Kıbledere Köyü gerçek bir yer olup, Muğla'nın doğal güzelliklerine ev sahipliği yapan köylerinden biridir. Ancak, cinlerin köyü basma olayı asla kanıtlanamamıştır.
Kayaköy, Muğla'nın Fethiye ilçesinde yer alıyor. Burası döneminde terk edildiği için adına hayalet köy de deniyor. Oldukça turistik duraklardan biri olan Fethiye Kayaköy, şiirsel güzelliği, her köşesindeki kartpostallık manzaraları ve daha fazlası ile dikkat çekiyor.
Kıbledere Köyü Nerede ? Stratonikea antik kentinin yakınlarında ki bir köy. Orda sadece bir köy var ama lakin köyümüzün ismi yok sit alanı oluşturulmuş ve köy tamamen terk edilmiş. Aynı hikayedeki gibi evler bomboş çoğu evde eşyalar yerinde duruyor.
Muğla'nın Kıbledere Köyü, 1986'da gerçekleşen bir olayla dikkatleri üzerine çekiyor. Bu olaya göre, köyün cinler tarafından basıldığı ve paranormal olaylarla dolu bir yer haline geldiği söyleniyor. Ancak, bu hikaye gerçeklikten çok kurgusal bir öykü gibi görünmektedir.
Peki, olayın aslı gerçekten böyle mi? Filmin yayınlanmasının ardından gazetede yer alan K. ilinin L. ilçesinin D. köyü ibaresi, Kırklareli ili Lüleburgaz ilçesi Davutlu köyü olarak düşünülse de köy muhtarı, böyle bir olay olmadığını söylüyor.
İlgili 35 soru bulundu
Kurtuluş Savaşı sonrası 1923 yılındaki mübadele anlaşmasıyla terk edilen ve Türklerin yaşamaya başladığı köy, 1957'deki Fethiye depreminden etkilenmişti. Bölgedeki evlerin hasar görmesinin ardından köydeki yerleşik yaşam da sona ermişti.
Kırklareli ili Lüleburgaz ilçesine bağlı olan Davutlu köyünde ürkütücü bir olay yaşandığı iddia ediliyor. Karadedeler olarak adlandırılan bu olayı duymuş olabilirsiniz. Söylentilere göre 1989 yılında hava karardıktan sonra köyü cinler basar ve bunun üzerine köy halkı bir süre evden çıkmaz.
1. Faralya Köyü: Eşsiz Bir Güzellik. Faralya, denizden 440 metre yükseklikte bulunan eşsiz güzellikte bir yerleşim yeri. Diğer adı Uzunyurt olan bu yerleşim yeri, Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı.
Muğla Çambalı üretiminin önemli bir kısmı da burada üretilmektedir. Muğla, mermer yatakları ve mermer sanayisi açısından ülkemizin en önde gelen şehirlerinden biridir.
1. Ölüdeniz Plajı Ölüdeniz, Muğla'nın Fethiye ilçesinde yer alıyor. Antalya Kaş'ta bulunan Kaputaş Plajı ile birlikte Türkiye'nin uluslararası alanda gerçekleştirilen turizm tanıtımlarında en sık kullanılan görseller Ölüdeniz Plajı'ndan.
Demirden korkarlar. Besmele çekmek onları uzaklaştırır. (Besmele'den çekinmeleri İslam'ın etkisiyle gelmiş bir unsurdur.) Cinlerin başlarındaki kalpak veya papak ele geçirildiğinde o cin ölür.
Korku | 75 dk.
Aynı iki insan arasındaki aşk gibi. … Cinler de aynı bu insanlar arasındaki sevgi gibi, insanlara aşık olurlar. Aşık olma suretiyle musallat olurlar. Aşık cin musallatının en büyük belirtisi, kişinin evlenememesi. Evliyse, nişanlıysa onun muhakkak bozulması, yüzüklerin atılmasıdır.
Muğla'nın turistik ilçelerinden Fethiye'de, ilk yerleşimi 19'uncu yüzyılın başlarına kadar uzanan ve 1923 yılındaki mübadelede Rumlar tarafından boşaltıldığı için 'hayalet köy' olarak anılmaya başlanan Kayaköy, görenleri kendisine hayran bırakıyor.
Kayaköy, cumhuriyet öncesine kadar Türklerle, Rumların birlikte yaşadığı zengin bir hayat tarzı ile 6500 kişilik (1912 kayıtları) nüfusa ulaşmış olan bir yerleşim merkezidir. 1923 yılında Kayaköy'de yaşayan Rumlar, nüfus mübadelesine tabi tutularak Yunanistan'a gönderilmiştir.
Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı Çallı köyünün nüfusu, yaşanan göç nedeniyle 15'e düştü. İlçeye 9 kilometre uzaklıktaki Edremit körfezini kuşbakışı gören Çallı köyü, yaşanan göç yüzünden hayalet köy haline geldi. Köyde toprak damlı terkedilmiş evler bulunuyor.
CİNLER →İnsanlar gibi vefat ederler. Ortalama 300 ile 3000 yıl arası yaşarlar. Sahabe olan cinlerin günümüzde de yaşadığı söylenir.
Doğum yılınızın Çin Takvimi'ne göre hangi tarihte başladığına bakın. Doğum tarihinizin gün ve ay kısmı, tablodaki Çin yeni yılı tarihinden önceyse şu anki yaşınıza iki yaş daha ekleyin. (Örn: 28.01.1978 doğumlu biri, mevcut yaşına +2 eklemeli.)
Korku | 82 dk.
Cinler kendilerinden korkmayandan korkarlar.
Müfessirler cân kelimesinin tefsirinde farklı görüşler ileri sürmüşlerdir. Bu görüşleri şu beş noktada toplamak mümkündür: 1. Cinlerin atası. Bu görüşte olanlara göre cân ve onun soyundan gelen cinlerle İblîs ve onun neslinden olan şeytanlar birbirinden tamamen ayrı cin taifeleridir.
evlerinin ve yaşam yerlerinin oralar olduğu söylenir. durumları da yüksektir. yeri kırılır, çünkü incir ağacı cinlerin uğrak yer ve evidir.
Marmaris'te deniz suyu sıcaklığının yüksek olması nedeniyle bölgede yılın 7-8 ayı boyunca denize girilebilmektedir.
Yarımada üzerinde 52 koy ve bük yer alıyor. Kuzeyde, Ege denizi bölümünde Gökçeler Bükü, Küçük Çatı, Çatı, Kızılağaç, Alavara, Çakal, Damlacık, Mersincik, Murdala, İskandil koylarının hemen hepsi Gökova'da mavi yolculuğa çıkanların önemli uğrak yerleri arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri