Muvazzaf astsubaylık başvurusunda öğrenim şartı nedir? Başvuru kılavuzunda sınıflara göre kaynak olarak belirlenen iki yıllık meslek yüksekokulu bölümlerinden veya dört yıllık fakülte/yüksekokul bölümlerinden mezun olmak şartı aranmaktadır.
KPSS önlisansın açıklanmasıyla beraber astsubay olmak isteyen ve başvuru yapamaya hazırlanan kişiler KPSS P93 puan türüne bakmaları gerekiyor. KPSS P93 puan türünden aldıkları puana göre astsubay başvuruları değerlendirmeye alınıyor. KPSS P93 puan türünden alınan puan türüne tercih yapma hakları vardır.
Astsubay olmak isteyen kişiler, ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda başarılı olmaları ve Astsubay Meslek Yüksek Okullarını bitirmeleri gerekir.
SUBAY OLMA ŞARTLARI
Lise ve dengi okullardan, yüksekokul, meslek yüksekokulu veya fakülteden mezun olmak gerekir. Subay olmak için yaş sınırı 4 yıllık lisans eğitimini tamamlayanlar için 27 yaşını aşmamış olmak, lisansüstü eğitime sahip olanlar için ise 32 yaşını aşmamış şeklinde belirtilmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Lise ya da dengi okul diplomasına sahip olmak. 2 yıllık fakülteden mezun olan adaylar için 26, 4 yıllık fakülteden mezun olanlar içinse 28 yaşını doldurmamış olmak.
İlgili 24 soru bulundu
İki yıl ve daha fazla süreli yükseköğretim kurumu mezunlarından Silahlı Kuvvetlerin ihtiyacı kadarının seçilmesini müteakip, yedek astsubay temel eğitimini başarı ile tamamlayan ve astsubay astçavuş naspedilen yükümlülerin 12 ay süreyle tabi olduğu askerlik hizmetidir.
2022 Yılında 10.830 TL olan Hava Astsubay maaşı, 2023 yılında 14.000 TL'ye yükseldi.
Ayrıca Harp Okulları için 2023 yılı YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT)'ne girmeyen adaylar ile Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) girmeyen; Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise 2023 yılı YKS Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeyen adaylar, hiçbir surette askeri okullara yerleştirilmeyecektir.
b. Evli, hamile, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla veya erkekle nikâhsız olarak birlikte yaşamamak, c. Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri (01 Ocak 2023) itibarıyla yirmi bir (21) yaşını bitirmemiş olmak, [1 Ocak 2002 ve sonrası doğumlular başvuru yapabilecektir.
Jandarma astsubay olmak için lise mezuniyetinden sonra Türk Silahlı Kuvvetlerinin ilgili astsubay alım sınavlarına girmek gerekmektedir. Bu sınavlardan başarı ile kişiler jandarma astsubay olarak göreve başlayabilir.
AÇIKLAMA: 1) Erkek Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 165 cm, Kadın Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 160 cm olarak uygulanacaktır. bölümü uygulanır.
Kayıt kabul, intibak eğitimi, temel eğitim, akademik eğitim, staj, kolluk uygulaması safhaları olmak üzere 1 yıl eğitim/öğretim verilmektedir.
Jandarma ve Sahil Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine Temel Yeterlilik Testinden (TYT) 150 veya üzerinde puan almak kaydıyla 200 erkek öğrenci alınacak. Ayrıca, AYT testinde EA puan türünde en 250 bininci, SAY'da en 10 bininci, SÖZ'de en az 50 bininci sırada yer alan adayın puanına sahip olmak şartı aranıyor.
KPSS P93 puan türünden aldıkları puana göre astsubay başvuruları değerlendiriliyor. Astsubaylık için KPSS önlisans sınavından en az 60 veya 65 puan almak gerekiyor.
2023 Yılı Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu ve Güvenlik Bilimleri Fakültesine öğrenci temin edilecektir. Başvurularınızı 03 Temmuz - 25 Temmuz 2023 tarihleri arasında https://vatandas.jandarma.gov.tr/ptm/giris internet adresinden yapabilirsiniz.
Astsubay olmak isteyenlerin eğitim durumlarının en az lise mezunu olması şarttır. Liseyi bitiren adaylar üniversite sınavlarından alınan puana ek olarak askeri mülakata girerek yeterli görüldükleri takdirde astsubay olabilirler.
TSK 2022 muvazzaf astsubay alımı kontenjan dağılımı nasıl olacak? İşte ilanın detayları... TSK 2022 muvazzaf astsubay alımı ilanı yayımlandı. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinde muvazzaf astsubay olarak istihdam edilmek üzere toplam 1.870 astsubay alımı yapılacak.
İşte detaylar... 770 ASKERİ ÖĞRENCİ ALIMI! Resmi Gazete'de 3 Temmuz 2023 tarihinde yayımlanan askeri personel alımı ilanına göre, Jandarma Genel Komutanlığı'nın muvazzaf astsubay ve muvazzaf subay ihtiyacını karşılamak üzere toplamda 770 askeri öğrenci alımı gerçekleştirilecektir.
Astsubaylığa nasbından itibaren Astsubay Çavuş (3 yıl) ve Astsubay Kıdemli Çavuş (3 yıl) rütbelerinde normal bekleme süreleri kadar görev yapan bir Astsubay, mesleğinin 6. yılında Astsubay Üstçavuş rütbesine nasbedilir ve 6 yıl süreyle (mesleğinde 12. yılın sonuna kadar) bu rütbede görev yapar ve sonrasında Astsubay ...
Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (1998 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak. (1997 ve sonrası doğumlu) olmak gerekir.
MSÜ YAŞ SINIRI VAR MI? ÖSYM kılavuzunda başvuru koşullarında yer alan bilgilere göre; Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (01 Ocak2003 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmi bir) yaşında olmak gerekiyor.
ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULLARI BAŞVURU VE GİRİŞ KOŞULLARI
Meslek Yüksek Okullarına aşağıdaki başvuru koşullarını taşıyan erkek adaylar başvurabilirler. olmak (1995 ve sonrası doğumlu) [Yaş hesabı, içinde bulunulan yıldan doğum yılı çıkarılarak hesap edilecektir.
(1) Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde görevli subay, sözleşmeli subay, astsubay, sözleşmeli astsubay ve uzman jandarmaların haftalık çalışma süresi genel olarak 40 saattir.
Uzmanlıkta Doğu Görevi Kaç Yıl? Yapılan yeni düzenlemeler ile Muvazzaf personelin görev süresi 1 yıl fazlası olarak belirlendi. Bir Astsubay'ın SHB görev süresi 2 yıldır. Böylelikle Jandarma Uzman Çavuşların askerde doğu görevi süresi 3 yıla düşmüştür ve görev süresi düşen uzman çavuşlara bilgi verilmiştir.
2023 yılında er rütbesindeki askerlerin aylık maaşı 237,5 TL olarak belirlenmiştir. Doğuda askerlik yapanlar ile batıda askerlik yapanların maaşları farklılık gösteriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri