Koshary, ayrıca kushari ve koshari, Mısır'ın ulusal yemeği ve oldukça popüler bir sokak yemeği. 19. yüzyılın ortalarında ortaya çıkan bir Mısır yemeği olan yemek, İtalyan, Hint ve Orta Doğu mutfak öğelerini birleştiriyor.
Soğan ve sarımsağın kavrulduğu tencereye tereyağı, su, tuz, karanfil, beyaz sirke, domates salçası, ezilmiş sarımsak ve süzülen pirinç ve mercimek ilave edilerek 20 dakika pişirilie. Kat kat dizilir ve en üstüne kızarmış soğan ve sarımsak eklenerek servis edilir. Afiyet olsun.
Koshary (Mısır Arapçası: كشري, [ˈkoʃæɾi]), ayrıca kushari ve koshari, Mısır'ın ulusal yemeği ve oldukça popüler bir sokak yemeği.
Mısır'da geleneksel kahvaltı dendiğinde akla ilk o gelir: Fuul Mudammas. Bakla veya bezelye sarımsak, limon suyu ve kimyonla yapılan yemek. Haşlanmış yumurta, tahin, tereyağı ve pastırma ile ikram ediliyor.
Küçük bulgur toplarından oluşan ve bol yoğurtla servis edilen yöresel bir yemektedir. Görüntüsü mantıyı anımsatan pıçık yemeğinin yapılışı çok daha pratiktir.
İlgili 21 soru bulundu
1.adım: Soğanı yıkadıktan sonra küp küp doğrayın ve yağda kavurun. 2.adım: 4-5 kök ışkını doğrayın ve soğan karışımının içine ekleyin. Bir miktar tuz ekledikten sonra kavurmaya devam edin. 3.adım: Işkınları aşırı derecede kavurmadan üzerine yumurtaları kırın, kısa süre pişirin ve ocağın altını kapatın.
Mısır mutfağı, Mısır'ın zengin Nil Vadisi ve Nil Deltası'ndan gelen baklagil, sebze ve meyvelerden yoğun olarak yararlanır. Mısır yemeklerinin örnekleri arasında pirinçle doldurulmuş sebzeler ve üzüm yaprakları, humus, falafel, şavurma, kebap, köfte, ful medames, koşari ve molehiya sayılabilir.
Mısır'da hiç kimse aç kalmaz 🙂
Bu sebze ve meyveler arasında fava fasulyesi, bamya, bezelye, salatalık, hurma, üzüm ve incir başı çekmektedir. Ayrıca Firavunlar döneminde buğday ve arpa, ekmek ve bira yapımında kullanılmıştır.
En çok taze olarak tüketilmesi tavsiye edilen ışkın otu çiğ olarak yenebilme özelliğine de sahiptir. Bu bitkiyi en kolay tüketme biçimi onu kaynatarak suyunu içmekten geçer. Bunun yanında ışkın otu kurusu yoğurt ile karıştırılarak etkili bir krem elde edilebilir.
Daha çok dağlık alanlarda yetişen Işkın Otu, ekşi bir tada sahiptir. Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri içerisinde muz olarak tanımlanan Işkın Otu, kahverengi ve kırmızı çiçeklere sahiptir. Kivi ile aynı tadı olan bu mucizevi bitkinin, sağlık için onlarca faydası bulunuyor.
Bilimsel adı Reus Ribes olan, Çin, İran, Türkiye, Hindistan ve diğer birkaç ülkeye özgü ışkın otu, kalın, ekşimsi bir tadı olan, muz gibi soyularak yenen, 40-150 cm boylarına kadar yükselen, dağlık alanlarda ve karasal iklimin etkili olduğu bölgelerde yetişen çok yıllık otsu bir bitkidir.
Toz biber, salça, tüm şekilde 1 baş soğan tüm olarak tencereye eklendikten sonra yeteri kadar su ilave edin ve etler yumuşayana kadar pişirin. Üzümleri ekleyin ve şişinceye kadar kaynatın. Kıvam alınca karabiber ve şekeri ekleyin. Bir taşım kaynayıp yeteri kadar dinlendikten sonra servis edin.
Tavuk fileto, tavuk göğüs etinin incecik kesilmesiyle elde edilen halidir.
Unumuza maya, tuz, şeker ve suyu ilave edip ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun ve bir kaseye alarak yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Şimdi gelelim nefis iç harcına. Sarımsak ve soğanlarımızı piyazlık (ay ay) doğrayalım. Etimizi baharatlarımızı ve suyumuzu ekleyelim.
Yapılan son araştırmalarda ışkın otunun başta akciğer kanseri ve lösemi olmak üzere en tehlikeli ve yaygın kanser türlerine yakalanma riskini %50 oranında düşürdüğü ortaya çıktı.
Dünyanın her yerinde yetişme özelliği olan ışgın otu, kiviye benzer şekildedir. Ülkemizde; Mardin, Van, Elazığ, Hakkari, Sivas, Erzurum ve Bingöl illerinde bulunmaktadır.
Pratik bir yiyecek. Muz gibi soyuluyor kabuğu ve başka bir işleme gerek duymadan yenebilen bir bitki. Bölgede yetiştiği ve muz gibi kabuğu soyulup yendiği için "Kürt muzu" da deniliyor.
Şeker ve tansiyon hastalıklarına iyi gelir. Hemoroid, ülser, ishal gibi sorunlara iyi gelir. Böbrek rahatsızlığı gibi oluşan rahatsızlıkları gidermede yarar sağlamaktadır. Kalp rahatsızlıklarının oluşmasını engellemektedir.
Adlandırma. Türkçede ışgın ya da ışgın otu adıyla kitap dilinde yaygındır ve halk dilinde de bu ve bunun varyasyonları (ışkın, ıçgın, ıçkın, uçkun, uçgun, uşgun, uşkun, aşgın, aşkın, eşkin, eşgin) kullanılır.
Uçkun (ışgın) otu nerede yetişir? Uçkun otu, Güneybatı Asya'nın ılıman ve subtropikal bölgelerinde (Türkiye, Suriye, İsrail, Filistin, Ürdün, Lübnan, Ermenistan, Azerbaycan, Irak, İran, Afganistan ve Pakistan) yayılım gösterir ve Türkiye'de yabani, dağlık ortamlarda yetişir.
Küçük dairesel kalıplarda buharda pişmiş, mayalanmış pirinç ve mercimek hamurundan yapılan İdli, Güney Hindistan'da kahvaltıda tüketiliyor. Bir çeşit ekmek olarak düşünebileceğiniz yemek, Hindistan cevizi ve domates sosuyla sunuluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri