21. yüzyıl, bilgi ve teknoloji çağı olarak adlandırılır ve bu yeni çağda başarılı olmak için belli başlı becerilere sahip olmak gerekmektedir. Bu yazıda, 21. yüzyıl becerilerini ve bu becerilerin kişisel ve profesyonel gelişimde nasıl kullanılabileceğini ele alacağız.
"Bilgi çağı" ya da "dijital çağ" olarak adlandırılan 21. yüzyıl, teknolojik yenilikleri insanlığın hizmetine sunmakla kalmamış, farklı disiplinlerde yeni bilimsel yöntemlerin gelişmesine de imkân tanımıştır.
1980'lerde İnternet'in kullanımının yaygınlaşması ve nihayet 1995'te tamamen serbest bırakılmasından sonra endüstri sonrası terimi yerini enformasyon sözcüğüyle değiştirmiş, kavram Türkçeye Bilişim Çağı ya da Bilgi Çağı olarak yerleşmiştir.
Bilgi Teknolojisi, teknoloji çağı olarak adlandırılır ve günümüzde önemli bir yere sahiptir. Bilginin toplanmasını, bir yerden bir yere iletilmesini sağlayan aynı zamanda da iletişim ve bilgisayar teknolojilerini kapsayan bütün teknolojiler “Bilgi Teknolojisi” olarak tanımlanmaktadır.
Bilgi çağı olarak da bilinen Dijital Çağ, 1970'lerde ilk bilgisayarın tanıtılması ile başlayan bir zaman dilimini bizlere tarif ediyor. Bilgi çağı ile birlikte bilgiyi özgürce ve hızlıca aktarma yönünde en önemli adımlar atılmış oldu.
İlgili 28 soru bulundu
Günümüz çağına yakınçağ denmektedir. Yani şu anda yaşayan tüm insanlar yakınçağ içerisinde yer alıyorlar. Bu çağa 1789 yılında Fransız Devrimi ile beraber geçildi ve hala geçerliliğini koruyor.
Dünya çapındaki genel kabule göre tarihi çağlar dörde ayrılır: İlk Çağ, Orta Çağ, Yeni Çağ ve şu an içinde bulunduğumuz Yakın Çağ.
Bilgi birikiminin artması ve anında piyasaya sürülmesi belli bir yoğunluk meydana getirmiştir. Bilgi toplumunun veya bilişim devriminin ortaya çıkardığı süreç, internet ve bilgi iletişim teknolojilerinin hayatımıza hızlı girmesi ve mevcut yapımızı değiştirmeye başlamasıdır.
Teknoloji; bundan yaklaşık 1.5 milyon yıl önce, şu anda Kenya'nın bulunduğu yerde atalarımız tarafından ilk yontma taşın üretildiği zamanlardan beri insanoğlunun geliştirdiği bir olgudur. Bugün ise teknoloji tarihte benzeri görülmemiş bir duruma gelmiştir.
ınsanların ıletisim kurma yeteneklerini kaybettikleri çağa verilen isimdir. bazılarınca içinde bulunduğumuz birkaç çağdan birisi olarak adlandırılan çağ. iletişim çağında yeni olan elektronik haberleşme kanalıyla insanların aralarında daha çok bilgi alışverişi yapabilmeleridir.
Bilişim Çağı (Almanca Informationszeitalter; İngilizce Information Age) bilişim ve iletişim teknolojilerindeki gelişimin insanlık tarihinde toplumsal, ekonomik, ve bilimsel değişimin yönünü yeniden belirlediği ve giderek ağ toplumunun ortaya çıktığı döneme verilen addır.
Teknoloji tarihi araçların ve tekniklerin icat edilmesiyle aynı zamanda başlıyor. Teknoloji terimi Yunanca sanat ve zanaat anlamındaki techne kelimesinden geliyor.
2023 (MMXXIII) pazar günü başlayan bir yıldır. Gregoryen takvimindeki Milat ("Common Era", CE) ve Rab'bin Yılı'nın ("Anno Domini", AD) 3. milenyumunun 23. yılı ve 21. yüzyılının, 2020'lerinin 4. yılı.
Başka bir anlatımla arka arkaya gelen yüz yılı ifade etmek için "yüzyıl" ya da "asır" tanımlanması yapılmaktadır. Bugün yaşadığımız dönem "21. yüzyıldır". Çünkü 01 Ocak 2001 - 31 Aralık 2100 tarihleri arası 21. yüzyıl kabul edilmektedir. Yüzyıl değişik şekillerde yazılabilir.
Teknoloji terimi, sanat ve zanaat anlamına gelen Yunanca techne kelimesinden ve kelime ve konuşma anlamına gelen logos kelimesinden gelir.
Giyilebilir teknolojinin tarihçesi incelendiğinde modern anlamda ilk giyilebilir cihazın 1961 yılında icat edildiği görülmektedir. 80'li ve 90'lı yıllarda hız kazanan giyilebilir teknoloji, sağlık, askeriye ve eğlence sektörlerinin gelişmesi ile 2000'li yıllarda gelişimi daha da hızlanmıştır.
Bilim: Bilim, teknolojinin temelini oluşturur. Bilimsel keşifler, yeni teknolojilerin geliştirilmesine yol açar. Mühendislik: Mühendislik, teknolojileri uygulamaya koymak için kullanılan bir disiplindir. Araştırma ve geliştirme (Ar-Ge): Ar-Ge, yeni teknolojilerin geliştirilmesi için yapılan çalışmalardır.
TARİHİN ÇAĞLARA AYRILMASI KİME GÖRE VE NASIL OLMALI? Tarihin çağlara ayrılmasını il defa bir Hristiyan Katoli din adamı ve büyü bir Hristiyan ilahiyatçısı Agustinus (354-430) başlatmıştır. Kendisi, Kitâb-ı Mukaddes'te geçen dünyanın altı günde yaratılmasını esas alara tarihi, altı döneme ayırmıştır.
Yakın Çağ Tarihi Ana Bilim Dalı, genel olarak 1789 Fransız İhtilalı'ndan I. Dünya Savaşı'nın sonuna (1918), bazı yaklaşımlara göreyse saltanatın kaldırılmasına (1922) kadarki zaman aralığını kapsamaktadır.
MÖ. 3200 yılında yazının bulunmasıyla başlayıp, MS.375 Kavimler Göçü ile sona ermektedir. İlk Çağ ya da Antik Çağ; yazının bulunması sebebiyle yazılı tarihin başlangıcı olarak kabul edilmektedir. Yine bu dönemde yazı, dünyanın önemli bir bölümüne yayılmıştır.
Yazının bulunmasıyla “Tarih Öncesi Dönemler” sona ermiş, “Tarihî Dönemler” başlamıştır. Tarihî Dönemler (Tarih Çağları) her toplumda aynı zamanda yaşanmamıştır. Yazıyı bulup kullanmayı başaran toplumlar, Tarih Çağları'na daha önce geçmişlerdir.
Tarihi çağların başlangıcı olan İlk Çağ, yazının icadıyla başlamıştır. Bu çağın bitişi ise M.S 375 yılında yaşanan Kavimler Göçü'dür. Orta Çağ'ın başlangıcı M.S yaşanan Kavimler Göçü'dür. Çağın sonu ise 1453 yılında yaşanan İstanbul'un Fethi olmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri