İki oturum arasında da 45 dakikalık bir zaman dilimi yer almaktadır. 2024 LGS değişimi ile birlikte oturumlardaki soru dağılımı ve oturum süresi daha farklı olabilir. Derslerin kat sayıları değiştirilebilir. Şu an; Fen Bilimleri, Matematik ve Türkçe derslerinin kat sayısı 4 olarak belirlenmiş durumdadır.
Sözel alanda 50 soru için öğrencilere 75 dakika verilecek. Sayısal alan ise 40 sorudan oluşacak. Oturum 80 dakika sürecek. LGS 2024 başvuru kılavuzunda soru sayıları, sınav oturumları ve sınav oturum süresi de yer alacak.
SON DAKİKA HABERİ: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS kapsamındaki merkezi sınavın 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını açıkladı.
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS merkezî sınavının tarihinin 2 Haziran 2024 olarak belirlendiğini açıkladı.
2024 LGS sınavında adaylar sadece 8.Sınıf işlenen konulardan da sınavda sorumlu olacaklardır.
İlgili 33 soru bulundu
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) üzerinden örnek sorular yayımlandı. 2024 yılında yapılacak olan LGS sınavı öncesinde, sınava girecek öğrencilere destek olması amacıyla yayımlanan örnek soru kitapçıklarında toplam 45 soru yer alıyor. İşte 2024 LGS örnek sorular.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS kapsamındaki merkezi sınavın 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını açıkladı.
Millî Eğitim Bakanlığı, 2013–2014 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sisteminin kaldırıldığını, yerine ise 5 Kasım 2017 tarihinde, Liselere Geçiş Sistemi'nin (LGS) getirildiğini açıkladı.
Bakan Tekin duyurdu!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavın 2 Haziran 2024 Pazar yapılacağını duyurdu.
MEB'den yapılan açıklamada, 2024 YKS ve LGS ile ilgili herhangi bir değişiklik planlanmadığı belirtildi. Bu açıklama, LGS'nin 2024 yılında kaldırıldığı yönündeki iddiaları yalanlıyor. MEB'den yapılan açıklamaya göre, 2024 YKS ve LGS, mevcut sistem üzerinden yapılacak.
Sınav formatında ve içeriğinde bir değişim yaşanmazsa 2024 yılındaki YKS'ye herkesin –önceki yıllarda olduğu gibi- hem birinci, hem de ikinci dönem konularıyla sorumlu tutulacağını söyleyebiliriz.
Yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak. Bu kapsamda bu yıl liseye başlayan 9'uncu sınıf öğrencilerine yeni yönetmelik hükümleri uygulanacak, diğer sınıflar için eski uygulama sürecek.
Birinci Oturum Sözel Alan; Türkçe 20 soru, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10 soru, Yabancı Dil 10 soru olmak üzere toplam 50 soru, İkinci Oturum Sayısal Alan; Matematik 20 soru, Fen Bilimleri 20 soru olmak üzere toplam 40 soru şeklinde olacaktır.
LGS'de sadece 8. sınıf konularından 1. dönemi dahil olacak, 2. dönemi dahil olmayacak. Bu yıl LGS'ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS'ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır." ifadelerini kullandı.
LGS kaç soru var? Sorusuna gelince: Sınavın ilk oturumunda 50, ikinci oturumunda ise 40 olmak üzere toplam 90 soru soruluyor. Sınav; Merkezi Sınav ile öğrenci alan kurumlara öğrenci seçmek amacı ile gerçekleştiriliyor.
2024 LGS sınavında adaylar sadece 8.Sınıf işlenen konulardan da sınavda sorumlu olacaklardır.
TEOG'dan LGS'ye geçiş dönemini hatırlayacak olursak, orta düzey soruların çoğunlukta olduğunu söylemek mümkün. Tabii ki aralarında kolay veya zor sorular da bulunabilir fakat LGS'nin yerine gelecek yeni sistemin orta düzey sorulardan oluşacağı, tamamıyla zor ya da kolay sorulardan meydana gelmeyeceği ifade edilebilir.
Milli Eğitim Bakanı Özer, yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı: "Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavı, 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştireceğiz. Şimdiden sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum."
Türk eğitim sistemi 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye ayrılmıştır. Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.
Sözel bölüm 50 soru olup 75 dakika, Sayısal bölüm 40 soru olup 80 dakika sürmektedir. Sınavda 1 yanlış ⅓ net kaybettirir ve mazeret sınavı bulunmamaktadır. Bir önceki sistem olan TEOG sistemine göre sorular daha seçicidir ve öğrencilerin genel kanaatine göre LGS daha zordur.
2004 Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na ilişkin sonuçlar Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. 13 Haziran 2004 tarihinde yapılan sınava, başvuran 650 bin 230 adaydan 634 bin 787'i girdi, 15 bin 417 aday ise ...
Türkiye genelinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında ilimizden 16 öğrencimiz 500 tam puan alarak birinci oldu. Adana'da yaklaşık 37 bin öğrencinin ter döktüğü LGS'ye giren öğrenciler arasından sınavda tüm sorulara doğru cevap veren 16 öğrencimiz Türkiye birincisi oldu.
Geçen yıl olduğu gibi LGS yerleştirmelerine esas nakiller, bu yıl da iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.
İlk oturumda (sözel bölümde) kendilerine 75 dakika süre verilen adaylar, ikinci oturum olan sayısal bölümde 80 dakika boyunca ter döküyor. İki oturum arasında ise 45 dakikalık mola veriliyor.
Öğrencilerde etkin ders dinleme, anlamadığı konuyu sorabilme ve zaman yönetimi kavramının yerleşmesi gerekiyor. Liselere. Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) başarılı olmanın ilk koşulu planlı ve programlı çalışmak. Sınava hazırlanmaya 5. sınıfta başlanması ve dört yıllık bir program yapılması öneriliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri