Yabancıların vize, ikamet izni, uluslararası koruma, geçici koruma gibi konularda sordukları tüm sorulara yanıt bulabilecekleri YİMER 157; insan ticareti mağdurlarının tespitine ve göçmen kaçakçılığı mağduru yabancıların denizde kurtarılma operasyonlarına yönelik de ihbar ve yardım hattı olarak 7 gün 24 saat kesintisiz ...
YİMER157. Yabancılar ikamet iznine ilişkin soru ve sorunlar için Yabancılar İletişim Merkezi'nin (YİMER) yurt içinden 157 ve yurt dışından +90 312 157 11 22 numaralı telefonlarından 24 saat ayrıntılı bilgi alınabilmektedir.
157 Hangi Durumlarda Aranır? 157 ülkemizde yaşayan yabancı uyruklu kişilere hizmet vermek ve onlara yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur. YİMER'in telefonu olan 157; vize, uluslararası koruma, oturma izni ve geçici koruma gibi konular ile ilgili ülkemizde yaşayan vatandaşların sorularına cevap vermektedir.
Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER 157; Türkiye içinden 157 (ücretsiz), Türkiye dışından ise 0312 157 11 22 (standart ücret) numaralarından hizmet veriyor.
İlgili 24 soru bulundu
İkamet izni başvurunuzun sonucunu beklerken https://e-ikamet.goc.gov.tr/ sitesi üzerinden başvuru sonucunuzu da kontrol edebilirsiniz.
Nüfus müdürlüklerinden yapılacak olan adres değişikliklerinde randevu alınması gerekmektedir.
Yabancıların vize, ikamet izni, uluslararası koruma, geçici koruma gibi konularda sordukları tüm sorulara yanıt bulabilecekleri YİMER 157; insan ticareti mağdurlarının tespitine ve göçmen kaçakçılığı mağduru yabancıların denizde kurtarılma operasyonlarına yönelik de ihbar ve yardım hattı olarak 7 gün 24 saat kesintisiz ...
YİMER Telefon Numarası
Yurtiçinden 157, yurtdışından ise +90 312 157 11 22 nolu telefonu arayabilirsiniz.
Alo 174 İhbar ve Şikayet.
Başvuru işveren veya bağımsız çalışacak yabancı tarafından e-Devlet kapısı üzerinden (www.turkiye.gov.tr veya https://www.calismaizni.gov.tr) online olarak yapılacaktır. Serbest bölgede çalışmak üzere çalışma izni başvurusu ve süre uzatma başvurusu Ticaret Bakanlığına yapılır.
Bu ay ALO 170'e gelen çağrı. Bu yıl ALO 170'e gelen çağrı. Alo170 Çağrı Merkezine yurtdışından ulaşmak için, +90216 170 1 122 numarasını arayabilirsiniz...
Operatörlerin bilinmeyen numaralar servisini kullanabilir, 11880'yi arayabilir veya mesajla bir kişinin telefon numarasını bulabilirsiniz. Vodafone abonesiyseniz 11842, Turkcell abonesiyseniz 11832, Türk Telekom abonesiyseniz 11855'e kısa mesaj göndererek isim soyad bilgisinden telefon no sorgulama yapabilirsiniz.
11855 numarasını arayarak numaraya ya da isme göre arama yapabilir, kişisel kayıt işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 11855'e SMS göndererek: İsme göre arama yaparken aralarında birer boşluk bırakarak ISIM SOYADI yazarak 11855'e SMS olarak gönderebilirsiniz.
TCK`nın 32. maddesi : “(1) Akıl hastalığı nedeniyle, işlediği fiilin hukukî anlam ve sonuçlarını algılayamayan veya bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneği önemli derecede azalmış olan kişiye ceza verilmez. Ancak, bu kişiler hakkında güvenlik tedbirine hükmolunur.
Kısa dönem ikamet izni, ülkemize vize alarak veya vize muafiyeti kapsamında gelen yabancı uyruklu kişilere belli bir süreliğine Türkiye'de kalma hakkı veren, yasal merciler tarafından onaylanmış bir ikamet izin türüdür. Kısa dönem ikamet izinlerin büyük çoğunluğunu turistik amaçlarla verilen oturma izinleri oluşturur.
İnsan ticareti mağduru ihbar ve acil yardım çağrıları için Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER 157), 155 Polis İmdat Hattı, 156 Jandarma İmdat Hattı, 158 Sahil Güvenlik İhbar ve Talep Hattı ile iletişime geçebilirsiniz.
Geçiş başvuruları türü veya amacı değiştirmek için yapılan başvurulara denir. Eğer sizin Türkiye'de kalış amacınız değiştiyse bu başvuruyu yapabilirsiniz. Geçiş başvurularının yapılması için ikamet izin sürenizin bitmesini beklemenize gerek yok. Yeni düzenlenmiş olsa da geçiş işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
“Doğru, hızlı ve güvenilir bilgi” anlayışı ile 7 dilde (Türkçe, İngilizce, Arapça, Farsça, Rusça, Almanca ve Peştuca), 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunan YİMER 157; 7. Kuruluş Yıl Dönümünü kutluyor.
Kişilerin bizzat kendilerinin, yurt dışında; dış temsilciliklerimize, yurt içinde; valilik (il nüfus ve vatandaşlık müdürlükleri) müracaat etmeleri gerekmektedir.
Birçok ülke için 1 yıllık ikamet harç ücreti bugünkü kur ile ortalama 80 dolar yani 1.500 TL civarıdır, ikamet kart ücreti ise 356 TL'dir. Ayrıca Türkiye'de ilk defa ikamet alacaksanız tek giriş vize harcı da ödemeniz zorunludur.
Adres beyan işlemi sırasında beyan yapılacak adres dolu gözüküyorsa e-devlet üzerinden işlem yapılamıyor. Bu sorunla karşılaşan vatandaşların nüfus müdürlüğüne gelerek işlemlerini yaptırması gerekmektedir.
Tanıdığı kişinin adresine kaydolmak isteyen kişinin e-Devlet hesabına girin. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü çatısı altındaki “Adres Değişikliği Bildirimi (Birlikte Oturma İçin / Muvafakatlı)” hizmetini seçin. Adrese kaydolmanız için izin veren kişinin adres bilgileri görüntülenecek. Bu adres seçin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri