Bebeklerin aylarına göre beslenme düzenleri şöyle olabilir: 1 aylık bebekler 2 saate bir anne sütü içebilirler. 2 aylık bebeklerin beslenme sıklığı ortalama 2-3 saatte birdir. 3 aylık bebeklerin emzirme sıklığı yaklaşık 3-4 saatte birdir.
Doğduğu ilk günler her öğünde yaklaşık 60 ml'ye kadar beslenmeye ihtiyaç duyabilir. İlk 4 haftanın sonuna doğru ise her öğünde ortalama 90 ml mama içebilir. Her bir öğün için 1 aylık bebek mama miktarı 90 ml kadar olabilir. Günde ortalama 7 kere beslenebilir.
Her bebek gibi mama ile beslenen bebeklerin de beslenme sıklığı genelde 2-4 saatte birdir.
Hazırlanan bebek mamasını hazırlandıktan sonraki 2 saat içinde ve beslenmeye başladıktan sonraki bir saat içinde kullanın. Hazırlanan bebek mamasını 2 saat içinde kullanmaya başlamazsanız hemen şişeyi buzdolabında saklayın ve 24 saat içinde kullanın.
3 aylık bir bebek, acıktıkça beslenmelidir. Anne sütü alan bebekler, genellikle gündüz 2-3 saatte bir emmeye devam eder. Geceleri beslenmeler arasında 4-5 saatlik kesintisiz uyuyabilirler. Formül mama alan bebekler ise sıklıkla gündüz 3-4 saatte bir beslenir, geceleri kesintisiz 5-6 saat süre ile uyuyabilir.
İlgili 32 soru bulundu
Bebeklerin aylarına göre beslenme düzenleri şöyle olabilir: 1 aylık bebekler 2 saate bir anne sütü içebilirler. 2 aylık bebeklerin beslenme sıklığı ortalama 2-3 saatte birdir. 3 aylık bebeklerin emzirme sıklığı yaklaşık 3-4 saatte birdir.
Yenidoğan bir bebek 3 saatten fazla aç kalamaz.
1-6 ay arası bir bebek için aç kalabileceği maksimum süre 4 saattir. 6 aydan büyük bebekler ise en fazla 6 saat aç kalabilir. Ki bu sürelerle aç kalan bebekler muhtemelen çok ağlayacaklar, yorgunluktan uyuyakalacaklar ve kısa sürede tekrar uyanacaklardır.
Hazırladığınız mamayı bebeğinizin ağzına değdirdiyseniz bozulma ihtimali yaklaşık yarım saati bulacaktır. Onun dışında 4-6 saat boyunca mama bebeğe verilebilir.
Yenmemiş mama oda ısısında 1 saat beklediyse atılmalı yerine yenisi yapılmalıdır. Hazırlanmış ama bebeğe içirilmemiş formül mama buzdolabında 24 saat kadar saklanabilir.
Mümkünse ilk yarım saatte, en geç ise 1 saat içinde emzirilmelidir. Çünkü daha sonra bebek uykuya dalmak isteyecek ve bebeği uyandırmak zorlaşacaktır. Bebekler ilk günlerde 2-3 saatte bir emzirilmesi gerekir. Uykusu 3-4 saatti geçerse, uyandırılıp emzirilmelidir.
Kilo alıyorsa, Bezini günde 4-6 kez ıslatıyorsa, Bağırsak hareketleri düzenli ve sağlıklıysa, Huzurluysa doyuyor demektir.
Keçi sütü bebek maması, anne sütünün besin değerine en yakın olan mama türüdür.
Bebeğe soğuk mama verilir mi? Bebeğinizin mamasını hazırlayıp biberona koyduğunuzda beslenme işlemi bittikten sonra mama kaldıysa ilk 1 saat içinde içirilebilir. 1 saat sonrası bakteri oluşumuna zemin hazırlayacaktır. Ayrıca mamayı soğuk yemek bebeklerde gaz problemini tetikleyecektir.
Buzdolabında 4 - 5 güne kadar; buzdolabı dışında ise 2. gün de saklanarak rahatlıkla bebeğe verilebilir. Taze meyvelerle yapılan mamalar da biberonda fazla bekletilmemelidirler.
2 aylık bebek 2 ya da 3 saatte bir beslenmelidir.
Doktor 120 cc 2-3 saat onu tok tutar demişti ama ben şimdi bile her saat başı sütüm olsun olmasın emziriyorum. kendisi de istiyo zaten.ne kadar içtiğini bilmiyorum gerçi ama :) bi tv programında da doktor anne sütü 1 saat sonra mideyi terkeder demişti.
Aldığınız açılmamış ürünü kuru ve serin bir yerde muhafaza etmelisiniz. Açıldıktan sonra Sıvı Aptamil 1 Bebek Sütü 24 saat içinde, Sıvı Aptamil 2 Devam Sütü ve Aptamil 1 yaşından itibaren Çocuk Devam Sütü 48 saat içinde tüketilmelidir. Ürünler açıldıktan sonra mutlaka buzdolabında saklanmalıdır.
Yenidoğan bebeklerin midesi son derece küçüktür. Bu sebeple ilk üç gün her 2 saatte her seferinde 30 ml - 60 ml alacak kadar emzirilir. Doğum kilosu yüksek olan bebeklerin iştahı daha fazla olabilir. Bebekler ilk ayda her öğünde 150 ml kadar içebilir.
Ergün, mamalarla ilgili tek tehlikenin uygun koşullarda saklanma-malarından doğacak sorunlar olduğunu bildirdi. Prof. Dr. Ergün, bozulmuş ya da bayatlamış mamaların bebeklerde yüksek ateş kusma ve ishalle ortaya çıkan ciddi zehirlen-melere yol açabileceğine dikkat çekti.
Yalnız mama hazırlandıktan sonra en az 1 saat içinde tüketilmesi gerekir. Aksi taktirde mama içinde bakteri oluşumu görülmeye başlanır. Ayrıca mamayı soğuk vermek bebeklerde gaz problemini tetikleyecektir.
Bebelac Çocuk Devam Sütleri ve Sütlü Tahıllı Ek Gıdaların ambalajını açtıktan sonra 4 hafta içinde bebeğinize vermelisiniz. Hazırlanmış ürünü ise 1 saat içerisinde bebeğinize yedirmeli ya da içirmelisiniz. Kuru ve serin bir yerde saklamalı, direk güneş ışığına maruz bırakmamalısınız.
Anne sütünün sindirimi kolaydır ancak bebeklerin mide kapasiteleri küçük olduğu için az ve sık beslenir. Bu nedenle de gece acıkmaktadır. Eğer bebek gece kendiliğinden uyanmıyorsa 2-3 saatte bir bebeği uyandırıp emzirmek gerekebilir. Bebek 4-6 aylık olduktan sonra ise artık gece 5-6 saat kadar beslenmeden uyuyabilir.
Bebeğinizin aç olduğunu gösteren 9 işaret şöyledir;
-Kolları ve bacakları hızlıca hareket ettirir. -Parmaklarını veya yumruğunu ağzına sokar. -Dudaklarını veya dilini emer. -Kafasını yana doğru hareket ettirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri