Yasa gereği 18 yaşından küçükler rezervasyon yapamamaktadır.Konaklayacak kişilerden en az 1 kişinin 18 yaşından büyük olması gerekmekte olup,rezervasyon işlemlerinin 18 yaşından büyük kişilerce yapılması gerekmektedir.
-18 yaşından küçük bir çocuğum var, taşınmaz edinebilir mi? 18 yaşını doldurmamış olan yaşı küçük çocuklara ait gayrimenkul tasarruflarında anne ve baba birlikte hareket ederek işlemi yapabilirler.
18 yaşının altında olan kişiler tek başına ev kiralama hakkına sahip olamıyor.
Dairelerimizde 18 yaş altında olanlar ancak ebeveynleri refakatinde konaklayabilir. Bireysel olarak 18 yaş altında olanların konaklamasına izin verilmemektedir.
Ülkemizde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişiler, belli şartları karşılamaları durumunda kiracı olarak ikamet edebilmektedir. En başta Türkiye'de yabancılara ev kiralamak için kira sözleşmesi imzalanması gerekir.
İlgili 18 soru bulundu
Türkiye'de oturma izni olmayan yabancıya ev kiralama ne yazık ki yasal olarak mümkün değil. Evinizi kiraya vereceğiniz yabancı uyruklu kişinin mutlaka aşağıdaki oturma izinlerinden birine sahip olması gerekiyor: Kısa dönem ikamet izni. Aile ikamet izni.
2644 numaralı Tapu Kanunu'nun 35. maddesine göre yabancı uyruklu kişiler, yasal sınırlamalara uymak kaydıyla Türkiye'den ev satın alabilirler. Yabancıların gayrimenkul satın almaları için Türkiye'de oturum iznine sahip olmaları gerekmemektedir.
Pansiyonlarda yaş sınırı genel olarak 18'dir. 18 yaş ve üstü herkes pansiyonlarda konaklayabilir.
Konut hesabı 18 yaşından büyükler adına açılabilmekte olup, 18 yaşından küçükler adına veli veya vasisi tarafından açılabilmektedir.
Tapuda yapılacak alım satımlarda tarafların 18 yaşından küçük ve 65 yaşından büyük olmaması gerekiyor.
Ev sahiplerinin günlük kiralık ev ruhsatı almadan evlerini kiraya vermeleri, yasalara göre suç olarak kabul ediliyor. Ruhsatsız günlük kiralık daire cezası 2023 yılı itibariyle 100.000 TL'den başlıyor. Ayrıca emniyet ekipleri ruhsatsız günlük ev kiralama eylemi karşılığında evinizi geçici olarak mühürleyebilir.
Bu tür evler kiralandığında otel konforunda hizmet alınır. Ev sahiplerinin profesyonel olarak hizmet verdiği bu evlerde istenilen sürelerde kiralama yapılabilir. Kiracılar günlük, haftalık, aylık ya da daha uzun süreli bir kiralama yapacağı zaman ev sahibi ile arasında bir sözleşme yapar.
Buna ek olarak, vergi kaybı önleyen düzenlemeye, günlük kiralanan tüm işletmelerde geçici ikamet yerleri olarak kimlik bildirme sistemi dahil edilmiştir.
Tek kişi, çiftler, arkadaş grupları ve aileler günlük kiralık dairelerden kalabilirler. Günlük kiralık evi otel ve pansiyondan ayıran en temel özellik şudur ki otel ve pansiyonlarda konaklayanlar kişi başı ücret öderken, günlük kiralık dairede daire başı ücret alınır.
Gayrimenkul sahipleri, herhangi bir kira bedeli talep etmeden çocuk, akraba ya da tanıdıklarına mülklerini kiralama hakkına sahiptir.
18 yaşından küçüklerin attığı imza butlandır. Gerekli durumlarda çocuk değil veli/vasinin imzası alınır ve o geçerlidir.
Amerika'da Ev Almak İçin ABD Vatandaşı Olmanıza Gerek Yok
Amerika'da ev alabilmek için herhangi bir oturum iznine sahip olmak veya ABD'de yaşamak mecburiyetinde değilsiniz. ABD daimî ikamet izniniz olmasa da evin satış bedelinin %50'sine kadar konut kredisi çekebilir ve Amerika'da bir ev sahibi olabilirsiniz.
-Tapu işlemleri için belli bir yaş sınırı var mıdır? İşlem yapacak kişi, 18 yaşını doldurmuş olmak kaydıyla, medeni haklarını kullanma ehliyetine sahipse, sorulan sorularla akıl sağlığının yerinde olduğu tespit ediliyorsa kaç yaşında olursa olsun sağlık raporuna gerekyoktur.
18 yaşından büyük olan her bireyin, akıl sağlığı yerinde olmak koşuluyla, mal satım ve alım işlemlerini gerçekleştirmeleri önünde herhangi bir engel bulunmuyor. Hal böyle olunca, anne ve babalar reşit yaştaki çocuklar için alınan evin akıbeti konusunda söz sahibi olmak istiyor.
Yanlarında veli bulunan kişiler otelde kalabilir. Aynı zamanda 18 yaşından küçük olan kişinin ailesi karakoldan izin belgesi çıkarttığı takdirde konaklaması mümkün olur. 18 yaş altı kişilerin otel rezervasyonu yaptırabilmesi için ailesinden yetişkin birinin yanında olması gerekiyor.
Bazı otellerde 0-6 yaş ya da 0-12 yaş arası çocuk misafirler için ücret alınmamaktadır.
Diğer taraftan “Bungalov evlerde yaş sınırı var mı?” sorusu da bu bağlamda önemlidir. Aslına bakarsanız, bungalov evler her yaştan kullanıcıya hizmet verecek niteliğe sahiptir. Fakat 18 yaş altındakilerin konaklama hizmetlerinden yararlanmaları için ebeveyninin izni gerekir.
Mütekabiliyet Yasası (uluslararası antlaşmalarda karşılılık ilkesi) gereğince yabancılar ülkemizden ev satın alabilirken, Türk vatandaşları da yurt dışından ev satın alma hakkına sahip oluyor.
Hangi Avrupa Ülke Ev Alınca Vatandaşlık Veriyor? Ev alınca vatandaşlık veren Avrupa ülkeleri; Malta, Letonya, ispanya, Portekiz ve Yunanistan'dır. Karadağ, İrlanda ve Makedonya Avrupa Birliği'nde yer almayıp Avrupa Kıtası'nda yer alan ve gayrimenkul karşılığı vatandaşlık veren ülkelerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri