Azami süreler sonunda mezun olabilmek için gereken derslerden hiç almadığı ve devam şartını yerine getirmediği ders sayısı toplam en fazla 5 olan son sınıf öğrencilerine, devam şartını sağlayıp başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir.
Ek sınav, tüm derslerden geçmesine rağmen mezun olmak için 2.00 not ortalamasını sağlayamayan öğrencilere tanınan bir sınavdır. Ek sınava giren öğrenciler ortalamalarını yükseltmek ve mezuniyet hakkı kazanmak için sınava girerler. Bu kişilere en fazla iki dersten ek sınava girme hakkı tanınır.
Azami öğrenim süreleri sonunda mezun olamayan son sınıf öğrencilerinin hiç almadıkları, devam şartını yerine getirmedikleri ve başarısız oldukları ders sayısı beş ve altında olan veya olabilecek öğrencilere; Devam şartını yerine getirdikleri her ders için iki ek sınav hakkı verilir.
(3) Ek sınavında başarılı olabilmek için, en az 60 puan almak zorunludur. Ek sınavı başarı notunun belirlenmesinde yarıyıl içi çalışmaları değerlendirmeye katılmaz. Harfli not sistemine dönüşüm işleminde mutlak not sistemi kullanılır. Sınavda alınan harfli not, o dersin ilgili dönemdeki başarı notu yerine geçer.
Azami öğrenim süresi sonunda ya da ek sınavlar sonunda bir dersten başarısız olanlara öğrencilik haklarından faydalanmaksızın sınırsız sınav hakkı verilir. Bu öğrenciler dersin açıldığı yarıyılda, yarıyıl sonu ve bütünleme sınavlarına girerler.
İlgili 17 soru bulundu
Azami süreler sonunda mezun olabilmek için gereken derslerden hiç almadığı ve devam şartını yerine getirmediği ders sayısı toplam en fazla 5 olan son sınıf öğrencilerine, devam şartını sağlayıp başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir.
En fazla Üç Başarısız (FF) Dersi Olan Öğrenciler
Programındaki eğitimini tamamlamış, tüm dönemlerden en fazla üç başarısız (FF) harf notu bulunan öğrenciler, mezuniyet için üç ders sınavına girebilir.
Azami öğrenim süresini tamamlayan son sınıf öğrencilerine, başarısız ve devamsız oldukları bütün dersler için 2 ek sınav hakkı verilir. Hiç alınmamış derslere ek sınav hakkı verilmez.
Bir oturum için en fazla 8 ders seçilebilir. 8 ders seçtikten sonra dönem atlayıp diğer derslerinizi İkinci Dönem dersleri arasından seçebilirsiniz. AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?
Bütünleme sınavı, YÖK tarafından alınan kararla üniversitede derslerinde başarısız olan öğrencilere derslerini geçmeleri için tanınan ek sınavdır. Bütünleme sınavıyla ilgili detaylar şöyledir: - Devamsızlıktan kalan öğrenciler bütünleme sınavına girememektedir.
Ek sınavlara girme hakkı elde eden öğrenciler, azami öğrenim süresi sonunda yapılacak olan ilk ek sınavlara girmek zorundadır. Birinci ek sınava girmeyen öğrenciler, bu sınav hakkını kullanmış sayılırlar. Birinci ek sınavda başarısız olan öğrenciler, ikinci ek sınava girebilir.
Kayıtlı olduğu lisans programını azami süresi içinde başarı ile tamamlayarak mezun olamayan öğrencilerin, Yükseköğretim Kanunu'nun 44(c) maddesi ve Bilkent Üniversitesi Lisans ve Ön Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği'nin 3.4. maddesi uyarınca üniversite ile ilişkileri kesilir.
evet hocam. ''Bu süreler içerisinde okulunu tamamlayamayan ve mezun olmayan kişiler için okuldan uzaklaştırma gerçekleşir ve öğrencilik halleri sona erdirilir.''
2) Tek ders sınavına, öğrencinin kayıtlı olduğu programda bir kere girme hakkı vardır. Bu sınavda başarısız olan öğrenci, başarısız olduğu derse, devam eden dersin ilk açıldığı dönemde, tekrar kayıt olarak dersi alır. 3) Tek ders sınavının mazeret hakkı yoktur.
Tekrar teorik sınava geçiş yapabilmeleri için e-sınavdaki haklarını (4 hak) doldurmaları ya da kurstan kayıtlarını sildirmeleri gereklidir.
Ek sınavlar, her yıl 2+1 şeklinde 3 dönemde yapılan dönem sınavlarından değildir. Ek sınavlar Bakan oluru ile yapılan istisnai sınavlardır. Bu nedenle ek sınavlar her öğretim yılı başında duyurulmaz. Ek sınavların dönemden sayılıp sayılmayacağı Bakan oluruyla belirlenir.
Ek Sınav Tarihleri: 11 Eylül -15 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 eğitim öğretim yılı AÖL takviminde ek sınava yer vermedi.
Resmi Gazetede “İki Ders Sınavları" başlığı altınada " İzledikleri programdan mezun olmak için gerekli bütün dersleri başarıp yalnızca iki dersi kalan öğrencilere iki ders sınav hakkı verilir. Öğrencinin sınavına gireceği iki dersin devam koşulunu yerine getirmiş olması gerekir.
Azami öğrenim süreleri sonunda mezun olamamış ve ek sınav hakkını kullanarak veya kullanmayarak eğitimlerine devam eden öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlanamazlar. Bu öğrenciler sınava girdiği ders başına öğrenci katkı payı/öğrenim ücretini ödemeye devam ederler.
2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunun 44.maddesinin C fıkrası gereğince 4 yıllık lisans programlarında azami öğrenim süresi 7 yıl, 5 yıllık lisans programlarında azami öğrenim süresi 8 yıl, 6 yıllık lisans programlarında azami öğrenim süresi 9 yıl, ön lisans programlarında azami öğrenim süresi 4 yıldır.
Ek Sınav (31.
Son iki yarıyılda (FF) veye (FD) notu almadıkları halde, mezun olmaları için gereken 2.00 GANO' yu sağlayamayan öğrencilere, GANO' sunu 2.00 'ye yükseltmeleri için (DD), (DC), (CC) notunu aldıkları kredili en çok iki ders için ek sınav hakkı verilir.
Üç ders sınavını öğrenci bir kez kullanabilir. Üç ders sınavı için mazeret hakkı verilmez.
Mezuniyete üç ders sınavına giren öğrencilerin başarı notu, mutlak değerlendirme sistemine göre hesaplanır. Sınavdan 50 puan ve üzeri alan öğrenci ilgili dersten başarılı olmuş sayılır. Vize, final ve bütünleme sınav notları mezuniyete üç ders sınavı değerlendirmesine katılmaz.
En fazla üç dersten başarısız olduğu için mezun olamayan kişiler bu derslerin sınavlarına girerek mezun olmak için son haklarını kullanırlar. Kişilerin birkaç ders için dönemlerinin uzamaması için üç ders sınavı açılır ve bu sınavlardan başarılı olan öğrenciler mezuniyet için hak kazanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri