Direksiyon sınavından kalanlar eğer 4 hakkını doldurmamışsa tekrar direksiyon sınavına girer. Kayıt oldukları sürücü kursundan 2 saat direksiyon eğitimi alır ve tekrar direksiyon sınav ücreti yatırır. Daha sonra bir sonraki ay direksiyon sınavına tekrar girerler.
Direksiyon sınavı her ay düzenli olarak yapılır. Aday için belirlenen bu tarih genelde adayın elektronik sınava girdikten sonraki 21 gün içerisinde gerçekleşir. Direksiyon sınavı toplamda 5+30 dakika olarak iki ayrı bölümden ve toplamda da 35 dakika sürer.
Bir sürücü adayı direksiyon sınavından kalırsa 2 saatlik bir telafi eğitimi alma zorunluluğu var. Gene ilçe milli eğitim planlamasına göre en yakın tarihte tekrar sınava girebilirsiniz.
Sürücü adayı eğer ki E-Sınavdan geçemezse en erken 2 hafta yani on beş gün sonra yeni bir E-Sınava girebilir. Bunun için yeni bir randevu almak gerekiyor. Bir sürücü adayı girdiği son E-Sınavdan itibaren 1 ay içinde E-Sınava girmek zorundadır.
E-Sınav tarihinizden itibaren sınav ücretinizi yatırarak 15 gün sonra tekrar sınav başvurusunda bulunabilirsiniz. Ancak sınav tarihinizden itibaren 45 gün içinde tekrar sınava girmediğiniz takdirde 1 sınav hakkınızı kullanmış sayılırsınız.
İlgili 38 soru bulundu
Yani Toplam 1000 ile 1200 TL arası değişen bir ücret talep edilmektedir. Yukarıda belirttiğimiz gibi sınavdan kalırsanız 1000 TL ile1200 TL arasında değişen bir ücret ödemeniz gerekebilir. Bunun 295 TL si direksiyon ücreti, geri kalan kısmı direksiyon telafi eğitimi ücreti.
Direksiyon sınavından başarısız olduktan sonra 3 defa daha girebilirsiniz. 4 hakkınızdada başarısız olursanız, 4 hak daha açılarak 14 direksiyon dersi ücreti ödersiniz. Dersleriniz biter bitmez ilk sınava alınırsınız.
Eğer sınavdan kalırsanız mecburi 2 ders saati direksiyon telafi eğitimi almanız gerekiyor. Ders saatlik ücretlerini de ehliyet fiyatları sayfamızdan direksiyon eğitim için ne kadar ücret ödemeniz gerektiğini detaylı öğrenebilirsiniz.
İlk 4 hakkınız başarısız olup, 45 gün içerisinde de dilekçe ile başvuru yapmazsanız veya 8. kez direksiyon sınavına girip başarısız olursanız dosyanız yanar ve tekrar en baştan ehliyet sınavına yazılmanız gerekir.
Ayağımızı yavaşça debriyajdan kaldırırken araç titremeye başlayacaktır ve gaza basmadan kendiliğinden gitmek isteyecektir. O anda gaza biraz basarak aracı hareket ettirebilirsiniz. Bu noktada aracı stop ettirmemek çok önemlidir. Çünkü direksiyon sınavı boyunca yalnızca iki kez aracı stop ettirme hakkınız bulunuyor.
2019 sonrası elektronik ehliyet sınav sistemine geçildi. E- sınavlar genelde hafta içi ve hafta sonu, direksiyon sınavları ise hafta sonu yapılmaya başlandı. MEB tarafından belirlenir.
Sınavdan başarılı olabilmeniz için en az 70 puan (35 DOĞRU ) almanız gerekmektedir.
Direksiyon sınavından kaldıktan sonra tekrar bir sınava gireceğiniz için bu sınavın ücretini ödemeniz gerekiyor. Bu direksiyon sınavı ücreti ise MEB'lığının belirlediği bir fiyat olan 130 TL'dir. Bu fiyatın yanına ek olarak 2 derslik alacağınız direksiyon telafi sınavı ücretini de ödeyeceksiniz.
Direksiyon sınavı her ay düzenli olarak yapılmaktadır. Adaylar için belirlenen bu tarih genelde adayın elektronik sınava girdikten sonraki 21 gün içerisinde gerçekleşiyor olmasıdır. Direksiyon sınavı toplamda 5+30 dakika olarak iki ayrı bölümden ve toplamda da 35 dakika sürer.
Yani kısaca toparlamak gerekirse, bir aday 4 defa teorik sınava, teorik sınavda başarılı olduktan sonra, 4+4 olmak üzere toplamda 8 kez direksiyon sınavına girebilir.
2020 yılı için teorik (yazılı) sınav ve direksiyon sınavı için 4 er hakkınız vardır.
Yani kanunun hedefi 2 yıllık süre içerisinde sürücülerde kurallara uyma davranışını geliştirmektir. Direksiyon sınavı 35 dakikayı geçerse ne olur? Ancak kursiyerin araç tanıma ve kullanmada yetersiz olması ve sürücü olamayacağına kanaat getirilmesi hâlinde sınava son verilecek.
Direksiyon sınavında 4 defa başarısız olursanız kursa, direksiyon eğitim ücretini ödeyerek ve zorunlu direksiyon eğitim saatinizi doldurarak 4 defa daha sınava girme hakkı kazanırsınız.
Direksiyon eğitimleri trafikte 14 derstir. Her ders 50 dakika sürer. Bir günde 2 ders saatine kadar direksiyon dersi alabilirsiniz. Yazılı ve direksiyon için ayrı ayrı olmak üzere 4 (Dört) sınav hakkı vardır.
Direksiyon sınavından kalanlar ne yapacak? Direksiyon sınavından kalanlar eğer 4 hakkını doldurmamışsa tekrar direksiyon sınavına girer. Kayıt oldukları sürücü kursundan 2 saat direksiyon eğitimi alır ve tekrar direksiyon sınav ücreti yatırır. Daha sonra bir sonraki ay direksiyon sınavına tekrar girerler.
Bu nedenle “2023 ehliyet ücretleri ne kadar?” sorusunu cevaplarken sınav ücreti de göz önünde bulundurulmalıdır. İlk kez ehliyet alacak olanlar için teorik sınav giriş ücreti 240 TL, direksiyon sınavı giriş ücreti ise 295 TL'dir. Ehliyet yükseltmek isteyen sürücülerin ise teorik sınava girmesine gerek yoktur.
f) Araç seyir halindeyken iç ve dış aynalardan trafiğin akışını kontrol etmiyor. g) Takip mesafesini kurallara uygun olarak ayarlayamıyor. ğ) Güzergahı bilmiyor, güzergah dışına çıkıyor. h) Genel olarak araç kullanma becerisi zayıf.
Ehliyet Sınavında Dosyası Yanan Adayın Ne Yapması Gerekir? Sürücü adayları kursa yazılmaları durumunda dosyaları üzerinden işlemler yürütülür. Sürücü kursu ehliyet sınavına girme hakkı bulunmayan adayın dosyasını yanmış sayar. Sürücü adayı, ehliyet alabilmek için tekrar sürücü kursuna kaydolur ve yeniden dosya açtırır.
Eğer teorik sınava girip geçtiyse sadece geriye direksiyon sınavı kalır. Sınav dönemi bir yıl içerisinde 6 kez olur, söylediğin kadar sık değil. Sadece direksiyon ana sınavlarından yaklaşık 2 hafta sonrasında ara sınavlar da olur.
Yapılan araştırmalar, emniyet kemeri takma, aynaları kontrol etme, sinyal verme gibi dikkat edilmediği halde sürücüyü ve trafiği tehlikeye sokacak kusurlar konusundaki dikkatsizliğin en önemli direksiyon sınavından kalma nedeni olduğunu gösteriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri