yükseköğretim kurumundan ayrılarak Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıracak öğrencilerin kayıtları lise mezunu olarak alınacaktır. ➢ 4 yıllık alansız genel lise mezunlarının diplomaları, Açık Öğretim Lisesinin vermiş olduğu diploma ile aynı olması nedeni kayıtları alınmayacaktır.
EĞİTİM SERVİSİ - Genelgeye göre örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybedenler, milli sporcular, şehit ve gazi çocukları, evde ve hastanede eğitim alanlar açık liseye geçebilecekler.
BAŞVURU TARİHLERİ
MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete, "Açık liseye geçişler için zaruri şartların belgelendirilmesi kaydıyla 15 Eylül-16 Ekim 2023 tarihleri arasında il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvuru yapılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.
Kayıt işlemleri, açık öğretim lisesi müdürlüğü tarafından belirlenen başvuru tarihlerinde yapılır. Açık Öğretim Lisesinde yaş sınırı ve devam zorunluluğu aranmamaktadır.
Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri 15 Eylül 2023 - 16 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
İlgili 24 soru bulundu
4. Kayıt Yenileme Sınav Katılım Ücreti Kayıt yenileme sınav ücreti olarak 160 TL olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. Kayıt yenileme sınav katılım ücretinin yatırılabileceği anlaşmalı bankalar; T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasıdır.
Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe, • Bir adet biyometrik çekilmiş fotoğraf, • T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir. Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalamaları gerekmektedir (18 yaşından küçük öğrencilerin kayıt raporu velileri tarafından imzalanacaktır.)
Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır. Açık Öğretim Lisesinde Örgün eğitimde bulunan sınıfların karşılığı şu şekildedir; Lise 1. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 1. ve 2. dönemdir.
Ortaokul mezunu olanlar, Lise eğitimine devam edemeyenler, Yurt dışında eğitim almış olup mezuniyet belgesi olması şartıyla İl Millî Eğitim Müdürlüklerinden Denklik Belgesi almış olanlar Açık Öğretim Lisesi'ne başvurabilir.
12. Sınıfta açık liseye geçmeyi düşünen öğrenciler için bu kararın teknik açıdan bir sorun oluşturmayacağını belirtmek isteriz. Önemli olan öğrencinin kendini tanımasıdır. Bu zorlu süreçte kendi programınızı kendiniz oluşturmalısınız.
NORMAL LİSEDEN AÇIK LİSEYE NASIL GEÇİŞ YAPILIR? AÖL'ye geçiş işlemi için yapmanız gereken tek şey, aktif dönem kaydınızı yenileyip öğrencilik durumu aktif olduktan sonra geçiş yapmak istediğiniz yüz yüze Mesleki Açık Lisenin derslerini veren Mesleki Teknik Anadolu Lisesine dilekçe vermektir.
Bundan böyle yönetmelik çerçevesinde, istisnai durumlar hariç açık liseye geçilemeyecek.
Yaklaşık 10 bin kayıt yaptıran öğrenci var. Aldığımız tedbirin kamuoyunda pozitif karşılık bulduğunu ve doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Bu yıl açık lise sınavları da yüz yüze olacak."
Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler kaydını aktif ettikten sonra her öğretim yılının başında yüz yüze eğitim veren okul müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak geçiş yapabilirler. Açık Öğretim Lisesinde kazandıkları dönemler ve krediler aynen korunur.
(Değişik ikinci fıkra:R.G.-17/3/2009-27172) Bir dersten başarılı olabilmek için, o dersten en az kırk beş puan almak gerekir.
Daha önce bir lise bitiren (Bu örgün eğitimde bir Lise, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi veya Açık Öğretim lisesi de olabilir) Açık Öğretim Lisesi / Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırabilirler.
Açık liseye geçmek isteyen öğrencilerin öğrenim süresi içinde iki defa sınıf tekrarı olması gerekiyor. Bu durum gerçekleşirse öğrencilerin okulla ilişi kesilerek veli ve öğrenci talebine göre açık liseye geçişi sağlanabilecek.
Bu yüzden kişiler ilgili tarihlerde diplomalarını almalıdır. Açık lise diploması da Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı başlığı ile başlamaktadır. Bu başlığın hemen altında mezun olunan lisenin türü yazmaktadır.
Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrencilerden, 18 yaşını doldurmamış olanların velileri ile birlikte, 18 yaşını doldurmuş olanların ise zorunlu durumlar dışında bizzat kendilerinin Halk Eğitimi Merkezi ile Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerine başvurması gerekmektedir.
Bakanlığımızca örgün eğitim kurumları için her yıl belirlenen eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi, Açık Öğretim Ortaokuluna ilk kayıtlarda aranacak yaş sınırını belirler. Eğitim- öğretim yılı başlangıç tarihi itibarı ile 14 yaşını bitirip 15 yaşından gün alanlar ilk kayıt başvurusunda bulunabilir.
Öğretim planından en az 35 kredilik dersi tamamlayan ikinci sınıf, en az 70 krediyi tamamlayanlar üçüncü sınıf öğrencisi olarak sayılırken yapılan değişiklikle; artık en az 30 kredilik dersi tamamlayan ikinci sınıf ve en az 60 kredi tamamlayanlar üçüncü sınıf öğrencisi olarak sayılacaklar.
Buna göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak. Açık liseye geçişlere de kısıtlama getirildi. Bundan böyle yönetmelik kapsamında, istisnai durumlar hariç açık liseye geçilemeyecek.
Açık Öğretim Lisesi sınavlarının uygulanış şekliyle ilgili olarak bu sene Milli Eğitim Bakanlığı yeni düzenlemeye gitti. Buna göre AÖL sınavları online (çevrimiçi) olarak değil, yüz yüze yapılacak.
Yönetmeliğin ilkeler kısmındaki ifadeler de değişti. Yeni yönetmelikle birlikte evlenen öğrencinin açık liseye kaydının alınması da mecburi oldu. MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 1 yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığı yeni Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.
Fakültemiz tarafından gerçekleştirilen sınavlar geneli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır. Her ders için 20 soru sorulmakta ve soruların çözümü için 30 dakika süre verilmektedir. Bazı Uzaktan Öğretim programlarında çoktan seçmeli sınav tipinin dışında Klasik ve Sözlü sınavlar uygulanabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri