Öncelikle şunu belirtelim ki belediyeler eşyalarınızın değerli olup olmadığına bakmaz, ücretsiz alır. Çünkü belediyeler ikinci el eşya alım satım yapan yerler gibi kar amaçlı çalışmaz, kamu hizmeti verirler. İkinci el eşya alanlar ise eşyalarınızı nakit bedelini ödeyerek alır.
Kullanılabilir durumda ve ihtiyaç fazlası olan ev eşyalar (mobilya, beyaz eşya, mutfak eşyaları gibi) ücretsiz olarak belediye ekipleri tarafından adresten alınarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır.
Türk Kızılay'ın yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği insani yardım çalışmalarına ayni bağışlarınızla destek olabilirsiniz. Kurumumuz; barınma, beslenme, giyim, kırtasiye malzemesi, hijyen ürünleri, elektronik cihaz, mobilya vb. mal ve eşyaları ayni bağış olarak kabul etmektedir.
Dekopasaj, ikinci el mobilyanı hızlı şekilde satabileceğin eğlenceli ve kolay bir platform. Öyle ki hem evinde yenilere yer açıp hem de nakit elde edebiliyorsun. Sen de ikinci el eşya alım satımı ile ilgileniyor ama nasıl ve nereden başlayacağını bilemiyorsan mobilyanı Dekopasaj'da satmanın tam zamanı!
İlgili 38 soru bulundu
Eski veya kullanılmayan eşyaları bağışlamak
Eğer kullanılmayan eşyalarınızdan herhangi bir gelir elde etmek gibi bir amacınız yoksa, bunları bağışlayarak, tekrar kullanılmalarını ve ihtiyaç sahiplerine devredilmelerini sağlayabilirsiniz. Genelde belediyelerin bu tarz eşyaları aldıkları birimleri bulunur.
Doğal afet sonrasında kullanılabilir ve temiz olan giysileri, kullanılamayacak durumda olanlardan ayırmak için büyük bir işgücü ve zaman gerekmektedir. O yüzden deprem bölgelerine ikinci el kıyafet ve eşya kabul edilmemektedir.
Türk Kızılay'a Nakdi Bağış - Genel Bağış
Kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim, gençlik ve mineralli su işletmeleri alanlarında faaliyet göstermektedir.
İhtiyacın yoksa paylaş 🤗 Kullanmadığınız ikinci el eşya ve kıyafetlerinizi kapınızdan alıyor, sizler için ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. ☎️ 444 0 093 | By İstanbul Büyükşehir Belediyesi | Facebook.
Alışveriş yapılan yerlere, nakit para veya kupon yerine elektronik kontörle yapılan ödemeler “Sosyal Destek İstanbulkart” ile ödenmeye başlanmıştı. İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği proje bundan sonra, ihtiyaç sahibi ailelerine eşya yardımı için de kullanılabilecek.
Atık elektrikli ve elektronik eşyalar, mobil atık getirme merkezlerine, 1. Sınıf atık getirme merkezlerine bırakılabileceği gibi 0 532 297 83 92 telefon numarası ile adresten teslim alınabilmektedir.
Geleneklerimize göre evlenme hazırlığında olan ve yeni bir hayata ilk adımı atan çiftler yeni taşınacakları evlerin eşyalarını da kız tarafı ve erkek tarafı olarak bölüşürler. Kız tarafı yatak odası takımını ve mutfak eşyalarını alırken, erkek tarafı ise salon takımını ve oturma odası takımını alır.
El mobilya satışı yapmak istiyorsanız eğer hızlı bir şekilde ürünlerinizi sergileyebileceğiniz ve satabileceğiniz Letgo veya Sahibinden gibi 2.el e-ticaret platformlarına yönelebilirsiniz.
Televizyon, buzdolabı ve kimi elektrikli ev aletleri erkek tarafı tarafına aittir. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın gibi diğer beyaz eşyalar ise kız tarafı tarafından karşılanıyor.
İkinci el eşya yardımlarının kabul edilmemesinin öncelikli temel nedeni, eşyalar kullanılabilir halde ve temiz olsa bile uyuz ve mantar gibi pek çok hastalık yayma riski taşıması.
Tüketici Başvuru Merkezi Başkanı Aydın Ağaoğlu “İkinci el alışverişlerde vatandaş Tüketici Kanunu korumasında olmuyor. Örneğin ürünü beğenmezse 14 günlük cayma hakkı diye bir şey yok” dedi.
2. el telefon satmak suç mu sorusunun cevabı ise elbette suç değildir. Burada önemli olan yasal çerçeve içerisinde, iki tarafın da birbirine dürüst olabildiği bir platformda satışı yapabilmektir.
Arızalı Beyaz Eşya Alanlar
Arızalı yani hurda beyaz eşya alan yerler genelde tamirciler veya hurdacılardır. Arçelik, Bosch, Siemens, Beko, Vestel gibi markaların yetkili servisleri değil de şahısların işlettikleri özel servislerle irtibata geçerek bu tarz ürünlerinizi satabilirsiniz.
Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD)
Dilerseniz giymediğiniz kıyafetleri bulunduğunuz ildeki şubeye veya genel merkeze götürerek bağışlayabilirsiniz. Ayrıca kuruma, kıyafetin yanı sıra kırtasiye ve gıda bağışları da gerçekleştirebilirsiniz.
Vatandaşların evlerinde atık olarak tuttukları tekstil ürünleri, evsel atıklarla karıştırılmadan giysi tekstil atık kumbaralarına atılacak. Giysi, battaniye, perde, havlu, çarşaf gibi tüm tekstil ürünlerinin atılabileceği kumbaralar, dolduktan sonra atık merkezlerine taşınacak.
KAYIP EŞYALAR E-DEVLET'TEN SAHİPLERİNE ULAŞTIRILACAK
İstanbul'da otobüs, metrobüs, metro, tramvay ile durak ve istasyonlarda unutulan eşyalar, görevliler tarafından kayıt altına alınıyor ve Karaköy'deki İETT Tünel binasındaki kayıp bürosuna götürülüyor. Eşyalar buradan sahiplerine teslim ediliyor.
Bir yerden bir yere taşınma esnasında eşyalar doğru paketlenmezse zarar görebilir, kırılabilir ve büyük masraflara yol açabilir. Hasarsız ve sorunsuz bir taşınma süreci için en doğru paketleme yöntemleri uygulanmadığı takdirde ise yeni evinize vardığınızda kötü sürprizler yaşamanız ne yazık ki olası.
Taşınır – Taşınmaz Eşya
Aslî niteliklerinde herhangi bir değişiklik veya bozulma olmaksızın bir yerden başka bir yere götürülebilen eşya taşınır, götürülemeyen ise taşınmaz olarak nitelendirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri