Bebekler oturmaya başlaması ile beraber puset kullanımına ihtiyaç da azalmaya başlamaktadır. Bebekten bebeğe göre değişse de genellikle bebekler 3 aydan sonra yavaş yavaş oturtulmaya başlanmaktadır. Yeni doğan döneminden itibaren kullanılan pusetler bebeklerde en verimli olarak 6 ile 9 aya kadar kullanılmaktadır.
Özellikle bebek arabasında bebekler gezerken sallandıklarından dolayı hemen uykuya dalmaktadır. Artık yeni arabaların puset bölmesi olduğu için uykuya Dalan bebekler buradan rahatlıkla çıkarılıp evlerine götürülebilmektedir. Böylece puset bebeklere asla zarar vermemektedir.
Puset seçerken aşağıdaki faktörlere dikkat etmelisiniz: Kullanım Kolaylığı: Pusetin açılması ve katlanması kolay olmalıdır. Ayrıca, tekerleklerin dönmesi kolay olmalı ve pusetin manevra kabiliyeti yüksek olmalıdır. Güvenlik: Pusetin, bebeğinizin güvenliği için tüm güvenlik standartlarını karşılaması önemlidir.
Her bebeğin gelişimi farklı olmakla birlikte, genel olarak baktığımızda doğumdan ortalama 3 ay sonra bebekler ilk defa oturtulmaya başlanıyor. Doğum gerçekleşir gerçekleşmez, puset kullanacaksanız, uzmanların özellikle düz zemin tavsiye ettiğini dikkate alarak seçiminizi yapmanız önerilir.
Yeni doğan bebeklerin belli bir süre oturtulmaması ve düz bir zemine yatırılması isteniyor. Bunun nedeni olarak da vücut yapılarının oldukça esnek olması gösteriliyor. Bebekler oturmaya üçüncü aydan itibaren alıştırılmaya çalışıldığı için üçüncü aydan sonra ana kucağı kullanımı daha sağlıklı oluyor.
İlgili 44 soru bulundu
Ana kucağı doğumdan itibaren kullanılabilir. Tamamen yatırıldığında, bebek yatma pozisyonundayken, güvenlik sağlayan ve koruma hissi veren özel iç küçültücü minder ile desteklenir.
Puset, bebeğin rahatça taşınmasını sağlayan bağımsız ya da genellikle bebek arabasının bir parçası olarak kullanılan, bir nevi ana kucağı. Yumuşak destekleri ve emniyet kemeri sayesinde bu özel taşıyıcılar, bebeği güvenli bir şekilde taşımayı sağlıyor.
Bebekler oturmaya başlaması ile beraber puset kullanımına ihtiyaç da azalmaya başlamaktadır. Bebekten bebeğe göre değişse de genellikle bebekler 3 aydan sonra yavaş yavaş oturtulmaya başlanmaktadır. Yeni doğan döneminden itibaren kullanılan pusetler bebeklerde en verimli olarak 6 ile 9 aya kadar kullanılmaktadır.
Puset ve Portbebe Arasındaki Farklar
Yalnızca bebeği taşıma amaçlı değil, aynı zamanda oto koltuk, bebek arabası portbebesi ve ev içinde de bebeği güvenli tutabilecek bir ürün arayışındaysanız, pusetler sizin için çok daha uygun olacaktır.
Bebeklerin puset, araba koltuğu, kucak gibi onu saran yerlerde uyumasının sebebi de anne karnındaki güveni vermesinden kaynaklanmaktadır.
Bebek hastane çıkışında mevsime uygun kıyafetler, temizlik ve bakım ürünleri ve puset yanınızda bulundurmanız gereken eşyalar arasında yer alır.
Temizlik esnasında kolayca çıkarılabilir. %100 pamuktan meydana gelen bu ürünler bebeğin terlemesini önlerken boncuk elyaftan oluşan iç dolgusu sayesinde konforlu ve hijyenik bir ortam sağlar.
Belirli ağırlığa gelen bebeklerin konforlu ve güvenli bir şekilde taşınması için bebek puseti gerekmektedir. Bebeklerin arabada veya dışarıda taşınmasını sağlayan bebek puseti tam yatış pozisyonuna ayarlanabilmektedir. Hafif olmasından dolayı kolayca hemen her yere taşınabilmektedir.
Bu, bebeğin minik bedeni için çok tehlikelidir. Ancak ona uygun bir beşikte annenin yatağına yakın bir konumda uyuyabilir. İlerleyen dönemde belki 2. ve 3. aydan sonra mutlaka odasında kendi yatağında yatmaya alışmalıdır. Kendi odasını, uyku alanı olarak benimsemelidir.
2-3 ay arası, 24 saatte ortalama toplam 14-16 saat civarı uyku ihtiyaçları oluyor, bunun 8-9 saatini gece 22.00-23.00 ve sabah 7.00 arası gibi blok şekilde düşünebilirsiniz. 2-3 ay arası dönemde bebeğinizin aşırı yorgun hale gelmeden uyanık kalabileceği süre ortalama 75-90 dakika civarında.
UNICEF ve Amerikan Pediatri Akademisi, bebeklerin 1 yaşına kadar hem gece hem de gündüz uykularında mutlaka sırt üstü uyutulmalarını önerir. Sırt üstü pozisyonu bebeğin rahat nefes alabilmesini sağlar. Bu da ani bebek ölümü sendromu (ABÖS) riskini düşürür.
Puset Kaç Aylığa Kadar Kullanılır? Anne ve babaların sık tercih ettiği puset modelleri, doğumdan itibaren kullanıma uygundur. Bebek, 9 aylık olana kadar rahatlıkla tercih edilebilir.
İlk doğduğu dönemlerde bebeğini rahatlıkla taşımana yardımcı olan portbebe, az yer kaplaması ile de kullanışlı bir ürün. Ayrıca bebek çantası, ana kucağı ya da kanguru gibi ürünlerle bir arada satılan portbebe setleri de bebek alışverişini pratik ve ekonomik hale getiriyor.
Ebeveynler kullanım beklentisine ve bebeğin fiziksel özelliklerine göre uygun kapasiteye sahip modelleri tercih etmektedirler. Baston puset 25 kg'a kadar taşıma kapasitesi olan modelleri bulunmaktadır.
Yatak puset modelleri, özellikle sıcak hava koşullarında bebeklerin konforu için tercih edilmesi önem taşır.
Portbebe ürünleri, yenidoğan sürecinden itibaren rahatlıkla kullanılabilir. Ürün, modeline göre değişkenlik gösterse de genel itibari ile bebeklerde 9-12 ay aralığına kadar kullanılabiliyor.
Ana kucaklarının sadece ev içerisinde kullanılması için üretilenleri de mevcut. Bunlar ise ev tipi ana kucağı olarak adlandırılıyor. Puset ve ana kucağı farkından da söz edelim. Aslında ana kucağı oto koltuğu ile aynı şeyken, puset bebek arabası ile aynı şey.
Bebekler Oto Koltuğuna Ne Zaman Oturur? Bebekler doğumdan itibaren araba puseti içerisine oturtulabiliyor. Grup 0 ve Grup 0+ olarak da bilinen, yeni doğan bebeğe uygun olarak tasarlanan araba koltukları 45-50 derecelik açıyla kullanıldığı için bebeğe konforlu ve güvenli bir yolculuk sağlıyor.
Yenidoğan döneminde 2-3 saatte bir defa bez değişiminin yapılması gerekir. 6 aydan sonra ise ortalama 3-4 saatte bir bez değişiminin yapılması yeterli olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri