7179 Sayılı Asker Alma Kanunu 3. maddesinde, askerliğin kaç yaşında olduğu açıkça belirtmektedir. 20 yaşını dolduran her erkek vatandaş için yoklama, muayene, sevk ve askere alma dönemi başlar.
Madde 2 – (Değişik: 22/1/2015 - 6586/12 md.) Askerlik çağı her erkeğin nüfus kayıtlarında yazılı olan yaşına göredir ve yirmi yaşına girdiği yılın ocak ayının birinci gününden başlayarak kırk bir yaşına girdiği yılın ocak ayının birinci gününde bitmek üzere en çok yirmi bir yıl sürer.
19 yaşında askerlik yapılmaz. Türk Silahlı Kuvvetleri 20 yaşından küçük kimseyi askere almaz. Reşitlik yaşı her ne kadar 18 olsa da 20 yaşına gelmeyen kişilerin askere gitmesi mümkün değildir.
Askerlik çağının başlangıç yaşı 19'dur. Başlangıç yaşının tespitinde yaşa girilen senenin ocak ayının birinci günü esas alınır.
2026 yılı askerleri arasında yer alacak olan 2005 doğumluların kendilerinin veya velilerinin askerliğe hazır olduklarına dair başvurularını 30 Mart 2021'e kadar yapmaları gerekiyor.
İlgili 34 soru bulundu
Türk askerlik sisteminde rütbe fark etmeksizin tüm askerlik süresi 6 aya indirildi. Bu süre yedek subay ve astsubaylar için 12 ay olarak değiştirildi.
Milli Savunma Bakanlığı MSB Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre Mayıs 2023 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile er statüsündeki yükümlülerin askerlik yerleri 25 Nisan 2023 Salı günü itibarı ile açıklandı.
Askere ne zaman gideceğini merak eden 2004 doğumlular intenet üzerinden meraklarını gidermeye çalışıyor. Yukarıda belirtildiği üzere 20 yaşından gün almış olan vatandaşlar askere gitmek zorundadır. Bu nedenle 2004'de doğan kişiler 18 yaşında olduğundan 2024 yılında askerlik yaş sınırını aşacaktır.
1. Lise ve altı öğrenim kurumlarından mezun olanlar ile yapılan seçim sonucunda yedek subay adayı ve yedek astsubay adayı olarak ayrılanların dışında kalanlar askerlik hizmetlerini er olarak yerine getirirler. 2. Erbaş ve erlerin askerlik hizmet süresi altı aydır.
15 Temmuz 2003'Ten İtibaren Kısa Dönem Askerlik 8 Aydan 6 Aya, 18 Ay Olan Uzun Dönem Askerlik İse 15 Aya İniyor - Memurlar.Net.
Muayenesini 2022 yılında yaptıran yükümlüler 2023 yılında asker olacaklar.
ASKERLİK 12 AY MI OLDU 2024? Türk askerlik sisteminde rütbe fark etmeksizin tüm askerlik süresi 6 aya indirildi. Bu süre yedek subay ve astsubaylar için 12 ay olarak değiştirildi.
Bu muafiyet sebebi ile askerlikten muaf olma durumlarını gösteren belge alırlar. İş yeri girişi esnasında istenen askerlik belgesi yerine muafiyet belgesi verilebilmektedir. 148 kilo ve daha yüksek bir ağırlıkta olan kişiler sağlık kontrollerinin ardından muaf tutulmaktadır.
Her sene yoklamaları sonucunda askere elverişli oldukları tespit edilenler, Genelkurmay Başkanlığının teklifi üzerine Millî Savunma Bakanlığınca belirlenecek celp ve sevk esaslarına göre 21 yaşına girdikleri sene askere alınmak üzere çağrılırlar. Madde 10 – (Değişik: 20/11/1984 - 3081/1 md.)
Yoklama kaçağı, saklı ve bakayalar Askeralma Kanununun 24'üncü maddesinin birinci fıkrası esaslarına göre idari para cezasıyla cezalandırılır. Bunlardan kendiliğinden gelenler her gün karşılığı 5 Türk Lirası, yakalananlar ise 10 Türk Lirası idari para cezası ile cezalandırılır.
Erken askere gitmek isteyen kişiler başvurularını askerlik şubeleri üzerinden yapmaktadır. Başvurunuzun yapılması ile birlikte şubeden size verilen form yani dilekçeyi doldurarak erken askerlik göreviniz için başvuru yapabilirsiniz.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), askerlik süresinin uzatılacağı iddialarına ilişkin, "Askerlik hizmet süresinin uzatılmasına yönelik yapılan bir çalışma yoktur" açıklamasında bulundu. Türk askerlik sisteminde rütbe fark etmeksizin tüm askerlik süresi 6 aya indirildi.
Asgari ücrete 1 Ocak 2023 tarihinde yüzde 55 zam yapılarak 8 bin 500 TL'ye yükseltildi. Askerliğini 12 aya tamamlayan er ve erbaşlara da ikinci 6 aylık dönemde her ay 8 bin 500 TL ödenmesine karar verildi. Asgari ücrete temmuz ayında yapılacak zammın ardından er ve erbaşlara ödenen tutar da artırılacak.
Uzman çavuş, en az lise veya dengi okul mezunu olup sivil kaynaktan temin edilen ve muvazzaflık hizmetini çavuş rütbesi ile tamamlayanlardan, muvazzaflık hizmetine müteakip Türk Silahlı Kuvvetlerinin devamlılık arz eden Kritik kadro-görevlerine atanarak istihdam edilir. 1986 yılında çıkarılmış 3269 sayılı Uzman Erbaş ...
- 2004 yılında doğan birisi 2023 yılında 19 yaşında olur. - 2004 yılında doğan birisi 2024 yılında 20 yaşında olur. - 2004 yılında doğan birisi 2025 yılında 21 yaşında olur. - 2004 yılında doğan birisi 2026 yılında 22 yaşında olur.
Hekimlerce yükümlülerin genel fiziki durumları kontrol edilir varsa uzuv eksikliği, ortopedik özrü, görme ve duyma bozuklukları, ameliyat izi, kesik, düztabanlık vb. tespit edilecektir.
Bu sürenin ilk 1 ayı acemi birliği, sonraki 5 ayı ise uzmanlık dönemi olarak geçmektedir. Günümüzdeki askerlik sistemi gereği, normal erler 28 günlük acemi birliği süresini tamamladıktan sonra yemin ederek askerlik görevine başlamaktadırlar.
Bedelli yapmayan bütün askerler için askerlik süresi 6 ay olup, gün olarak 180 gündür. Bu sürenin ilk 1 (bir) ayı acemi birliği, diğer 5 (beş) ayı ise uzmanlık dönemidir. Şu anki sisteme göre normal erler 28 günlük acemi süresinin ardından yemin etmekteler. Buna halk arasında 4 hafta da denmektedir.
Askerlik sevk belgesi, sevk tarihinden 10 gün öncesinde erişime açılır ve er tarafından teslim alınır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri