Tüm parçaları fabrikada üretilen evlerin kurulumu oldukça kolaydır. Projeyi dilediğiniz gibi tasarlayabilir ve ister tek ister iki katlı bir prefabrik ev yaptırabilirsiniz.
Prefabrik evlerin ikinci katı için, taban beton yerine yine prefabrik malzemeler ile yapılmaktadır. Malzemelerin birbirine vida ile sabitlenmesi söz konusudur. Bu aşamada evler kullanıldığı zamanlarda üst katında sallanma meydana gelse dahi herhangi bir sorun ile karşılaşılmaz.
Bu kapsamda prefabrik evler depreme karşı yüksek dayanıklılığa sahiptir. Bu noktada prefabrik evin tek katlı veya iki katlı olması ise kesinlikle fark oluşturmaz.
Prefabrik evler bir ya da iki katlı olarak istenilen metrekare ve oda yerleşim planına göre hazırlanabilmektedir. Betonarme yapılarda olduğu gibi prefabrik evlerde de ses ve ısı yalıtımı yapılabilmekte, elektrik tesisatı ve kanalizasyon sistemi bulunmaktadır.
Prefabrik için izin gerekir mi? Evet istediğiniz herhangi bir araziye prefabrik ev inşa edebilmeniz için izin gerekir. Ve kurulumunun yapılacağı arazinin imarlı olması gerekmektedir. Sadece zemininde beton kullanılan prefabrik ev projeleri izin açısından betonarme ev inşası izni ile benzerlik gösterir.
İlgili 39 soru bulundu
Prefabrik Ev Yapı Ruhsatı Maliyeti: 2024 yılı bedellerine göre ortalama 100 m² prefabrik ev ruhsat harcamaları 30.000 ila 40.000₺ civarında gerçekleşmektedir.
Prefabrik Eve Elektrik ve Su Veriliyor mu? Özellikle son zamanlarda talep artışının yaşandığı prefabrik evlere elektrik ve su veriliyor ancak bunlar için abonelik ve ev ruhsatı gerekiyor. Ruhsata sahip olan kişiler elektrik ve su aboneliği alabilir.
Prefabrik yapılar uzun ömürlü yapı sınıfında olup ortalama 40 yıl güvenle kullanılabilmektedir. Rüzgâr, kar, yağmur, nem ve kullanma şekli gibi etkenler yapının ömrünü etkiler.
İmarlı arsalara yapılabilir. Prefabrik evler için gerekli kurumlardan imar ve ruhsat izinlerinin alınması gerekir.
PREFABRİK EVLER KIŞIN SOĞUK OLUR MU? Prefabrik yapılar, yüksek ısı yalıtımı sağlayan malzemelerden üretilir. Bu sayede dört mevsime de uygun yapılar olarak karşımıza çıkar.
Prefabrik Evler Rüzgârda Uçar mı? Kaliteli, tam donanımlı ve statik hesapları yapılmış, prefabrik evlerin rüzgârda uçmasına sebep olacak gibi basit bir yapısı yoktur.
Prefabrik evler yaklaşık olarak 5 ile 7 gün arasında kurulduğundan dolayı hava koşullarının etki göstermesi engellenmekte ve evlerde nem ve küf oluşumunun önüne geçilmektedir.
Bu yazımızda bu konuda merak ettiklerinizi cevaplayacağız. İlk olarak sorunuza cevap vermek gerekir ise evet, imarsız bir arsaya prefabrik ev yapılabilir.
Prefabrik evin sağlam ve dayanıklı olması için zemin beton işlemi gerekmektedir. Zemin beton işlemi alıcı tarafından anlaştığınız firma tarafından verilen beton planına uygun şekilde atılmalıdır.
Emlak vergisi, mülk sahipleri ya da mülk sahibi sıfatı taşıyan vatandaşları ilgilendiren bir vergi türüdür. Dolayısıyla ister apartman dairesinde yaşayın ister prefabrik evde, mülkünüz için emlak vergisi ödemeniz gerekmektedir.
Prefabrik evler daha hızlı montaj ve ekonomik bir ev arayanlar için uygunken çelik evler daha çok villa benzeri evlerdir. Çelik evler daha dayanıklı, yangına karşı daha güçlü ama daha pahalı ve montaj süresi prefabrik evlere göre uzun olan ev modelleridir.
Kurulum için evin metrekaresine ve projesine göre 2 haftaya kadar sürecek bir çalışma süreci başlatılır. Tüm işlemlerin alacağı zaman süreci ise yaklaşık ortalama bir ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanır. Prefabrik betonarme bir ev üzerine prefabrik yapı yapılabilir.
·Prefabrik eve doğalgaz bağlanır mı? Prefabrik eve diğer konut modellerinde olduğu gibi doğalgaz bağlantısı yapılabilir. Tercihe göre kombili sistem veya doğalgaz sobası kullanılabilir.
Prefabrike Evler 8.5 şiddetinde depreme ve rüzgâra dayanıklıdır.
İnşa edilmesi de, fazlaca kolay olmaktadır. Peki, prefabrik evler nasıl ve neyle ısınır? Prefabrik evler, doğalgaz, güneş enerjisi, klima, elektrik sobası, yağlı soba veya bacalı soba ile ısıtılabilmektedir. Isınma konusunda, prefabrik evlerde her hangi bir sorun yaşanmamaktadır.
Prefabrik evlerde en sık görülen ısınma şekli, klima ve elektrikli radyatörlerdir. Bunun yanı sıra son yıllarda aynı betonarme binalarda görülen doğalgaz ile ısınma şekli bu yapılarda da söz konusudur. Doğalgaz hattının çekilmesi ile rahatlıkla ısınma imkânı söz konusu olmaktadır.
Bu soruyu “evet” şeklinde yanıtlayabiliriz. Yani betonarme ev üzerine prefabrik yapı yapılabilir. Hatta sadece temel üzerine değil aynı zamanda betonarme bir ev üzerine de prefabrik kat atmak mümkündür.
Tarlanızın en az 5 bin metrekare olması gerekiyor. Eski kanuna göre 5 bin metrekarenin altındaki tarlalara prefabrik ev yapılmasına izin veriliyordu fakat son düzenlemelerden sonra 2023 yılında herhangi bir ev için tarlanızın en az 5 bin metrekare olması gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri