Ek Ders Ücretleri Kararının 25/3.Maddesinde Bu Kararın 10, 14 ve 21 inci maddeleri uyarınca ödenen ek ders ücretleri, yarım günlük izinler hariç, her ne şekilde olursa olsun izinli ve raporlu olunan sürelerde ödenmez denilmektedir. (10,14 ve 21. inci maddelerin hasta refakatiyle bir ilgisi bulunmamaktadır.)
İZİNLERDE, YÖNETİCİLERİN EK DERS ÜCRETİ KESİLEMEZ.
· * Bu öğretmen 1 gün rapor alırsa ;Pazartesi günü 7 saati varsa 7 saate girmediği için 23 saat derse girmiş olur. 23-15=8 saat ek ders. Toplamda 23+5(DYK)=28 saatten 2 saat planlama alır. Sınıfı olduğundan 2 saat rehberlikten alır. Toplamda 8+2+2=12 saat ek ders alır 8 saat ek dersi kesilmiş olur.
İdari izinliyken ek ders kesilir mi sorusu cevap buldu. Milli Eğitim Bakanlığı resmi yazıda idari izinde olan öğretmen ve idareciye ek ders ödenmesinin mümkün olmadığını, ödenmiş ise geri istenmesi gerektiğini ifade etti.
Mazeret izninde 657 ana maaş üzerinde herhangi bir kesinti yapılmaz. Taban ödeme ve teşvik ek ödemede ise kesinti yapılmaktadır.
İlgili 17 soru bulundu
Bu haller dışında öğretmenlere mazeretleri sebebiyle 1 yıl içinde parça parça veya toptan 10 gün olarak mazeret izni verilebilmektedir. Fakat ikinci kez 10 günlük mazeret izninin talep edilmesi durumunda, diğer memurların yıllık izninden düşürülür.
Amirin muvafakatiyle, bir yıl içinde toptan veya parça parça olarak, mazeretleri sebebiyle memurlara 10 gün izin verilebilir. Zaruret halinde on gün daha aynı usulle mazeret izni verilebilir. Bu takdirde ikinci defa aldığı bu izin yıllık izninden düşülür. Bu hüküm öğretmenler için uygulanmaz.
Yarıyıl ve yaz tatillerinde yapılan ders görevleri, ders görevinin yapılmış sayılacağı haller ile yüz yüze yapılan ders görevleri dışındaki ek ders görevleri hariç, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında aylık karşılığı ders görevini doldurmayanlara ek ders ücreti ödenmez.
Ek Ders Ücretleri Kararının 25/3.Maddesinde Bu Kararın 10, 14 ve 21 inci maddeleri uyarınca ödenen ek ders ücretleri, yarım günlük izinler hariç, her ne şekilde olursa olsun izinli ve raporlu olunan sürelerde ödenmez denilmektedir.
Bu itibarla özel eğitim sınıflarında eğitim gören öğrencilerin okula gelmediği günlerde ders görevini fiilen yerine getirmeyen öğretmenlerin, söz konusu günlere rastlayan ders görevlerini yapmış sayılarak karşılığında ek ders ücretinden yararlanmalarının mümkün olmadığı değerlendirilmektedir.” Hükmüne yer verilmiştir.
İş kazası istisna olarak, 1 ya da 2 günlük rapor alan sigortalı çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumunca herhangi bir rapor parası ödemesi yapılmamaktadır. İş kazası nedeniyle rapor alan çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından her gün ödeme yapmaktadır.
İlk 2 günlük ücreti işverenin ödemesine dair bir yükümlülük mevzuatta belirtilmemiştir. Öte yandan iş kazası nedeniyle geçici iş göremezlik ödemesi alacak olan sigortalıya SGK, raporun ilk 2 gününü de kapsayacak şekilde ödeme yapar.
İş göremezlik ücreti olarak da bilinen rapor ücretini alabilmek için doktorun en az 3 günlük rapor yazması gerekir. 1 ya da 2 gün olarak yazılan raporların ücreti, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmaz. Ödeme ise PTT şubelerinden yapılır.
Ocak ayında yapılan düzenlemede bu izni okullarda, okul müdürünün verilmesi öngörülmüştü. Ancak 5 Nisan'da yapılan değişiklikle, bu izni okul müdürünün değil taşrada vali ve kaymakamların vermesi öngörülmüştür.
Memur eğer öğretmen ise toplam 10 gün mazeret izin hakkı varken eğer memur ise 20 gün hakkı bulunmaktadır. Memurun eğer amirin takdirine bağlı mazeret izni alacaksa bunu okul müdürü veremez.
Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'da değişikliğe gidildi. Değişiklikle resmi eğitim kurumlarında, ek ders ücreti karşılığı görev yapan öğretmen ve usta öğreticilere her 5 ders saati için 1 ders saati ilave ücret ödenecek.
10 a 1 den 2 saat hazırlık planlama alır. 2-) Normal eğitim öğretimi olan bir okulda müdüre 4-4-4-4-4 şeklinde haftalık ek ders yazılır. 1 gün gelmediği takdirde 4 saat ek dersi kesilir.
Resmi ve idari tatil günleri (1 Ocak, seçim sonrasi günler, kar tatili vb.) ile ögretmenlerin sevkli olduklari günlerde ek derslerinin kesilmesinden dolayi magduriyetler yasanmaktadir.
Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerinin, normal müfredat kapsamında okuttukları dersler dahil olmak üzere haftada en fazla 40 sat ders okutmaları mümkün olup; bu derslerden hafta içinde okuttuklarının öncelikle aylık karşılığında değerlendirilmesi gerekmektedir."
Öğretmen 3 gün rapor alırsa hiç ek ders alamaz planlama da dahil. Öğretmenin okula gelmediği her gün için 7 saat ek dersi kesilir.
Zorunlu durumlarda daha fazla derse girilse de sadece 20 saat ek ders ücreti ödenir. Haftalık hesaplanan ek ders sayısı 4 ile çarpılarak aylık olarak ödenir. 30 SAAT DERSE GİREN BRANŞ ÖĞRETMENİ KAÇ SAAT EK DERS ALIR? 30 saat derse giren branş öğretmeni sınıfı yoksa 18 saat sınıfı varsa 20 saat ek ders alır.
Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, müdürlük, müdür başyardımcılığı, eğitim şefliği, müdür yardımcılığı yapan öğretmenler haftada 6 saat ders okutmakla yükümlüdürler. Bunlara, ihtisasları içinde veya muvafakat ettikleri takdirde ihtisasları dışında haftada oniki saate kadar ücretle ek ders ve ekzersiz verilebilir.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 104. maddesinin (C) fıkrası. 1-Memura babalık, evlilik ve ölüm halleri dışında zorunlu sebeplerde mazeretine bağlı toptan veya bölümler halinde 10 gün izin verilebilir. Zaruret hâlinde, aynı usûlle on gün daha mazeret izni verilebilir.
İlgili yasa maddesinde “İşçiye; evlenmesi veya evlat edinmesi ya da ana veya babasının, eşinin, kardeşinin, çocuğunun ölümü hâlinde üç gün, eşinin doğum yapması hâlinde ise beş gün ücretli izin verilir.” ibaresi yer alır. Yani personeller; evlenme, doğum, evlat edinme ve ölüm nedenlerine bağlı olarak izin kullanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri