Derin dondurucunuzun sıcaklık ayarları termostat düğmesi ile otomatik olarak ya- pılmasını sağlar. 1 ve 5 değerleri arasında istenilen herhangi bir değere ayarlanabilir. Termostat ayar düğmesini 1'den 5'e doğru çevirdikçe soğutma derecesi artar.
Buzdolabının iç kısmında kullanılan birimin artı, buzluk kısmında kullanılan birimin ise eksi olması gerekir. Dondurucu bölümünün -18 derecenin altına düşmemesi önemlidir. Böylece hızla bakteri üreten kırmızı ve beyaz etlerin çözülmesi engellenmiş olur.
Kontrol panelindeki yeşil ışık ve kırmızı ışık yanacaktır. Yeşil ışık elektriğin cihaza Page 14 11 gittiğini, kırmızı ışık ise dondurucunun içi nin yeterince soğuk olmadığını gösterir. Dondurucunun içindeki sıcaklık yeterince seviyeye geldiğinde kırmızı ışık sönecek tir.
5 : “SÜPER DONDURMA” konumudur. Yeni konulan yiyeceklerin hızlı dondurulması içindir. Dondurucunuz uzun süreli çalışacaktır. İstenen donma işlemi gerçekleştiğinde, düğme tekrar eski konumuna getirilmelidir.
Derin Dondurucu Arızaları
Sigortalar ve dondurucunun bağlı olduğu fiş kontrol edilir. Derin dondurucu çalışıyor ama soğutmuyor ise kapak veya kapak filtresi yıpranmıştır. Bunun yanında gaz kaçağı da olabilir. Bu durumdaPendik Derin Dondurucu Tamir Servisi Çözüm Teknik' i çağrılmalıdır.
İlgili 45 soru bulundu
Uzmanlar tarafından sunulan önerilere bakıldığında derin dondurucunun -18 derecede çalıştırılması öneriliyor.
Karlanma ve buzlanmayı eritmek ve genel temizlik için:
Ürünün fişini çekip, kapısını açık bırakarak buzun erimesini bekleyin. Bir bez yardımıyla kuruladıktan sonra ürünü fişe takıp istediğiniz dereceye kadar soğutup tekrar yiyeceklerinizi koyabilirsiniz.
Ürününüzün fişini çıkarıp taktıktan sonra ilk 1 dakika içerisinde Mod ve Dondurucu düğmelerine aynı anda 5 saniye boyunca basılı tutunuz.
Buzluk bölümün sıcaklığı -18°C ile -20°C arasında olmalıdır. Buzluk bölümdeki yiyeceklerin daha uzun süre taze kalması için, yiyecekleri hava almayan kapalı kaplarda veya poşetlerde saklayın. Buzluk bölümü tamamen doldurmayın.
Derin donduruculardaki buzlanmanın en temel nedeni, havadaki nemin, derin dondurucunun içinde yoğunlaşarak donmasıdır. Havadaki su buharı, derin dondurucunun kapağı açıldığında içine dolar ve önce sıvı hale döner. Ardından donarak buzlanmaya neden olur.
Kırmızı ışık yanıyor ise dolabın iç ortam sıcaklığı istenilen değerlerde değildir. Şu durumlarda da kırmızı ışık yanabilir; Derin dondurucu ilk defa çalıştırılıyor olabilir. Bir seferde çok miktarda taze yiyecek konulmuş olabilir.
Donmamış gıdalarınız için en az 20 saat bu konumda çalışması gerekir. Ürünü çalıştırırken mutlaka içindeki tıpanın takılı olduğuna emin olun. Ürün yeterli soğukluğa ulaştığında kırmızı tuş üzerindeki lamba kendiliğinden sönecektir.
Sarı düğmeye basıldığında ürün hızlı dondurma moduna girer ve en soğuk değerlerde çalışmaya başlar (Kompresörü sürekli olarak çalışır). Sarı ışık yandığında otomatik ısı ayarı (termostat) devreden çıkmış olur.
Yaz aylarında genel olarak hava daha sıcak olduğundan dolayı buzdolabının iç kısmı +2 dereceye ayarlanabilir. Bu, daha soğuk tutarak gıdaların bozulmasını önler. Buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusuna yanıt vermeye devam edecek olursak, yaz aylarında buzluk kısmının -20 dereceye ayarlanması önemlidir.
Klasik iç kısımda yer alan buzdolabı derece ayarlarında genelde 1, 2, 3, 4, 5 şeklinde derece ayarlamaları bulunmaktadır. Bu derecelerde 1 sıcak, 5 ise en soğuk derece ayarını ifade etmektedir. 3 derece ise ne sıcak ne de soğuk şeklinde ifade edilebilir.
Vestel Derin Dondurucu Neden Alarm Verir, kapı açık kaldığında alarm verir. Bu, içerideki sıcaklığın artmasını önlemek için tasarlanmış bir güvenlik özelliğidir. Kapıyı kapatmadan önce içerideki tüm ürünleri kontrol edin ve kapının tamamen kapandığından emin olun.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Termostat ayar düğmesini 1'den 5'e doğru çevirdikçe soğutma derecesi artar. Kış aylarında enerji tasarufu sağlamak amacıyla buzdolabınızı daha düşük konumda çalıştırabilirsiniz. UYARI: Termostat düğmesini 1'den önceki konuma getirmeyin.
Hızlı Soğutma Modu Nasıl kullanılır? HS harfleri soğutucu bölme göster- gesinde görününceye kadar soğutucu bölme ayar butonuna ve ardından “OK” butonuna basınız. Beep sesi duyulacak ve mod aktif olacaktır.
TR - 8 - 1) Super Freeze (Hızlı dondurma modu) göstergesi ve barı 2) Super Cool (Hızlı soğutma modu) göstergesi ve barı 3) Dondurucu bölme ayar göstergeleri ve barları Aktif olan set değeri aydınlatılır.
Fazla Nem: Dondurucunun içinde fazla nem olması, buzlanma ve karlanma sorunlarına neden olabilir. Bunun nedeni, nemli hava içeri girdiğinde, buharlaşır ve dondurucunun içinde yoğuşarak karlanmaya neden olur. Sıcaklık Ayarı: Dondurucunun sıcaklık ayarı yanlış ayarlandığında, bu da karlanma sorunlarına neden olabilir.
Buzdolabınızın soğutucu ve dondurucu bölümlerindeki sıcaklık ayarlarının otomatik olarak yapılmasını sağlar. Ayar düğmesini 1'den 5'e doğru çevirdikçe soğutma derecesi artar. Kış aylarında enerji tasarufu sağlamak amacıyla buzdolabınızı daha düşük konumda çalıştıra- bilirsiniz.
Mevsim değişikliği dönemlerinde veya derin dondurucunuz çok sıcak ve nemli bir ortamda bulunuyorsa dış yüzeyinde terleme oluşabilir. Bu durum normaldir. Derin dondurucunuzu temiz ve kuru bir bezle silin.
Buzdolabını kapatın ve güç kaynağına yeniden takın. Cihazı tekrar çalıştırın ve ayarlanan sıcaklığa ulaşana kadar bekleyin. Bu genellikle 4 ila 6 saat alır.
Derin dondurucu su akıtması halinde öncelikle su tahliye tıpasını kontrol etmeniz gerekir. Bu tıpa ürünün iç kısımda bulunur. Fişi çekip yiyecekleri çıkarıp ürünün içindeki buzları erittiyseniz ve bu tıpa gevşemişse dışarı su akıtır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri