OKULA TELEFON GETİRMEK YASAKLANACAK MI? Milli Eğitim Bakanı
Okul müdürlükleri ve öğretmenler konunun takibiyle sorumlu olacak. KARNE GÜNÜ OKULA TELEFON GETİRMEK YASAK MI? Karne günü ders işlenmediği için okula telefon götürmek yasak değil. Ancak her okulun kendisine özgü kuralları olduğu için okul yönetimine bildirilmesi gerekiyor.
Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için okullarda telefon kullanımı konusunda yeni bir genelge yayınladı. Genelgede, öğrencilerin dikkatini dağıttığı ve eğitim öğretim sürecini olumsuz etkilediği için telefon kullanımına yasak getirildiği belirtildi.
7.Servis kurallarına uyarlar. 8. Öğrenciler okulun belirlenmiş kılık- kıyafet kurallarına uyarlar. 9. Okulda cep telefonu kullanamazlar. Ders esnasında, cep telefonu kullanmak kesinlikle yasaktır, gün sonuna kadar sınıf dolaplarına konur.
2023-2024 eğitim öğretim dönemi başlarken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni karar göre öğrenciler artık derse cep telefonuyla giremeyecek. Sınıf ortamında cep telefonuyla ile oynayan öğrencilerin derse odaklanmaları zorlaşıyor ve derse adapte olamamalarına sebep oluyor.
İlgili 35 soru bulundu
Derslere telefon ile girmek yasaklandı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılında öğretmenlerin derslere telefon girmeyeceklerini duyurdu.
Yeni eğitim öğretim yılında öğrenciler artık cep telefonlarıyla derse giremezken, öğretmenler de kötü örnek olmamak adına sınıfa telefonlarını sokmayacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AA Editör Masası'na konuk olarak, yeni eğitim öğretim yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
İlk telefon için ideal yaş nedir? Çocuklarınız akıllı telefon veya benzeri bir cihaz için 10 ila 14 yaşları arasında ya da ortaokul döneminde hazır olabilir. Altıncı sınıf öğrencisi kendine bir telefon ya da elektronik herhangi bir cihaz isteyebilir.
Öğretmenler, ders sırasında öğrencilerin telefonlarını kullanmasını engellemek için gerekli önlemleri alacak. Telefonlarını okulda kullanan öğrencilere kınama ve kısa süreli okuldan uzaklaştırma cezası verilebilecek. Ayrıca, veliye de para cezası uygulanabilecek.
1- Öğrencilerin okula cep telefonu ile gelmemelerini tercih etmekteyiz ancak herhangi bir nedenle cep telefonu ile okula gelen öğrenciler derslere cep telefonu ile giremezler. Ders başlamadan önce öğrenciler telefonlarını şifreli/kilitli özel dolaplarına kapalı olarak koymalıdırlar.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin cep telefonlarının ders başlamadan önce öğrenciler tarafından öğretmenlere teslime dileceğini belirtti. Buna göre öğrenciler okula cep telefonu götürebilecekler ancak ders başlamadan öğretmene bu telefonu teslim edecekler.
OKULA TELEFON GETİRMEK YASAKLANACAK MI? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda telefon kullanımı konusunda yeni uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre bundan sonra öğretmenler de öğrenciler de derslere telefon götüremeyecek.
Eğer okul yönetimi böyle bir cep telefonu yasağını okul yönetmeliğine koymuşsa, öğretmen telefona el koyabilir. Öğrencilerin dikkatlerini derse vermeleri için okul yönetmeliği bu tür bir yasağı koyabilir... Yani telefona el koyma süresinin amaca uygun olması gerekir, bu tedbirin uygulanmasında aşırıya kaçılmamalı.
İşte merak edilen soruların yanıtları.. Öğrenciler merakla beklediği yarıyıl tatiline 19 Ocak'ta karne alarak girecekler. 15-19 Ocak tarihleri arasında olan birinci dönemin son haftası MEB kararı ile ders işlenmeyecek.
Kolye, yüzük, küpe, bilezik vb. aksesuar takmak, kumaş veya deri yelek, Okul kıyafetinde öngörülen dışında hırka ve kazak vb. giyilmesi yasaktır. Hiçbir şekilde yüksek tabanlı, topuklu ayakkabı ve sandalet giyilmemelidir. Kız öğrenciler makyaj yapamaz, saçlarını boyatamaz ve oje kullanamazlar.
UNESCO'nun raporuna göre aşırı cep telefonu kullanımı düşük eğitim performansıyla doğrudan bağlantılı. Saatleri bulan açık ekran süresinin ise çocukların duygusal istikrarı üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olduğuna dair kanıtlar var. UNESCO akıllı telefonların okullarda yasaklanmasını öneriyor.
Kamera ve fotoğraf çekme özelliği olmayan, müzik çalarlar (MP3) olarak kullanılmayan cep telefonları, okullara ancak kapalı olması şartıyla getirilebilinecek.
a) Uyarma: Öğrenciye, öğrencilik görevlerinde ve davranışlarında daha dikkatli olması gerektiğinin yazılı olarak bildirilmesidir. b) Kınama: Öğrenciye, öğrencilik görevlerinde ve davranışlarında kusurlu sayıldığının ve tekrarından kaçınması gerektiğinin yazılı olarak bildirilmesidir.
Deneyimlerime göre, ilk telefon için ideal yaş 11-12 yaş civarı. Bu yaşlar, pek çok çocuğun bağımsız olarak okula gitmeye başladığı yaşlar, dolayısıyla telefonlar faydalı iletişim araçlarıdır.
Gelişim uzmanları ve psikologlar teknolojik cihazların zekada, gelişimde ve özellikle sosyallikte sorunlar çıkardığını düşündüğü için, özellikle 6 yaş ve altı için direkt akıllı telefona maruz bırakılmamalarını önermektedir.
“Her gün; 3-6 yaş arası çocukların 30 dakika, ilköğretim çağına gelmiş çocukların 45 dakika, ortaöğretim öğrencilerinin günde 1 saat, lise çağına gelmiş gençlerin ise 2 saat ekranla, teknolojik araçla vakit geçirmesi en doğru yol.”
Öğretmenin aynı gün telefonu geri vermesi orantılılık prensibine uygun olurdu. Oysa telefonun cuma yerine pazartesi günü verilmesi ise bir gecikmedir. Fakat bu nedenle öğretmene bir yaptırım uygulamak mümkün olamaz.
Ulusal hukuk ve eğitim mevzuatında kanun düzeyinde yönetici ve öğretmenlere öğrencilerin üst arama ve eşyalarına el koymayla ilgili bir düzenlemenin olmadığı tespit edilmiştir. Üst arama ve eşyalara el koyma kanunlar tarafından kolluk kuvvetlerine, hâkim kararına bağlı olarak verilen bir yetkidir.
Milli Eğitim'e göre okula telefon götürülmesi yasak fakat telefona el koyma durumları yok.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin cep telefonlarının ders başlamadan önce öğrenciler tarafından öğretmenlere teslime dileceğini belirtti. Buna göre öğrenciler okula cep telefonu götürebilecekler ancak ders başlamadan öğretmene bu telefonu teslim edecekler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri