Bankacılık günümüzde oldukça rağbet görmekte olan bir meslek olarak bilinmektedir. Bankacı olmak isteyen kişilerin öncelikli olarak gerekli olan şartları bilmesi gerekmektedir. Bankacı olmak için öncelikli olarak üniversitelerin iki yıllık veya dört yıllık bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir.
Bankacılık ve Sigortacılık Önlisans Programı mezunları, kamu ve özel sektöre ait bankalarda, finans kuruluşlarında, muhasebe şirketlerinde, değişik sektörlerin muhasebe servislerinde, bilgi işlem merkezlerinde kariyerlerini sürdürebilirler.
Bankalar, işe alım sürecinde, adaylarda önlisans veya lisans programlarından mezun olma şartı aramaktadır. Mevcut adaylar arasından seçim ise yazılı sınav ve ardından gerçekleştirilen sözlü mülakat ile yapılmaktadır.
Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık bölümleri direkt olarak mesleğe yönelik eğitimleri almanızı sağlıyor. Bu bölümlere ek olarak; İktisat, İşletme, Ekonomi, Maliye ve Kamu Yönetimi gibi idari bilimler fakülteleri de bankacılık sektörü için mezun veriyor.
Bir çok üniversite tarafından da eğitim verilen 2 yıllık ön lisans programlarında başarılı olunduğunda, dikey geçiş sınavı ile 4 yıllık lisans programı bitirilebilir. Ama ön lisans mezunu olarak da sektörde iş fırsatı bulunabilinir.
İlgili 20 soru bulundu
Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü mezunları, bankacılık ve sigortacılık sektöründe, banka müşteri temsilcisi, kredi uzmanı, yatırım uzmanı, risk yönetimi uzmanı, sigorta uzmanı, müşteri ilişkileri yöneticisi gibi pozisyonlarda çalışabilirler.
eleman.net verilerine göre, Banka Personeli 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 27.900 TL maaş alıyor. Banka Personeli, 2024 yılında en düşük 21.600 TL alırken, en yüksek 39.200 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Banka Personeli, Temmuz 2023 yılında ortalama 19.400 TL maaş alıyordu.
Bankacı olmak isteyen kişilerin üniversiteden mezun olduktan sonra çalışmak istediği bankayı seçmesi gerekmektedir. Her bankanın özel olarak hazırladığı sınavları bulunmaktadır. Sonrasında ise bankanın mülakatlarına katılması gerekmektedir. Başarılı olduğunuz takdir de bankada çalışmaya hak kazanmış olursunuz.
Bankacı olmak isteyen adayların bilmediği detaylardan biri de kamu bankalarının ve özel bankaların KPSS Sınavı şartı aramıyor olmasıdır. Bankacı olmak için KPSS sınavına girmeniz gerekmiyor.
Bankacılık bölümü mezunları P1 puan türünde KPSS tercihinde bulunabilirler. Bankacılık bölümü mezunları puan türüne göre hangi KPSS alanlarından sorumludur? Bankacılık bölümü mezunları KPSS P1 puan türüne göre Genel Yetenek ve Genel Kültür alanlarından sorumludur.
Banko görevlisi olmak için iki yıllık Meslek Yüksekokullarının Bankacılık ve Sigortacılık ile ilgili bölümlerinden ya da üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Bankacılık, İktisat, Maliye, İşletme gibi lisans bölümlerinden mezun olma şartı bulunmaktadır.
BAŞVURU KOŞULLARI
Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerden mezun olmak. 30 yaşını doldurmamış olmak. Askerlik görevini tamamlamış, muaf ya da tecil ettirmiş olmak.
Üniversitelerin Pazarlama, İktisat, Bankacılık ve ilgili bölümlerinden mezun olan kişiler bireysel müşteri temsilcisi olarak görev alabilir. Bireysel müşteri temsilcisi olmak için belirli bir eğitim alma şartı yoktur. Ancak bazı kurumlar müşteri temsilcisi adaylarına özel eğitim vermeyi tercih eder.
Bankacılık ve Sigortacılık Uzaktan Öğretim Önlisans Programı için, 2. sınıfın bahar döneminde (4. yarıyılda) İşyeri Uygulaması II Stajı bulunmaktadır. Stajın süresi 20 iş günüdür ve değerlendirme notu “Başarılı” ya da “Başarısız” olarak verilmektedir.
AÖF mezunlarının bankada çalışabilmeleri mümkündür. Özellikle tarafından tercih edilen ve işletme, iktisat gibi lisans programlarının mezunları, bankalarda çeşitli pozisyonlarda iş bulabilmektedir.
Adayların sınava başvurabilmesi için; 1. T.C. vatandaşı olmak, 2. 01.01.1993 ve sonrası doğumlu olmak, 3. Müfettiş Yardımcısı, BT Müfettiş Yardımcısı, Kontrolör Yardımcısı, BT Kontrolör Yardımcısı ünvanı için ikamet şartı aranmamaktadır.
3. bölümden en az%50'sinin (en az 25 doğru) doğru olarak cevaplandırılması ve 60 ve üstü puan alınması gerekmektedir.
Başvuru şartları ve tarihine ilişkin merak edilen tüm detayları açıklayan kurum, adaylardan en az 75 KPSS puan şartı arıyor. İşte merak edilen tüm ayrıntılar.... BDDK personel alımı başvuruları 3 Aralık 2023 tarihinde başlayıp 13 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek.
Yazılı sınav aşamasında, her sınav konusu veya grubu 100 üzerinden değerlendirilir ve başarılı sayılabilmek için her sınav konusundan veya grubundan en az 60 puan alınması ve sınav ortalamasının en az 70 puan olması gerekir.
Gişe yetkilisi, bir kurumda veya etkinlikte giriş ücretlerinin toplanması ve bilet satışının yönetilmesi görevlerini yerine getiren kişidir.
ona bi bakalım. bankacı; bankalarda çalışan görevli, yetkili, yöneticilerin tamamına denir.
Bankacı mesleği, bankalar ve diğer finansal kuruluşların çalışması ve yönetimiyle ilgilenen bir meslektir. Bankacılar, çeşitli finansal hizmetleri sunar ve bu hizmetler arasında para yatırma ve çekme işlemleri, kredi verme, tasarruf hesapları açma ve finansal danışmanlık gibi hizmetler yer alır.
BANKA ÇALIŞMA SAATLERİ
Bankalar pazartesi, salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri 9.00 ile 12.30 arası çalışıp bir saat öğle molası vermektedir. Daha sonra 13.30'da tekrar açılarak 17.00'de kapanış yapılmaktadır. İşte banka çalışma saatleri: Hafta içi: 09.00- 17.00.
Bankalar hafta içi her gün çalışır. Bankaların çalışma saatleri birkaç istisna hariç genelde 09.00 -17.00 arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri