Ne kadar sürede mezun olmam gerekir? (1) Öğrencilere öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, 2 yıllık ön lisans programları için 4 yarıyıl/2 yıl; 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıl/4 yıl; 5 yıllık lisans programları için ise 10 yarıyıl/5 yıldır.
öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, öğrenim süresi beş yıl olan lisans programlarını azami sekiz yıl, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar.
Üstten alacağınız derslerde üniversite bir sınır koymaktadır. Bu yüzden ön lisans 1 yılda biter mi? Hayır bitmez.
Üstten ders alıp , yaz okulu ile birlikte en erken yarım dönem farkla mezun olunur ama bir senede bitmez.
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik dersleri bahar ve güz dönemi olmak üzere, iki yılda toplam dört dönemde tamamlanır.
İlgili 45 soru bulundu
Açıköğretim Dünyasına Hoşgeldiniz, Önlisans Bölümleri Nasıl 1 yılda biter. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde 41 önlisans bölümü arasından seçim yapabilirsiniz.
Staj Zorunluluğu Bulunuyor
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı ikinci sınıf öğrencilerinin 20 (yirmi) iş günü yaz stajı yapma zorunluluğu bulunmaktadır.
AÖL'de 18 yaş ve üstü öğrencilerin mezun olabilmesi için gereken 8 dönem şartı kaldırıldı. Mezuniyet şartı 5 dönem olarak uygulanacak. AÖL sayesinde eğitimini tamamlama fırsatı yakalayan öğrenciler için sevindiren haber geldi. 4 yılda tamamlanan Açık Öğretim Lisesi artık daha kısa süre içerisinde tamamlanabilecek.
Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 240 ECTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir.
Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.
MADDE 18 – (1) (Değişik:RG-15/8/2022-31924) Kayıtlı olduğu ön lisans programında en az 120 AKTS kredilik, lisans programında en az 240 AKTS kredilik ders alıp tüm derslerini başarıyla tamamlayan, FF, YZ ve DZ harf notu olmayan, GNO'su en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciye Diploma düzenlenir ...
AGNO'su en az 3,00 olan önlisans ve lisans programların kayıtlı öğrenci, bir üst sınıftan ders alabilir.
Tercihini sadece TYT olarak belirleyenler, TYT puanı ile 2 yıllık önlisans bölümleri üzerinden tercih yapabiliyor. 2 yıl öğrenim süreci bulunan bölümlere sadece TYT'ye girerek tercih yapılabilir.
4 yıllık üniversitenin 7 yılda bitirilmesi zorunluluğu 2014'te getirilmiş. Bu yıl 2021 de yani tam 7 yıl oluyor.
Üniversite tercihleri nasıl yapılır? Sorusunun en kritik cevap durumlarından biri de sınavlarda alınan baraj puanlardır. TYT'de 150 barajını geçen adaylar 2 yıllık ön lisans programları; AYT'de 180 barajını geçen adaylar 4 yıllık ve üstü lisans bölümlerini tercih etmeye hak kazanacaklardır.
Ön lisans, iki yıllık bir üniversite derecesidir. Bu derece, lise diploması ile lisans derecesi arasında yer alır. Üniversiteler tarafından verilen bir akademik unvan olan ön lisans derecesi, lisans eğitiminin ilk bölümü ve ortaöğretim programlarının devamı olarak da kabul edilir.
Mezun olabilmen için toplamda asgari 240 AKTS'ye ihtiyacın var. zorunlu) dersleri ve AKTS ihtiyacın kadar seçmeli ders seçmen ve bu derslerin tümünden başarılı olman gerekir.
İkinci Üniversite ile fakültenize kayıt yaptırabilir miyim? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi dışında başka bir üniversitede açık veya uzaktan eğitim sistemi ile öğrenim gören öğrenciler de aynı alanda olmamak üzere İkinci Üniversite kapsamında başvuru yapabilirler.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde kaydı bulunan öğrencilerimizin bir programdan mezun olabilmesi için Genel Not Ortalamasının (GNO) en az 2.00 olması gerekmektedir.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde sınıf kavramı bulunmamaktadır. Bu nedenle öğrenciler 1, 2, 3 ve 4. sınıf olarak ayrılmazlar. Öğrenciler güz dönemi derslerini güz döneminde, bahar dönemi derslerini bahar döneminde almak zorundadırlar.
MADDE 4 – (1) (Değişik: Senato-09/04/2019-4/4) Programa ilk kez kayıt yaptıran öğrenci, kayıt yaptırdığı öğretim yılının güz döneminde okutulan tüm dersleri almak zorunda olup üst yarıyıllardan ders alamaz. Bununla birlikte kayıt yaptırdığı öğretim yılının bahar döneminden itibaren üst yarıyıllardan ders alabilir.
eleman.net verilerine göre, Tıbbi Sekreter 2023 yılında ortalama 15.600 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Tıbbi Sekreter , Temmuz 2023 yılında ortalama 15.700 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 12.210 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Genellikle, sağlık kurumları hafta içi günlerde 8 saatlik bir çalışma süresiyle hizmet verirler. Bu nedenle, tıbbi sekreterler de hafta içi 5 gün boyunca, genellikle sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar çalışırlar.
Yeni atanan tıbbi sekreter maaşı 22.117 TL ile 24.450 TL arasında değişmektedir. 10 yıl tecrübeli tıbbi sekreter maaşı ise 25.000 TL ile 29.130 TL arasında değişmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri