Hükümlü veya Tutuklunun ismini bildirdiği üç kişi görüş yapabilmeleri için; Kimlik belgelerini yanlarında getirmek zorundadırlar. İdari İzinli ve Resmi Tatil günlerine denk gelen tarihlerde Adalet Bakanlığının yazısı dikkate alınır.
7) Hükümlü ve Tutuklular aynı anda en fazla 5 ziyaretçi ile görüşebilir. Hükümlü ve Tutuklunun (0-12 yaş aralığındaki kendi çocukları beş kişilik kontenjandan sayılmayacaktır.)
Tutuklu / Hükümlü cezaevine girdikten sonra 60 gün içerisinde bildirdiği üç kişi ile kapalı ve açık görüş haftalarında görüş yapma hakkına sahiptir.istek yaptığı üç kişi için doldurulan formu eksiksiz bir şekilde teslim etmesi gerekmektedir aksi takdirde formdaki isim yanlışlıklarından dolayı bildirdiği kişiler ile ...
Hükümlü ve tutuklular, belgelendirilmek suretiyle sadece anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşleriyle görüştürülecek. Hükümlü ve tutuklularla görüşmek isteyen kişilerin, akrabalık durumlarını nüfus idarelerinden veya ilgili konsolosluklardan verilen resmi belgelerle ispatlamaları gerekecek.
Adalet Bakanlığı genelgesiyle hükümlü ve tutuklulara, "Sevgililer Günü" dolayısıyla açık görüş yaptırılacak. Ancak mahkumlar sevgililer gününü sevgilileriyle değil sadece resmi birliktelikleri olan eşleriyle kutlayabilecek.
İlgili 34 soru bulundu
Madde 66- (1) Kapalı ceza infaz kurumlarındaki hükümlüler, tüzükte belirlenen esas ve usullere göre idarenin kontrolündeki ücretli telefonlar ile görüşme yapabilirler. Telefon görüşmesi idarece dinlenir ve kayıt altına alınır.
Tutuklu ve hükümlüler, bu şartları sağladıklarında İdare ve Gözlem Kurulu tarafından oy çokluğu ile seçilmektedir. Seçilen tutuklu ve hükümlüler, cezaevinin özel olarak ayrılan bölümünde, mahremiyet koşullarına dikkat edilerek 3 ile 24 saat arasında eşleriyle görüşebilmektedirler.
Görüşmeler sırasında maske takılması ve hijyen koşullarına uyulması zorunlu olacak, ayrıca açık görüş süresi 30 dakika ile sınırlandırılacak. Ceza infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutukluların açık görüşünün en fazla yetişkin iki yakını ve ek olarak çocukları ile yapılmasına izin verilecek.
Kapalı görüşme süresi en fazla 1 saat olarak belirlenmiştir. Ziyarete gelecek olan Hükümlü-Tutuklu yakınları kayıt işlemleri nedeniyle görüşme saatinden en az 30 dakika önce Kurumumuzda bulunmaları gerekmektedir.
Tutuklu yakınınızın bulunduğu cezaevini belirleyip ilgili cezaevi savcısıyla iletişime geçebilirsiniz. Hafta içi mesai saatleri içinde harekete geçerek savcılığa başvuruda bulunmanız, yakınınızla görüşebilmeniz için önemlidir. Eğer savcılık başvurunuzu kabul ederse, tutuklu yakınınızla görüşmek için izin alabilirsiniz.
d) (Değişik:RG-13/9/2017-30179) Kurum idaresinin uygun göreceği bir hafta açık görüş, ayın diğer haftaları kapalı görüş olmak üzere, hükümlü ve tutuklular bu Yönetmelikte belirtilen yakınları ile haftada bir kez olacak şekilde görüşme yapabilir.
Kapalı Cezaevinden Açık Cezaevine Ayrılma Şartları (md.6)
Cezalarının toplamı 10 yıldan az olan hükümlüler, cezalarının sadece 1 ayını kapalı cezaevinde geçirmek, “iyi halli” olmak ve koşullu salıverilme süresine 7 yıl veya daha az kalması kaydıyla açık cezaevine ayrılma hakkına sahiptirler.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cezaevinde tutuklu ve hükümlülerle fotoğraf çektirilmesinin kısıtlanabileceğine karar verdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ceza İnfaz Kurumlarının Tahsisi, Nakil İşlemleri ve Diğer Hükümler konulu 451/1 No'lu genelgede değişiklik yaptı.
4 Yıl 2 Ay Ceza Aldım Ne Kadar Yatarım 2023
Bu ceza infaz edilirken 1/2 indirim oranı uygulanır. (1520/2=760 gün) Hükümlü 3 yıl denetimli serbestlikten 3 yıl faydalanır ise cezaevinde 2-3 gün kaldıktan sonra tahliye edilir. Ancak denetimli serbestlikten 1 yıl faydalanır ise 1 yıl 1 ay cezaevinde kalmak zorundadır.
7 yıl hapis cezası alanlar 6 ay, 8 yıl hapis cezası alanlar 1 yıl, 9 yıl hapis cezası alanlar 1 yıl 6 ay, 10 yıl hapis cezası alanlar 2 yıl, 15 yıl hapis cezası alanlar 4 yıl 6 ay cezaevinde kaldıkları takdirde tahliye olma hakkı kazanırlar.
Sanığa verilen ceza 2 yıl 6 ay 0 gün hapis cezasıdır. Sanığa verilen cezadan koşullu salıverilme süresi (şartla tahliye) çıkarıldığında YATARI: 1 YIL 3 AY 0 GÜN HAPİS cezasıdır. Sonuç ceza 1 yıldan fazla olduğundan 5275 Sayılı Kanunun 105/A maddesi gereğince Sanık denetimli serbestlikten doğrudan yararlanamaz.
Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yönetmelik'in 74. Maddesinin 1. Fıkrasına göre kapalı kurumlarda bulunan hükümlüler, belgelendirmeleri koşuluyla eşi, dördüncü dereceye kadar kan ve kayın hısımları ve vasisi ile telefon görüşmesi yapabilir.
Adil Yaşam Derneği Başkanı Muhammed Haluk Çavuşoğlu, tutuklu ve hükümlülerin aileleri ile görüntülü görüşmelerine olanak tanındığını ancak bu hizmet için 200 TL ücret alındığını belirtti.
Kapalı görüş normalde haftada bir gün yapılmakta, açık görüş ise ayda bir ve bayram tatillerinde yapılmaktadır. Açık görüş aynı ortamda yapılan görüş olup, yan yana oturma ve konuşma imkanı olan bir görüştür. Kapalı görüş ise pencere arkasında telefonla yapılmaktadır.
(Değişik fıkra:RG-14/9/2021-31598) Görüş süresi, yarım saatten az, bir buçuk saatten fazla olacak şekilde belirlenemez. Görüş süresi, görüşmenin fiilen başladığı andan itibaren işletilir. Çocuk hükümlü ve tutuklular için ziyaret süresi bir saatten az, üç saatten fazla olmamak üzere belirlenir.
Cezaevine polisler sizi teslim ettikten ''Girdi Çıktı İşlemleri'' yaklaşık olarak 3-10 gün sürecektir.
Madde 14 — Hükümlü ve tutuklular, anne, baba, eş, çocuk ve torunlarıyla ayda bir gün açık görüş yapabilir. Görüş günleri kurumca belirlenir. Kınama cezası dışında disiplin cezası almış ve bu cezası kaldırılmamış hükümlü ve tutuklular açık görüşten faydalanamaz. Koşullarının uyması durumunda kapalı görüş hakkı saklıdır.
Ancak tarafların isteği üzerine; 1-İkametgâhlarda, özel bina veya salonlarda, 2-Tutuklu veya hükümlüler için Cumhuriyet Savcılığınca izin verilmesi üzerine ceza veya tutukevinde, 3-Hastalar için baştabibin veya müdürün izin vermesi üzerine hastanelerde, evlenme yapılabilir.
1- Hükümlü bulunan kişinin cezaevi müdürlüğüne evlenmek istediğine dair dilekçe vermesi gerekir. Cezaevi Müdürlüğü tarafından verilen dilekçenin üst yazı ile Evlendirme Memurluğuna bildirilmesi gerekmektedir. 2- Hükümlü kişinin vasi kararının Nüfus Vatandaşlık İşleri Mernis Sistemine İşlenmiş olması gerekmektedir.
Hükümlü şahıslardan yiyecek bedeli alınmasının kanuni dayanağı 2548 sayılı Kanunun 2. maddesi olup maddenin ilk fıkrası “Her mahkûm cezaevinde bulunduğu müddetçe yiyecek bedelini ödemeğe mecburdur.” şeklindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri