Milli Eğitim Bakanı Selçuk, liselere yeni eğitim modeline ilişkin, "Bu sistemin ilk sınavı, 2024 yılında yapılacak." dedi.
LGS Tarihi: 2 Haziran 2024 Pazar Günü
LGS Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, LGS sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacaktır.
🔸 6 Ocak saat 16.00'da 2024 LGS DERSHANESİ'ne Hoş geldin! canlı yayını, 🔸 7 Ocak'tan itibaren her cumartesi saat 12.10'da canlı yayında matematik dersleri, 🔸 Her ayın son pazar günü, öğrendiklerini pekiştirebileceğin konu tarama testleri, 🔸 4 Haziran'da gerçek sınav ile eş zamanlı birebir LGS provası.
TEOG'dan LGS'ye geçiş dönemini hatırlayacak olursak, orta düzey soruların çoğunlukta olduğunu söylemek mümkün. Tabii ki aralarında kolay veya zor sorular da bulunabilir fakat LGS'nin yerine gelecek yeni sistemin orta düzey sorulardan oluşacağı, tamamıyla zor ya da kolay sorulardan meydana gelmeyeceği ifade edilebilir.
2024 LGS sınavında adaylar sadece 8.Sınıf işlenen konulardan da sınavda sorumlu olacaklardır.
İlgili 30 soru bulundu
2024 LGS Soru Dağılımı
Sınavın ilk oturumu sözel bölümü kapsarken, ikinci oturum ise sayısal bölüm olarak karşımıza çıkar. İlk aşamada sözel alandan 50 soru yöneltilirken, ikinci etapta ise öğrencilere sayısaldan 40 soru sorulur.
2024 LGS Kaldırıldı mı Cevap: Liseye girecek öğrenciler için LGS sınavı kaldırılacak mı sorusunun cevabı lgs kaldırılmadı. Bunun için herhangi bir MEB teb resmi açıklama yapılmadı. Yani sınav 2024 yılı için LGS kaldırılmadı.
LGS'de Toplam Kaç Soru Var? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında toplamda 90 soru bulunmaktadır. Birinci oturumda 50 soru sözel bölümde, ikinci oturumda ise 40 soru sayısal bölümde yer almaktadır. Bu toplam 90 soru, öğrencilerin başarılarını değerlendirmek için kullanılır ve lise tercihlerine esas alınır.
Konuları iyi öğrenin: Matematikte başarılı olmanın temel anahtarı, konuları tam anlamıyla kavramaktır. Okul derslerine katılın, ders kitaplarını ve kaynak kitaplarını dikkatle inceleyin. 2. Planlı çalışma yapın: Düzenli ve planlı bir çalışma programı oluşturarak, matematik dersine her gün yeterli zaman ayırın.
İlköğretimden ortaöğretime geçiş sınavı sistemi LGS, daha önceden adı TEOG olan sınavının yerini almıştır. LGS - Liseye Geçiş Sistemi, PISA ve TIMSS soruları esas almaktadır. Bu PISA ve TIMSS sorularında öğrencilerin beceri temelli mantık muhakeme yeteneğini ölçemeye yönelik bir sınavdır.
Cevap: 2010 girişliler için LGS sınavı kaldırılmadı.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın son açıklaması ile birlikte 2023 LGS konuları belli oldu. LGS Konuları ilk dönem işlediğimiz konulardan oluşacak ve soru sayısında herhangi bir değişiklik olmayacak.
2023-2024 eğitim dönemi başladı. Bu gelişmenin ardından da 2024 LGS tarihi gündem oldu. Liselere Geçiş Sınavı (LGS) her yıl sayısal ve sözel oturum olarak düzenleniyor.
Hayır. Yüzde 90 öğrenci, 8'inci sınıf öğrencilerinin yüzde 90'ı sınavsız bir şekilde yerleşiyor. Sadece yüzde 10'u ki bu rakamı azaltacağız biz. Sınava girmeden yerleşenlerin yüzde 94'ü ilk 3 tercihine yerleşiyor.
Şurada Paylaş! Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 4 Haziran 2023 Pazar günü düzenlendi. LGS sınavı, 15 bin 532 okulda ve 81 bin 570 salonda gerçekleştirildi. İki oturumda uygulanan sınavda 465 bin 274 sınav görevlisi yer aldı.
MEB 2023 LGS ful yapanlar henüz belli değil. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) LGS 2023 sınav sonuçlarını açıkladı. 1 milyon 30 bin 195 öğrencinin girdiği LGS kapsamındaki merkezi sınava katılım oranı %82 olarak açıklandı. Sınava katılan 562 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.
Geriye kalan yaklaşık 300 puanı da öğrenci sınavda yaptığı netlere göre almaktadır. LGS'de tüm soruları doğru olarak cevaplayan bir öğrenci 500 tam puan alırken; tüm soruları yanlış cevaplayan bir öğrenci 100 puan, hiçbir soruyu cevaplamayan bir öğrenci ise yaklaşık 200 puan (taban puanı) almaktadır.
LGS 2023 SINAV TARİHİ NE ZAMAN? Mili Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamaya göre "Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki mekezi sınav, 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. Şimdiden sınava girece tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum."
LGS sınavlarında artık yeni nesil sorular sorulmaktadır. Yeni nesil soruların en bariz farkları ise öğrencilerde mantık yürütme ve yorumlama becerilerini ölçmek istemesidir. Modern bir eğitimin gerekliliklerinden olan anlamaya ve çözümlemeye yönelik sorulara çalışmak öğrencilerin faydasına olacaktır.
LGS sınavının tarihinde erteleme söz konusu değil, 6 Haziran'da yapılacak. Biz her türlü tedbiri alarak, kontrollü bir şekilde sınavı yapacağız. Bu sene sınavda çok uzun paragraf soruları olmayacak. LGS sınavı bu yıl 6 Haziran'da yapılacak.
LGS'ye hazırlanan öğrenciler her gün en az LGS'de karşılaşacağı kadar yani 90 soru çözmelidir. Çözülen soru sayısı zamanla artırılmalıdır. Konu çalışmayı bitirmiş, tüm konuları öğrenmiş olan adaylar soru çözümüne daha fazla vakit ayırmalıdır. Bu öğrencilerin günde 180 – 240 arasında soru çözmesi gerekmektedir.
Bununla ilgili bir ortalama verecek olursak, öğrencilerimizin günde 180 ile 240 arası soru çözmesinde fayda var. Ama öğrencimizin burada dikkat etmesi gereken asıl önemli nokta, çok fazla soru çözmek değil kaliteli soru çözmek.
Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) başarılı olmanın ilk koşulu planlı ve programlı çalışmak. Sınava hazırlanmaya 5. sınıfta başlanması ve dört yıllık bir program yapılması öneriliyor.
LGS'de sadece 8. sınıf konularından 1. dönemi dahil olacak, 2. dönemi dahil olmayacak. Bu yıl LGS'ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS'ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır." ifadelerini kullandı. Ya İstiklal Ya Ölüm!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri