Soru: 2. Dönem Sınavlarına girmezsem karnemde 2.dönem notlarım olmayacak mı? Cevap: 2. Dönemde yapılacak sınavlara girmeyi tercih etmeyen öğrenciler 1. dönem notlarıyla değerlendirileceğinden ikinci döneme ilişkin notları olmayacaktır.
Bakanlığın son olarak açıkladığı kararlara göre lise 9-10 ve 11. sınıflarda okuyan öğrenciler eğer velileri talep ederse ikinci dönem yapılması planlanan sınavlara girmek zorunda değil. Sınavlara girmeyen öğrenciler ise ilk dönem oluşan notlarına göre bir üst sınıfa geçebilecek.
Sorumluluk sınavı, MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre lisede öğrenim gören 9, 10, 11, 12. sınıf ortaöğretim öğrencilerine birinci dönemin ilk haftası, ikinci dönemin ilk haftası ile son iki haftası içerisinde olmak üzere yılda üç defa yapılmakta olan sınava denir.
Sorumluluk Sınavına Girmezsek Ne Olur? Sorumluluk sınavına girmemek, başarısız olduğunuz bir dersi tamamlama veya notunuzu yükseltme fırsatını kaçırmak anlamına gelir. Bu durumda, genellikle dersin başarısız kabul edildiği ve notunun geçme notunu karşılamadığı varsayılır.
Ara sınav(vize), bitirme(final) veya bütünleme(telafi) sınavına girmezsem ne olur? Herhangi bir sebeple ara sınav, bitirme ve bütünleme(telafi) sınavlarına giremeyen veya sınavı geçersiz olan öğrenci bu derslerin sınavlarından sıfır (0) puan almış kabul edilir.
İlgili 18 soru bulundu
Sınava mazeretsiz katılmayanlara mazeret sınavı yapılmayacaktır.
REKOR BAŞVURU, DÜŞÜK KATILIM
Başvuru yapan 531 bin 805 aday ise sınava girmedi.
12. sınıf öğrencilerinin başarısız veya sorumlu derslerinin olması üniversite sınavlarına girmelerinde herhangi bir engel oluşturmamaktadır. Dolayısıyla tüm 12. Sınıf öğrencileri sorumlu dersi olup olmamasına bakılmaksızın üniversite sınavlarına girebileceklerdir.
Dolayısıyla tüm 12. sınıf öğrencileri sorumlu dersi olup olmamasına bakılmaksızın üniversite sınavlarına girebilecek. Doğrudan sınıf geçme şartlarını taşıyan öğrenciler mezun olacak ve diplomalarını alacak.
Sorumluluk sınavı bir öğretim yılında 2 kere ortalama yükseltme amacıyla yapılan bir sınavdır. Her yıl binlerce öğrenci bu sınava girerek ilk dönem geçemedikleri dersleri geçmek ve not ortalamalarını yükseltmek için ter dökerler.
2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Şubat Ayı Sorumluluk Sınavları Takvimi (22 - 24 MART 2023) Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre; 2022 - 2023 Yılı 2. Dönem başı Şubat ayı Sorumluluk Sınavları, 22 - 24 Mart 2023 tarihleri arasında 10, 11 ve 12.Sınıf öğrencilerimize yapılacaktır.
· Bir dersin sorumluluğu, o dersin sorumluluk sınavından en az 50 puan alınması hâlinde kalkar. · Sorumluluk sınavı sonunda tek dersten başarısızlığı bulunan son sınıf öğrencileri için aynı usulle takip eden hafta içinde bir sınav daha yapılır.
Derslerinin ortalaması 50 ya da 50'nin üzerinde olan ve 3 zayıfı olan öğrenciler okumuş oldukları sınıfı direk zayıfsız olacak şekilde geçerek bir üst sınıfa ya da mezun olmaya hak kazanırlar. Derslerinin ortalaması 50'nin altında ve 3 zayıfı olan öğrencilerin sorumluluk sınavlarına girmesi gerekmektedir.
Sınava girmeyecek öğrenciler için tercih edebilecekleri liseler bulunuyor. Sınava girmese bile lise okumak zorunlu olduğu için sınava girmeyen öğrenciler yerleşmek zorunda kalacak. LGS'ye giremeyen öğrenciler sadece okul puanıyla da liselere girebilecek.
Tüm derslerden geçtiği halde, mezuniyet için gereken 2.00 genel not ortalamasını sağlayamayan öğrencilere daha önce aldıkları dersler arasından seçecekleri en çok iki dersten ek sınav hakkı verilir. Ek sınav hakkı bir öğrenciye bir kez tanınır.
Depremzedeler ve deprem bölgesindeki vatandaşlar için sınav zorunluluğu yok.
İmam hatipden meslek lisesine geçiş de o dersler sorumlusundur eğer o dersleri vermezsen 12.sinifda diploma alamazsın ve mezun olamayabilirsin 50 üstü not alman gerekir sorumluluk kalırsan 11.sinifi geçersin ama yine de o sorumluluk sınavları vermek zorundasın eğer sorumluluk sınavı geç bir sürü zayıfın varsa okulda ...
Bir şey olmaz ancak mezuniyette sorun yaratır, mezun olamazsın. Dersten geçene kadar girersin.
Bir dersin sorumluluğu, o dersin sorumluluk sınavından en az 50 puan alınması hâlinde kalkar. Doğrudan, yılsonu başarı puanıyla veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenlerle devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar eder.
Dolayısıyla tüm 12. sınıf öğrencileri sorumlu dersi olup olmamasına bakılmaksızın üniversite sınavlarına girebileceklerdir. Doğrudan sınıf geçme şartlarını taşıyan öğrenciler mezun olacak ve diplomalarını alacaklardır.
Hayır hocam onları geçmeden diploma alamazsınız. Mezuniyet sonrasında tekrardan sınavlara girebilirsiniz.
Dolayısıyla tüm 12. sınıf öğrencileri sorumlu dersi olup olmamasına bakılmaksızın üniversite sınavlarına girebilecek. Doğrudan sınıf geçme şartlarını taşıyan öğrenciler mezun olacak ve diplomalarını alacak.
Yüz yüze eğitim kısmen başlamış olsa da okula gitmeyen bu yıl devamsız sayılmayacak, devamsızlık yüzünden sınıfta kalmayacak. Ancak sınavlar yüz yüze yapılacak ve bu sınavlara girmeyenler ne yazık ki başarısız sayılarak sınıfta kalacak.
Puan hanesine; sınava katılmayan, projesini vermeyen ve performans çalışmasını yerine getirmeyenler için “G” ve kopya çekenler için “K” olarak belirtilir ve aritmetik ortalamaya dâhil edilir.
Bu durumda olan öğrencilerin e-Okul puan hanesine; sınava katılmayanlar için “G” ve kopya çekenler için “K” yazılır ve aritmetik ortalamaya dâhil edilir. Öğrenciler, raporlu ve izinli oldukları günlerde il geneli ortak sınavlara alınmazlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri