Uzaktan eğitim önlisans programlarında ara sınavlar, yarıyıl sonu ve bütünleme sınavları; programların bağlı bulundukları birimlerin belirlediği zaman ve salonlarda yüz yüze oturumlar şeklinde yapılmaktadır.
Uzaktan Eğitim Sınav Sistemi Nasıldır? Vize Sınavları, internet üzerinden yapılmaktadır. Buna göre öğrenciler vize sınavlarını ev veya internet erişimi olan istediği bir ortamda bilgisayar başında "online" olarak yapacaktır.
Uzaktan sınavlar genel olarak online olarak yapılır. Sınava girecek adaylara bu sınavlar link olarak veya nadiren pdf gibi farklı materyallerle ulaştırılır. Sınav sorularının önceden belirlenen sürede aday tarafından yanıtlanması ve kuruma iletilmesi beklenir.
Uzaktan eğitimde vize (arasınav) sınavı internet üzerinden ya da ödev şeklinde yapılabilmektedir. Ancak final sınavları ise yüz yüze olarak Bartın Üniversitesi'nde bölümünüzün belirlediği tarih, yer ve saatte yapılmaktadır.
Değerli Öğrencilerimiz, Bugün yapılan Üniversite Senatosu'nda alınan karar çerçevesinde İÜ AUZEF 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı Ara Sınavı (Vize) 29 Nisan - 06 Mayıs 2023 tarihleri arasında çevrim içi olarak yapılacaktır.
İlgili 20 soru bulundu
Bunun dışında meydana gelen bağlantı sorunlarında UZEM'in sorumluluğu yoktur. Gerekli tedbirleri almak öğrencinin sorumluluğundadır. Sınava tabletten/cep telefonundan giriş yapabilir miyim? Tablet ve cep telefonlarınızdan sınava girebilirsiniz.
Uzaktan eğitim sürecinde devamsızlık Uzaktan eğitim sürecinde bile olunsa YÖK/Üniversite tarafından farklı bir durum ilan edilmediği sürece devam şartı %70 şeklindedir. Aynen yüz yüze eğitimde olduğu gibidir. Ancak YÖK veya üniversite tarafından bu şart kaldırılabilir.
Her ikisi de zamandan ve mekandan bağımsızdır. Uzaktan Öğretim eğitim sisteminde dersler canlı olarak işlenir, öğrenciler derse katılım gösterirler. Açık Öğretim sisteminde dersler pdf formatında sisteme yüklenir ve öğrenci video formatında canlı ders almaz.
Uzaktan Eğitim; Evlilik, askerlik, çocuk sahibi olma gibi nedenler sebebi ile eğitimine ara veren kişilere kaldığı yerden devam etme şansı verir. Uzaktan Eğitim; Her bir öğrencinin kendi öğrenme hızında öğrenim görmesine imkan sağlar.
Bilindiği gibi üniversitelerin birinci öğretim programlarına kaydolan öğrenciler 2012'den beri harçlardan muaf tutulurken, ikinci öğretim ve uzaktan eğitim programlarında eğitim alan öğrenciler harç ödemeye devam ediyor.
Uzaktan Eğitim programlarından mezun olan öğrencilerimiz aynı programın örgün eğitim mezunları ile aynı ünvan ve haklara sahip olmaktadırlar.
Öğrenciler, cevap verdikleri soruya geri dönüş yapamayacaklardır. Öğrenciler, seçilen derse ait sınavı başlattıktan sonra aktif sınav bitmeden diğer dersin sınavını başlatamayacaklardır.
Online sınav kararı alındığında öğrenciler anadolu.edu.tr adresinden öğrenci numaraları ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak sınavları başlatıyor. Online sınav kararı alınması durumunda sınavların benzer şekilde yapılması öngörülüyor.
Fakültemiz tarafından gerçekleştirilen sınavlar geneli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır. Her ders için 20 soru sorulmakta ve soruların çözümü için 30 dakika süre verilmektedir. Bazı Uzaktan Öğretim programlarında çoktan seçmeli sınav tipinin dışında Klasik ve Sözlü sınavlar uygulanabilmektedir.
2023 AÖF yaz okulu sınavı 19.08.2023 tarihinde yapılacak. Anadolu Üniversitesi 2023 AÖF Yaz Okulu sınavları yüz yüze okul ortamında gerçekleştirilecek.
Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim sistemi programlarında aynı anda farklı düzeylerde (Ön Lisans, Lisans ve Lisansüstü) eğitime devam edilebilmekte ancak aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilememektedir.
Online Derslere Katılmak Mecburi mi? Online derse katılmak zorunlu değil ama gereklidir. Online Derslere katılan öğrencilerimizin daha başarılı oldukları görülmektedir. Derslere katılarak soru sorabilir, öğrenmenizi pekiştirebilirsiniz.
Canlı derslere katılın zorunlu değil. Ancak uzaktan öğrenme sistemindeki tüm etkinliklerin (ders vidosu, canlı ders, ders içerikleri vb) en az %50 oranında takip etmeniz gerekmekte.
Uzaktan öğretim, öğrencinin ve öğretim üyesinin kampüse gelme zorunluluğunun bulunmadığı, tamamen sanal ortamda, canlı, görüntülü, sesli ve interaktif olarak derslerin işlendiği, uzaktan fakat yüz-yüze üniversite eğitiminin verildiği çağdaş bir eğitim sistemidir.
Bununla birlikte diledikleri an ve mekanda girememiş oldukları derslerin video kayıtlarını da izleme imkanlarına sahiptirler. Dolayısıyla canlı ders esnasında yoklama almaya gerek duyulmamaktadır.
Genellikle derse katılım zorunluluğu olmayan açıköğretim sisteminde öğrenciyi araştırmaya ve kendini geliştirmeye yönelik bir eğitim modeli bulunmaz. Her iki eğitim modelinde de sınavlar online olarak gerçekleştirilse de uzaktan eğitim daha çok öğrenci odaklıdır ve açıköğretimden daha gelişmiş bir sistem sunar.
Derslere devam zorunluluğu aranmayacaktır. Sanal/canlı sınıflarda gerçekleştirilecek derslerin süresi 30-40 dakika aralığında olacaktır.
3 Nisan 2023 tarihi itibarıyla 2022-23 eğitim öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere, uzak öğretim ile isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın yüz yüze eğitim verilebilmesine karar verildi.
* Uzaktan Eğitim şeklinde olacak olan dersleriniz için yoklama , devam takibi yoktur. Sadece Vize / Final / Bütünleme (Yaz okulunda Bütünleme sınavı yoktur) sınavlarına bizzat katılmanız şartı vardır.
YÖK Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemine ilişkin yeni kararları basın toplantısında açıkladı ve tarih verdi. Özvar, 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıkladı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri