pilot olma yaşı 18, Ticari pilot olma yaşı 21 dir. 60 yaş üzeri havayollarında 3 pilot uçmak gerekir. Maksimum 65 yaşına kadar uçabilirsiniz.
Programa başvuru yapacak adaylarda aranacak şartlar :
01.01.1992 tarihinden sonra doğmuş olmak, Boy uzunluğu 160 – 195 cm arasında ve beden-kitle endeksi uygun olmak, Üniversitelerin 4 yıllık örgün eğitim bölümlerinden mezun olmak, Askerlik ile ilişiği bulunmamak veya askerlik hizmetini 2 yıl tecil ettirmiş olmak.
Pilotlar, genellikle havayolu şirketleri, özel jet sahipleri ve hava kargo şirketleri gibi kurumlarda çalışırlar. Türkiye'de iş kurumu tarafından yayınlanan istatistiklere göre, ortalama bir pilot maaşı 80.000 TL ile 150.000 TL arasında değişebilir.
Pilot yetiştirmek için lisans dışında artık önlisans mezunlarının da Havacılık Akademisi'ne kabul edileceğini duyuran THY, boy limitlerini de esnetti. Erkek adaylar için 165 santimetre, kadınlarda ise 160 santimetreden kısa olmaması şartı 157 santimetreye indirildi.
Pilotlar için emeklilik yaşı 65 yaştır. Pilotların çalışabilecekleri maksimum yaş Uluslararası Sivil Havacılık Otoritesi (ICAO) tarafından belirlenmiştir. Bu yaş sınırı Amerikan Federal Havacılık Dairesi (FAA) tarafından da kabul edilmiştir.
Bir low cost havayolu şirketinde maliyet oldukça ön planda olduğundan dolayı yaz aylarında ortalama 20 gün, kış aylarında ise bu günler biraz azalır. Charter firmalarında ise, herşey örneğin uçuş satılan tur şirketlerine bağlı olduğu için kış aylarında bazen 3 gün, yaz aylarında ise 26 gün çalıştığınız da olabilir.
Tek pilot: 10 saat uçuş görev süresi, 5 saat uçuş süresi. Çift pilot: 10 saat uçuş görev süresi, 7 saat uçuş süresi. Eğitim uçuşları ve paraşütle atlama hariç olmak üzere yukarıda belirtilen süreler en fazla 3 iniş kalkış için olup, her ilave inişte toplam uçuş süresinden 30 dakika düşülerek yapılır.
Pilot olmak için gerekli eğitim süresi, lisans türüne ve eğitim seçeneklerine bağlı olarak değişir. Genellikle, pilot eğitimi 2-4 yıl arasında sürer. Ancak, bazı ülkelerde, pilot eğitimi daha kısa sürebilir veya daha uzun sürebilir.
THY'DE PİLOT NASIL OLUNUR? Herhangi bir 4 yıllık üniversite eğitiminden sonra, THY'nin Uçuş Akademisi'ne ücretsiz başvurabilirsiniz. T.C.
Lise mezunu olmakla beraber önlisans ya da lisans mezunları kapsamında pilot olmak mümkün. Bu konuda gerekli kriter ve koşullar doğrultusunda uçuş için ilgili belgeye sahip olmak gerekir.
Kendilerine sorulduğunda dövme, piercing , yara, yanık, leke, doğum lekesi ve benzeri kalıcı izlerin olmadığını beyan eden ancak var olduğu tespit edilen adayların ise öncelikle süreçleri sona ermekte olup sonraki kabin memuru alım ilanlarımıza da başvurusu mümkün olmayacaktır.
Türkiye'de sadece Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde pilotaj bölümü ücretsiz olarak sunuluyor.
diş dolgusu herhangi bir şekilde pilotluğa engel değildir.
Pilotların uluslararası havacılıkta İngilizce öğrenmeleri zorunludur. Çünkü İngilizce, tüm pilotların ve hava trafik kontrolörlerinin kullandığı standart bir dil olarak kabul edilir. Bu nedenle, tüm pilotların İngilizce konuşma, okuma, yazma ve anlama becerilerine sahip olmaları gerekir.
b) Beş yıldan fazla on beş yıldan az olanlara 20 (yirmi) günden, c) Onbeş yıl (dahil) ve daha fazla olanlara 26 (yirmi altı) günden, ayrıca onsekiz ve daha küçük yaştaki işçilerle elli ve daha yukarı yaştaki işçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi yirmi günden az olamaz.
1) Pilotaj Eğitimi süresi ne kadardır? Pilotaj Eğitimimiz Hazırlık Sınıfı ile birlikte toplam 5 yıllık süreyi kapsamaktadır. İngilizce dil bilgisine sahip olan ve yapılacak sınavda muafiyet kazanan öğrenciler, uçuş eğitimlerini de içerecek şekilde 4 yıl akademik eğitim öğretim görürler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri