PÖH Olmanın Şartları – 2023 Bu şarta göre adayların 28 yaşından gün almamış olması gerekmektedir.
Bu kapsamda ise, PÖH adaylarında aranan ilk şart ise, yaş sınırıdır. Bu şarta göre de polis adaylarının 28 yaşından gün almamış olması gerekir. Adayların silah taşıma engelinin de bulunmaması ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekir.
Özel harekat polisi olmak için boy kilo sınırının yanı sıra yaş sınırı da bulunuyor. 28 yaşını doldurmamış olmalısınız.
Daha önce polis eğitim kurumundan atılan kimseler ve ya da kamu hakkından yoksun olan başvuru yapamaz. Alkol ve diğer bağımlılıklar nedeni ile tedavi gören kişilerin de polis özel harekat başvurusu yapma hakkı bulunmaz. Herhangi bir siyasi oluşuma üye olan kişiler de PÖH başvurusunda bulunamaz.
Buda gösteriyor ki 167 cm aşağısında boy uzunluğuna sahip erkekler okullara kabul edilmeyecektir. Kilo için ise belli bir alt sınır koşulmamakla birlikte beden kitle indeksinin 18 ile 27 arasında olması yeterlidir.
İlgili 35 soru bulundu
Boyu 1.70 metrenin altında olanlar da polislik yapabilir.
PÖH başvurusu sırasında adaylardan herhangi bir KPSS baraj şartı beklenmemektedir. Ancak eğitim kriteri olarak başvuran kişinin en az lise düzeyinde eğitiminin olması istenmektedir. Adayların terhis tarihinin de başvuru tarihinden en az 3 yıl önce olması gerekmektedir.
PÖH olabilmek için adaylar için belirlenen yaş sınırı 28'dir. PÖH olarak görev yapabilmek için boy ve kilo şartları ise; erkeklerde 1.67, kadınlarda ise 1.62 cm ve üzerinde olması gerekir.
PÖH, Polis Özel Harekat biriminin kısaltmasıdır. Emniyet içerisinde yer alan özel operasyonlar için oluşturulmuş olan bu bireyler, daha çok şehir içi operasyonları yönetirler. Alınan emirleri ise Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden almaktadırlar.
Lise mezunu olan kişilerin, PÖH olmak için öncelikle Yüksek Öğretim Sınavı'na girmeleri gerekir. Bu sınavdan yeterli puanı alan kişiler, Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Yüksekokulu sınavlarına başvuru yapabilir. Başvurusu olumlu sonuçlanan adaylar fiziki yeterlilik ve mülakat sınavına tabi tutulur.
Öncelikle YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)'a girmeniz gerekir ve TYT puan türünden en az 260,00 puan almanız gerekmektedir.
JÖH olabilmek için Jandarma Genel Komutanlığı'nda çalışıyor olmak gereklidir. Bu durumda erkekler; askerlik bitimine minimum 180 gün kaldığında JÖH için başvuru yapabilir. Kadınlar; astsubay ve subay alımlarına istedikleri zaman başvuru yapabilirler. Daha sonra Jandarma bünyesinde görev yapmaya başlarlar.
POMEM YAŞ SINIRI VAR MI? Polis olabilmek için belirlenmiş olan bir yaş sınırı vardır. Bu sınır ise, reşit olmak yani 18 yaşına girmiş olmak ve 30 yaşını geçmemek şartıdır.
Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm'den kısa boylu olmamak. Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak. Reşit olmak (18 yaş kanunu) 30 yaşını geçmemek. Siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmamak.
PMYO, Polis Meslek Yüksek Okulu ise lise ve dengi okullardan mezun olan ve başvuruda bulunarak kurum bünyesinde eğitim görmeye başlayan 18-26 yaş arasındaki öğrencilere 2 yıl eğitim verilmektedir. Bu eğitim sonucunda başarılı olan öğrenciler PMYO'dan mezun olarak polis memuru olarak görevlerine atanmaktadır.
Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), Jandarma Genel Komutanlığı'nın özel operasyon birimidir. Başlıca görevleri terörle mücadele, sualtı operasyonları, rehine kurtarma, hücre evi baskını, yaşanacak doğal afetlerde hayat kurtarma ve isyan kontrolüdür. 1 Eylül 1999 tarihinde kurulmuştur.
PÖH olmak isteyen lise mezunlarının PMYO polis alımına başvuru yapması ve EGM'ye polis olarak girmesi gerekmektedir.
Öyle bir zorunluluk yok.
Yaş şartı ise, sınavın yapılacağı yılın ekim ayının ilk günü itibaren 18 yaşını tamamlayan ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihinden itibaren 26 yaşından gün almamış olma şartı da bulunuyor. Başvuruları ise, polis Akademisi sitesi üzerinden alım duyurusu yayınlandıktan sonra yapılması gerekir.
Polis okulları başvurusu için sınavın yapıldığı yıl Ekim ayının ilk günü itibariyle askerliğini yapmayan erkek adaylar ile bayan adaylar için 18 yaşını tamamlaması ve 24 yaşından gün almamış olması, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için ise 26 yaşından gün almamış olması şartı aranmaktadır.
Polis Haber'in Gönderisi
Çay dört özelliğinden dolayı kutsal bir sıvıdır. eşitlenmenin sembolüdür aynı zamanda. günün her saati içilebilen tek içecektir. malumunuzdur.
2022 Önlisans Polis Alımında KPSS Puanı Kaç Olmalı? KPSS'de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)
Sonuç olarak Polis, kendisinin nüfusa kayıtlı olduğu yer ile aynı olmamak şartı ile eşi polis değilse; eşinin nüfusa kayıtlı olduğu yerde çalışabilir.
Düz taban olmak büyük ölçüde spor yapmaya engel olmaktadır. Bu rahatsızlığa sahip olan kişiler daha çabuk yorulur, dengede durmada zorluk yaşayabilir ve yürüyüş bozuklukları görülebilir. Dolayısıyla spor ve diğer aktiviteleri yapmak daha zor ve yorucu olur. Düz taban olmak polisliğe , askerliğe ve bekçiliğe engeldir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri