Yapay zeka tabanlı online TOEFL IBT eğitimimizde kullandığımız kişiye özel çalışma programımızı baz alarak birkaç örnekle açıklayalım. GÜNLÜK ORTALAMA 3.5 SAATLİK BİR ÇALIŞMAYLA 2 AY SONRA SINAVA GİRİLEBİLİR. GÜNLÜK ORTALAMA 3 SAATLİK BİR ÇALIŞMAYLA 3 AY SONRA SINAVA GİRİLEBİLİR.
İngilizce seviyeniz çok iyi olsa bile, sınava en az dört-beş ay önceden başlamak ve düzenli çalışma planı oluşturarak sınav becerilerini geliştirmeye odaklanmak önemlidir. Sonuç olarak, TOEFL sınavı, İngilizce bilgisini ve yeterliliklerini uluslararası düzeyde kanıtlamak için önemli bir sınavdır.
TOEFL iBT® sınavı 4 bölümden oluşur ve güvenli, yetkili test merkezlerinde bilgisayar üzerinde yapılır. Bu elverişli yapısı, aynı günde, yaklaşık 2 saatten daha az süre boyunca girip sınavı tamamlamanızı sağlar.
TOEFL IBT, her ay 3 ya da 4 kez yapılan bir sınavdır; yıl içerisinde 50'den fazla uygulanmaktadır.
IELTS, TOEFL, Pearson PTE gibi sınav hazırlık kursları, sınav tarihine göre değişken olmakla birlikte 2, 3 veya 4 günlük eğitim programları olarak sunulmaktadır. YDS, YÖKDİL, e-YDS gibi kurslar ise yine sınav tarihlerine göre başlamakta ve genelde 2, 3 ay süren programlardır.
İlgili 17 soru bulundu
Bu yukarıdaki ETS kendi sitesinden. Buna göre B2-C1 arası bir düzey oluyor. IELTS 6.5 a denk geliyor.
TOEFL sınavının Speaking bölümü IELTS sınavınınkine göre daha zordur diyebiliriz. Her iki sınava da giren kullanıcıların çok büyük bir kısmının hem fikir olduğu konu TOEFL Speaking sınavının zorluğudur. TOEFL sınavında YDS denkliği varken IELTS sınavının denkliği bulunmamaktadır.
TOEFL iBT sınavına erişim sağlayabilmek için yeterli teknik düzeni bulunmayanlara yönelik yeniden gözden geçirilerek düzenlenen bir sınav formatıdır. Sadece internet erişimi olmayan yerlerde uygulanır. Sınav TOEFL iBT formatından daha kolay ya da daha zor değildir.
Yılda 50'den fazla kez sınav yapılır. TOEFL'a yılda kaç kere girebilirim? TOEFL'a girişte bir sayı sınırlaması yoktur. Tek sınırlama, gireceğiniz iki sınav arasında 12 günden az süre olmaması.
70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi, olarak değerlendirilir.
Sohbet-tartışma soruları ise 2-3 dinleme parçası ve her dinleme parçasında 5 soru vardır. Özetle TOEFL IBT LISTENING bölümünde 28-39 arasında soru bulunur. Sorular çoktan seçmelidir ve her sorununun doğru yanıtı 1 ham puan getirir.
Her iki sınav da dil öğrenenlerin İngilizce okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini ölçer. IELTS sınavı, İngilizce konuşan ülkelerde eğitim veya göçmenlik için gereken seviyeyi belirlemek için kullanılırken TOEFL sınavı daha çok yurt dışında üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler tarafından tercih edilir.
Avrupa Konseyi tarafından kabul edilen belgeye göre C1 seviyesindeki bir insanın neredeyse 6000 kelime, C2 seviyesindeki bir insanın ise neredeyse 8000 kelime bilmesi bekleniyor.
İlerleme durumu her ne kadar kursun türüne ve öğrencinin kendisine bağlı olsa da öğrenciler, toplamda 800 saatlik ders ile C1 İngilizce seviyesine erişebileceklerini tahmin edebilirler.
Ancak daha İngilizce gramerini yeni yeni oturtmuşsanız, okuduğunuzu ve dinlediğinizi anlama güçlüğü çekiyorsanız, TOEFL'dan 85 almak ciddi zaman ve emek ister. Böylesi bir durumda TOEFL'dan 85 almak zor mu sorusuna “Evet, zor” diye cevap verebiliriz.
Araştırmaya göre ana dili Türkçe olan biri, İngilizceyi 1100 saatte öğrenebilir. Bu da 44 haftaya tekabül ediyor. Yani ortalama on ile on bir ay arası diyebiliriz. Yeni bir dil öğrenmenin ne kadar süreceği kişiye bağlı.
Orta seviye İngilizce B1 seviyesiyle başlar. B1 seviyesini tamamlamak aşağı yukarı 10 hafta sürer. B1 seviyesini tamamlayan kişi B2 eğitimine hazır demektir. B2 seviyesi de pek çok yabancı dil kursunda 12 haftayı bulmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri