Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2024 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının bitmesine kısa bir süre kaldığı için yoğunluk olduğunu belirterek, "Üreticilerimizin destek alabilmeleri için 2 Ocak'ta sona erecek başvuru süresinin 1 ay uzatılması gerekiyor." ifadesini kullandı.
Tarımsal desteklerden yararlanmak için 2024 ÇKS başvuruları, 2 Ocak 2024'e kadar yapılabilecek.
"Çiftçi Kayıt Sistemi'ne 2024 üretim yılı için başvurularda bulunan çiftçilerimiz, ürün güncelleme başvurularını 1 Şubat 2024 tarihinden itibaren e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek. Ayrıca İl/İlçe Tarım Orman Müdürlüklerinden de başvuru yapılabilecek. Ürün güncelleme son başvuru tarihi 29 Şubat 2024."
Başvurular, 03/01/2024 tarihinde başlayıp 19/02/2024 tarihinde sona erecek olup www.tarimorman.gov.tr adresinden başvuru yapılabilecektir.
Başvuru yapmayan destek alamayacak
ÇKS başvurusu bulunmayan üreticilerimizin yıl içerisinde mazot, kimyevi gübre, toprak analizi, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi tarımsal faaliyetlere ilişkin desteklemelerden yararlanmaları mümkün olmayacak.
İlgili 19 soru bulundu
Tarım ve Orman Bakanlığınca, üreticilere ait tarımsal faaliyetlerin ülke genelinde kayıt altına alınması ve çiftçilerin desteklerden yararlandırılabilmeleri amacıyla oluşturulan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) için 2024 üretim yılı başvuruları 2 Ocak 2024 tarihinde sona erecek.
2023 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) başvuru yapan çiftçilerimiz için, tarım arazileri üzerindeki üretim bilgisi güncellemeleri 8 Mayıs 2023 tarihine kadar uzatılmıştır. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Samsun İl Tarım ve Orman Müd.
Yatırımcılar hibeye esas proje tutarının %50'si oranındaki katkı payını, ayni katkıyı ve toplam tutara ait Katma Değer Vergisi (KDV)'nin tamamını kendi öz kaynaklarından temin etmekle yükümlüdür. Hibe başvuruları 03 OCAK 2024 tarihinde başlayıp 19 ŞUBAT 2024 tarihinde sona erecektir.
Kimlik numarasının son hanesi 0-2-4 olan çiftçilere destek ödemeleri bugün yapılırken, son hanesi 6 ve 8 olan çiftçilere ise 26 Ocak 2024 tarihinde yapılacak.
2024 yılında çiftçiye yapılacak tarımsal desteklerle ilgili tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Buğday, arpa, çavdar, yulaf için dekar başına 149 lira destek sağlanacak. Bu desteğin 103 lirasını mazot, 46 lirasını gübre desteği oluşturuyor.
ÇKS başvuru dosyasının hazırlanmasında ve e-Devlet başvurularında Ziraat Odalarımız çiftçilerimize yardımcı olmaktadır. ÇKS'ye kaydını yaptıracak çiftçilerimizin Çiftçi Belgesini alabilmesi, Ziraat Odası kayıtlarının aktif kalabilmesi için kayıtlı olduğu Ziraat Odasına en kısa zamanda başvurmaları gereklidir.”
İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne gidip taahhütname imzalayıp ÇKS kaydınız yapılacak. 3 yıl boyunca 100 dönüm arazide yapacağınız üretime ait her türlü devlet desteğinden faydalanabileceksiniz.
Bilindiği üzere, 1 Eylül 2023 tarihi itibarıyla başlayan 2024 üretim yılı çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) başvuruları, 2 Ocak 2024 tarihi mesai bitiminde sona erecektir.
"Çiftçi Kayıt Sistemi'ne 2024 üretim yılı için başvurularda bulunan çiftçilerimiz, ürün güncelleme başvurularını 1 Şubat 2024 tarihinden itibaren e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek. Ayrıca İl/İlçe Tarım Orman Müdürlüklerinden de başvuru yapılabilecek. Ürün güncelleme son başvuru tarihi 29 Şubat 2024."
2023 üretim yılında ÇKS başvurusu olan ve beyanlarında herhangi bir değişiklik olmayan üreticilerimiz 2024 üretim yılı ÇKS başvurularını “e-Devlet Kapısı" üzerinden kolaylıkla yapabileceklerdir.
BAŞVURULAR 7 OCAK 2024'E KADAR UZATILDI
Mazot desteği başvuruları 'baskenttarim. ankara. bel.tr' adresi üzerinden yapılmakta olup, başvurular 07.01.2024 tarihine kadar uzatıldı.
2024 yılında çiftçiye yapılacak tarımsal desteklerle ilgili tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Buğday, arpa, çavdar, yulaf için dekar başına 149 lira destek sağlanacak. Bu desteğin 103 lirasını mazot, 46 lirasını gübre desteği oluşturuyor.
Mazot ve gübre desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerimiz; Üretim yılında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt olmaları gerekmektedir. Mazot ve gübre desteğinden yararlanmak istemeyen çiftçiler 30/12/2022 tarihine kadar İl/İlçe Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.
Buna göre, bahçe traktörü, dip kazan, kimyevi gübre dağıtma makinesi, mini yükleyici,süt analiz cihazı,tarım römorkları, fındık, mısır, çeltik, ayçiçeği, kabak çekirdeği kurutma makineleri için üreticilere bu yıl yüzde 50 hibe desteği verilecek.
2024 YILI BİREYSEL SULAMA SİSTEMLERİ %50 HİBE DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI. Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Başvuruları 9 Ocak – 22 Şubat 2024 tarihleri arasında Tunceli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne şahsen ya da noter onaylı vekâlet ile yapılacaktır.
c) Arıcılık desteği: Bakanlık Arıcılık Kayıt Sistemine kayıtlı, üretici/yetiştirici örgütlerine üye üreticilere arılı kovan başına 60 TL, üye olmayanlara 40 TL Bakanlıktan üretim izni almış damızlık ana an üreticilerinden satın alıp kullandıkları damızlık ana arı başına 200 TL destek ödenir.
ÇKS BAŞVURULARI İÇİN SON GÜN: 2 OCAK 2024
Bilindiği üzere ÇKS başvurusu yapmayan üreticilerimiz herhangi bir tarımsal destekleme ödemesinden yararlanmamaktadır.
Gelecek üretim yılına ilişkin 1 Eylül'de başlayan ÇKS başvuruları, hem il ve ilçe müdürlüklerince hem de e-Devlet kapısı üzerinden alınıyor. Başvurular, 2 Ocak 2024'te sona erecek.
ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) son başvuru tarihi 2 #Ocak 2024 #TarımAntalyada - YouTube.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri