Çocuk Gelişimi Programı mezunları resmi ve özel okul öncesi eğitim merkezleri, çocuk kulüpleri, kreş ve yuvalarda, yetiştirme yurtlarında, anaokullarında eğitici yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Programdan mezun olacak öğrenciler kamu ve özel sektöre bağlı çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler.
Mezun olduğunda ana sınıflarında, oyun odalarında, eğitici oyuncak ve materyal tasarımında, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, halk eğitimi merkezlerinde, çocuk yuvaları ile gençlik merkezlerinde, pediyatri kliniklerinde ve gelişim ünitelerinde çalışabilirsin.
Üniversitelerin çocuk gelişimi bölümlerinden mezun olan kişilerin pedagojik formasyon alarak okul öncesi öğretmenliği yapmaları mümkündür. Bunun için öncelikle çocuk gelişimcisi unvanı almak ve sonrasında da gerekli formasyonu almak gerekir.
Ön lisans mezunları da kreş açabilir mi? Evet ön lisans mezunları da kreş açabilir.
Anaokulu Müdürü Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Anaokulu müdürü olmak için üniversitelerin ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olma ve bir süre öğretmen olarak çalışma şartı aranır.
İlgili 31 soru bulundu
Son yıllarda çocuk gelişimi bölümü popülerliği artan ve ataması yapılan bir bölümdür. Özellikle özel sektörde iş bulma imkanı yüksektir. Kamuda ise atama sayısı daha düşük olmakla birlikte her yıl artış göstermektedir.
Çağımızın aranan meslekleri arasında yer alan çocuk gelişimi uzmanları; anaokulları, kreşler, rehabilitasyon merkezi ve eğitim kurumlarında çalışabilir. Bunun yanı sıra özel okullar ve devlet okullarında çalışma imkanları mevcuttur. Çocuk gelişim uzmanları gündüz bakım evleri ve hastane gibi alanlarda da çalışabilir.
Çocuk Gelişimi bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Çocuk Gelişimi bölümü toplam 45 adet üniversitede bulunmaktadır. EA Puan türündededir. 4 Yıllıktır.
Çocuk gelişimi mezunları için yüksek lisans imkânları vardır. Bu imkânları eğitim fakültesinde okuyan diğer mezunlarında kullanması mümkündür. Genellikle formasyonu olan eğitim fakültesi mezunları 2 senelik yüksek lisans yaptıkları durumda okul öncesi olarak çalışma fırsatına sahip olurlar.
İki yıllık çocuk gelişimi bölümü ise bir sağlık bölümü değildir ve yaygın olarak anaokullarında iş imkanı vardır. Devlete ataması ise neredeyse yoktur. Genelde meslek lisesinden geçiş yapanlar önlisansı tercih etmektedir. Zaten kurslarla vs. öğretmen olmak gibi bir gerçeklik yoktur.
Ayrıca Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü'nü (Lisans- Yüksek Lisans) bitirenlerden "Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı"nı veya "Pedagojik Formasyon Programı"nı başarı ile tamamlayanlar öğretmenlik yapabilirler. Mesleğin eğitim süresi 4 yıldır.
Çocuk Gelişimi lisans programı mezunları eğitim, sağlık, sosyal hizmetler, adalet ve diğer sektörlerde de görev alabilmektedirler. person_add Resmi ve özel statüdeki okul öncesi eğitim kurumlarında (kreş, anaokulu, yuva vs.) hizmet edebilirler.
Üniversitelerin 4 yıllık lisans eğitimi veren Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan Çocuk Gelişimi bölümü aday öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bölümler arasında. En çok tercih edilen bölümler arasında olan Çocuk Gelişimi bölümünü öğrenciler, eşit ağırlık puan türüyle tercih edebiliyor.
Çoçuk gelişimi öğretmenliği atama puanları taban olarak 81 seviyesinden başlamıştır. 2 yıllık çoçuk gelişimi atama puanları da aynı seviyeden başlamaktadır.
Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü, 4 yıllık bir bölümdür.
AUZEF'e bağlı olan Çocuk Gelişimi Programı, dört yıllık açıköğretim lisans programıdır.
Ön lisans mezunları, kpss yaparak kendi alanında memur olma şansı yoktur.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Çocuk gelişimi, aynı isimle eğitimi verilmekte olan hem 2 yıllık önlisans, hem de 4 yıllık lisans bölümüne verilen addır.
Çocuk Gelişimi Önlisans Programına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir.
Çocuk gelişimi hangi doktor bakar sorusunun cevabını çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları olarak verebiliriz.
Anaokulu ve kreşlerin yanı sıra , Diyanet İşleri Bakanlığının Okul Öncesi Eğitimleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Meslek Eğitim Kursları, Halk Eğitim Merkezleri ve İsmek vb. kurumlarda Çocuk Gelişimi alanında çalışabilmektedirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri