Bilgisayar Programcılığı 2 yıllık bir eğitim bölümüdür. Öğrencilerin bu bölümden mezun olabilmesi için 120 AKTS hakkını doldurması ve bağlı olduğu üniversitenin mezuniyet şartını yerine getirmesi gerekir.
Bu bölümden mezun olan her genç; hastaneler, bakanlıklara bağlı birimler, bilgisayar satış mağazaları, okullar, satış mağazaları, belediyeler, teknik servisler ve çeşitli firmaların yazılım departmanlarında çalışabilmektedir.
Bilgisayar programcılığı bölümü sayısal puanı ile öğrenci almaktadır.
Bilgisayar Programcılığı Programındaki 2 yıllık eğitim süresince öğrenciler Bilgisayar Donanımı, Grafik ve Animasyon, Proje Yönetimi gibi teorik dersler almakla birlikte, staj gibi uygulamalı eğitimlere de katılmaktadırlar.
İlgili 15 soru bulundu
Bilgisayar programcılığı, iki yıllık bölüm olup bir ön-lisans programıdır. Bilgisayar programcılığındaki temel amaç programlama ve yazılım geliştirebilen nitelikli insanları yazılım camiasına kazandırmaktır. Bilgisayar programcılığı yazılım temeli üstüne dayalı bir bölümdür.
Bilgisayar programcılığı maaşı 2 yıllık 11.500 TL ile 20.000 TL arasındadır. Özel sektörde bilgisayar programcılığı maaşları ise ortalama 15.000 TL'dir. Kendinizi zaman içerisinde geliştirirseniz aylık kazancınız 25.000 TL'ye kadar çıkabilir.
Deneyimli ve uzmanlaşmış bilgisayar programcıları, aylık 20.000-35.000 TL veya daha yüksek bir maaş aralığında kazanç elde edebilirler. Büyük teknoloji şirketlerinde veya popüler sektörlerde (ör. oyun endüstrisi) çalışan programcıların maaşı, 40.000 Türk lirasını aşabilir.
Bilgisayar Programcılığı Bilgisayar Programcılığı program mezunları DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sınavından aldıkları puanlarla alanında 4 yıllık bölümlere geçebilirler.
Yazılım Mühendisliği bölümü, 4 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, "Yazılım Mühendisliği bölümü hangi üniversitelerde var?" sorusu gelmektedir.
Evet, üniversite eğitimi almadan da yazılımcı olman mümkün. Yazılımcı olmak için hangi bölüm okunmalı diye düşünüyorsan, Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliğinde bir üniversite eğitimi güçlü bir temel sağlayabilir.
Soru: Yazılım mühendisliğinde eğitim süresi kaç yıldır? Cevap: Eğitim süresi yazılım mühendisliği programı (MTOK dahil) için 4 yıldır.
Yazılım mühendisliği bölümü mezunları bilgisayar sistemlerinin kullanıldığı, geliştirildiği her sektörde çalışabilirler. Bankacılık, telekomünikasyon, otomotiv, hastane vb. sektörler bir yazılım mühendisinin çalışabileceği sektörlere örnek verilebilir.
Bilgisayar programlarını kullanarak yazılım ve uygulama oluşturan kişiler, yazılım/uygulama geliştirme uzmanı unvanını alır. Bu rolde çalışan kişiler, yazılım veya uygulama için ihtiyaç tespitinden analiz sürecine, yazılımın planlanmasından kodlama aşamasına kadar birçok süreçte görev alır.
Bilgisayar Programcılığı Bölümünden mezun kişiler yazılım geliştirme firmalarında, web tasarım şirketlerinde, teknik servislerde iş imkanına sahiptir. Hem kamu hem de özel sektörde görev alabilen bilgisayar programcıları, kendi iş yerlerini de açarak danışmanlık yapabilirler.
Bilgisayar Programcısı Ne Demek? Bilgisayar programcısı, yazılım kodlarını bilgisayarın izleyebileceği mantıksal bir diziye dönüştüren programlar yazar. Bunu, C ++ ve Python dahil olmak üzere çeşitli dillerde yazılım programlarını kullanarak yapar.
Bilgisayar programcılığı bölümü mezunlar genellikle özel sektörde iş bulmaktadırlar. Özel şirketlerde bilgi işlem bölümünde personel olarak çalışabilirler. Ayrıca büyük yazılım şirketlerinde de yine bilgisayar programcılığından mezun olan kişiler istihdam edilirler.
Bilgisayar Programcılığı bölümü, 2 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, "Bilgisayar Programcılığı bölümü hangi üniversitelerde var?" sorusu gelmektedir.
Yazılımcı olmak isteyen kişilerin bilgisayar mühendisliği ve üniversitelerin yazılım mühendisliği bölümlerini tercih etmesi gerekir. Sadece bu bölümleri tercih eden kişiler değil programcılık ve yazılım alanında kendini geliştiren kişiler de yazılımcı olabilir.
Anadolu veya fen lisesi.
Bilgisayar programcılığı: Kodları bilgisayarın izleyebileceği şekilde mantıksal diziye dönüştüren programlar yazan meslek dalıdır. Yazılım mühendisliği: Yazılım mühendisliği sadece yazılımla ilgilenen meslek dalıdır. Bilgisayar mühendisliği: Bilgisayar mühendisliği hem yazılım hem de donanımla ilgilenen meslek dalıdır.
Yazılım mühendisliği ne kadar maaş alıyor? Yazılım mühendisi maaşlarını kıdemli ve yeni mezun olarak iki şekilde değerlendirmek gerekiyor. Yeni mezun yazılım mühendisleri ortalama 15.000 TL maaş alırken, kıdemli yazılım mühendisleri ise 25.000 TL ila 75.000 TL arasında maaş almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri