2 YILLIK ÜNİVERSİTE MEZUNLARI (ÖNLİSANS) ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU YAPABİLİR Mİ? Üniversitelerin 2 yıllık önlisans bölümlerinden mezun olan ve diplomasını alan adaylar ücretli öğretemenlik başvurusu yapabilir. Ülkemizde öğretmen açığını kapatmak için her branştan ücretli öğretmen görevlendirilmektedir.
Önlisans mezunu öğretmen olma hakkı bulunmamaktadır.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Meslek Dersleri alanlarında lisans mezunu olmadığı/kalmadığı zaman ön lisans mezunu adaylara görev verilebilir.
Çocuk gelişimi öğretmeni olmak için ilk şart, üniversitelerin 2 yıllık ya da 4 yıllık eğitim veren eğitim bilimleri fakültesinde yer alan çocuk gelişimi bölümünden mezun olmaktır.
P93 puan türü ile devlet kurumları birçok kadroda işe alım yapıyor. Bu kadrolardan en çok tercih edilenlerden biri ise öğretmenlik. İki yıllık üniversite eğitimi alan ve 2022 ön lisans KPSS'den yeterli puanı alan adaylar, öğretmen olarak çalışabilecek.
İlgili 27 soru bulundu
Ücretli öğretmen olma şartları
Fen- Edebiyat Fakülteleri'nin 4 yıllık lisans programından mezun olan herkes devlet okullarında öğretmenlik yapabilir. 2 yıllık ön lisans programlarından mezun olanlar ve pedagojik formasyon eğitimi alanlar da ücretli öğretmenlik yapmak için başvuru yapabiliyor.
20 haziran — Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'na sunulan çalışmaya göre, halk arasında “sübyancı” olarak bilinen pedofili hastaları ile alkol ve madde bağımlıları, kişilik bozuklukları bulunanlar hiçbir şekilde öğretmen olamayacak.
Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü, 4 yıllık bir bölümdür.
Okul öncesi Eğitimi bölümü mezunları, Kreş, gündüz bakımevi, anaokulu, Çocuk kulübü gibi resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitimci ve yönetici olarak çalışabilirler. Bunun yanı sıra Özel bir ana okulu açıp işletebilirler.
Ön lisans mezunları da kreş açabilir mi? Evet ön lisans mezunları da kreş açabilir.
2 yıllık bölüm mezunları hemşirelik, bilgisayar teknikerliği, büro yöneticisi, tıbbi sekreterlik, grafik tasarımcı, aşçılık ve bankacılık mesleklerini yapabilirler. 2 yıllık bölüm mezunlarının ortalama maaş aralığı 3000 TL ile 4500 TL arasındadır.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Eğitim fakültesinde okumayan fakat bölümleri öğretmenlik yapma imkanı veren programlardaki öğrencilerimiz, artık pedagojik formasyon eğitimini öğrenciyken mezun olmadan almaya başlayabilecek" açıklamasını yaptı.
Ücretli öğretmenlik başvurusu İlçe Milli Müdürlüğü'ne yapılır ve sözleşme yalnızca bir öğretim yılını kapsar. Söz konusu kadroya öğretmen atanması halinde ücretli öğretmenin anlaşması sonlandırılır. Ücretli öğretmen maaşları, kadrolu meslektaşlarına göre daha düşüktür.
Sınavdan atanmaya yetecek puanı alan ancak formasyonu olmayan adayların atanması yapılır ve bir yıl içinde formasyon almalarına izin verilirdi.
Formasyon, üniversitelerin eğitim fakültelerinde açılan sertifika programı tamamlanarak alınır. YÖK tarafından yayınlanan Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Çerçeve Usul ve Esaslara göre ilgili lisans bölümlerinden mezun olan her aday programa başvurabilir (1).
Pedagojik Formasyon dersleri, lisans eğitimi almakta olanlara 5. yarıyıldan başlayarak dört yarıyıl (2 yıl), lisans eğitimini tamamlayanlara iki yarıyıl (1 yıl) olacak şekilde bir bütün olarak uygulanır. Güz ve Bahar dönemlerine ek olarak yaz öğretimi de yapılabilir.
Çocuk Gelişimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Çocuk Gelişimi, iki yıllık ön lisans ve dört yıllık lisans bölümü olarak eğitim verir. Hem ön lisans hem de lisans programının bölüm isimleri aynıdır.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümü, MEB'e bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında, özel eğitim kurumlarında, rehabilitasyon merkezlerinde, çocuk kliniklerinde, Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığına bağlı kurumlarda istihdam edilme imkanına sahiptir.
Çocuk Gelişimi Programı mezunları resmi ve özel okul öncesi eğitim merkezleri, çocuk kulüpleri, kreş ve yuvalarda, yetiştirme yurtlarında, anaokullarında eğitici yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Programdan mezun olacak öğrenciler kamu ve özel sektöre bağlı çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler.
Çocuk Gelişimi, eşit ağırlık bölümlerinden biridir.
Çocuk Gelişimi bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Çocuk Gelişimi bölümü toplam 45 adet üniversitede bulunmaktadır. EA Puan türündededir. 4 Yıllıktır.
Çocuk gelişimi mezunları için yüksek lisans imkânları vardır. Bu imkânları eğitim fakültesinde okuyan diğer mezunlarında kullanması mümkündür. Genellikle formasyonu olan eğitim fakültesi mezunları 2 senelik yüksek lisans yaptıkları durumda okul öncesi olarak çalışma fırsatına sahip olurlar.
Formasyon Eğitim Fakültesi mezunu olmayan kişilerin öğretmen olabilmesini sağlayan bir belgedir. Gerekli eğitimleri tamamlayan bireylere öğretmenlik hakkında teknik bilgiler verilir ve kişi öğretmenlik mesleğini yapmak için yetkinlik kazanır.
Psikozlar, nörolojik hastalıkları olanlar, obezler, cüceler, sübyancılar, ağır travma ve yanık izleri olanlar öğretmen olamayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, 'efemine davranış' biçimini, 'kişilik bozukluğu' tanımı içine aldı.
Öğretmenlik mesleğine başvurmak için belirli bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Yaş sınırlaması yerine, adayların eğitimini tamamlamış olması, sınavlardan geçmesi ve diğer mesleki gereksinimleri karşılaması önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri