Subay olmak için yaş sınırı 4 yıllık lisans eğitimini tamamlayanlar için 27 yaşını aşmamış olmak, lisansüstü eğitime sahip olanlar için ise 32 yaşını aşmamış şeklinde belirtilmektedir. Uzmanlık eğitimi alan doktorlar için belirlenmiş yaş sınırı 35'tir.
En az lise veya dengi bir okuldan mezun olmak. Askeri öğrenci olarak eğitim alabilecek sağlık koşullarına sahip olmak. En az 17, en fazla 22 yaşında olmak. Askeri eğitim kurumlarının sınavlarına girerek başarılı olmak.
Subay olabilmek için yaş sınırı dört senelik eğitimi bitirenler için 27 iken lisansüstü eğitim alanlarda bu sınır 32 olmaktadır. Başvuru yapacak adayların bu yaş sınırını geçmemiş olmaları gerekmektedir.
Teğmen olabilmek için 27 yaşını doldurmamış olmak, eğer yüksek lisans yapmış ise 32 yaşını doldurmamış olmak gereklidir.
Yaş sınırı ülkeden ülkeye ve subaylık seviyesine göre değişebilir. Türkiye'de subay olmak için 27 yaşını geçmemiş olmak gerekmektedir. Fiziksel Yeterlilik: Subay adayları fiziksel olarak askeri standartlara uygun olmalıdır.
İlgili 35 soru bulundu
SUBAY OLMA ŞARTLARI
Subay olmak için yaş sınırı 4 yıllık lisans eğitimini tamamlayanlar için 27 yaşını aşmamış olmak, lisansüstü eğitime sahip olanlar için ise 32 yaşını aşmamış şeklinde belirtilmektedir. Uzmanlık eğitimi alan doktorlar için belirlenmiş yaş sınırı 35'tir.
Aynı zamanda 20 yaşından gün almamış olmak ve adli sicil kaydının bulunmaması gerekmektedir. Fiziki yeterliliği kapsayan sağlık koşulları doğrultusunda, yapılacak sınav ile beraber üniversiteyi kazanmak üzerinden dereceye girildiği takdirde Yüzbaşı olmak için eğitim görülebilir.
Dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğrenimi bitirenler için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak, Daha az süreli yüksek öğrenimi bitirenler için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak şartları aranmaktadır.
General Kaç Yaşında Olunur? Harp Okulu'ndan mezun olan 21 yaşındaki yeni mezun bir Teğmen, olumlu sicille ve liyakat içerisinde bekleme sürelerini doldurarak, 38 yaşına geldiğinde, General olabilmektedir.
Madde 2 – (Değişik: 22/1/2015 - 6586/12 md.) Askerlik çağı her erkeğin nüfus kayıtlarında yazılı olan yaşına göredir ve yirmi yaşına girdiği yılın ocak ayının birinci gününden başlayarak kırk bir yaşına girdiği yılın ocak ayının birinci gününde bitmek üzere en çok yirmi bir yıl sürer.
Teğmen olabilmek için belli bazı şartları yerine getirmek gerekir. Özellikle Harp Okulu adına başvuru gerçekleştirmek önceliktir. Bu doğrultuda başvuru şartları şu şekilde ön plana çıkıyor; - En çok 20 yaşında olmak gerekir.
Twitter'da 'Tchad One' adlı bir hesap, '17 yaşındaki Tuğgeneral Tom Harry Abakar'ın Çad'ın ve dünyanın en genç generali' olduğuna dair Fransızca bir paylaşım yayınladı.
b. Yaş Şartı: Başvuru yapılan yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak (Sözleşmeli er olarak görev yapanlardan, başvuru esnasında 3'üncü görev yılını tamamlamış olanlar için 29 yaşını bitirmemiş olmak.)
Lisans seviyesinde düzenlenen KPSS sınavında P3 puan türünden 70 puan ve üzeri alan adaylar, subay alımlarına başvuru yapabilir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına alım yapılacak kadrolar belirlendi.
b. Yaş Şartı: Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle 27 yaşını, lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için 32 yaşını bitirmemiş olmak.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Lise ya da dengi okul diplomasına sahip olmak. 2 yıllık fakülteden mezun olan adaylar için 26, 4 yıllık fakülteden mezun olanlar içinse 28 yaşını doldurmamış olmak.
MSÜ YAŞ SINIRI VAR MI? ÖSYM kılavuzunda başvuru koşullarında yer alan bilgilere göre; Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (01 Ocak2003 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmi bir) yaşında olmak gerekiyor.
Lisans mezunları 27, lisansüstü mezunlarının ise 32 yaş sınırını geçmemiş olmak şarttır.
Yüksekokullardan Yetişen Subay ve Astsubaylara İlişkin Yönetmelikteki “Fakülte ve yüksekokulları kendi nam ve hesaplarına bitiren subay adayları ile yedeksubaylık hizmetleri sırasında müracaat edenlerde aranacak nitelikler” arasından “Evli, hamile, çocuklu, daha önceden evlenmemiş olmak” şartı kaldırıldı.
Albay, birçok ülkenin kara ve hava kuvvetlerinde kıta görevi alay komutanlığı olan, yarbay ve tuğgeneral arasındaki askerî rütbe. NATO kodu OF-5'tir. Rütbe bekleme süreleri 5 yıldır. 2 yılını tamamlayan ve liyakatleri üst makamlarca onaylanan albaylara kıdemli albay denir.
Teğmen Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Teğmen olmanız için 4 farklı seçenek vardır. Bunlar; Harp Okulu'ndan mezun olmak, asteğmen olarak görev alırken teğmenlik sınavında başarılı olmak, 9 ay boyunca asteğmen olarak görev yapmış olmak ve sözleşmeli teğmen olarak göreve başlamaktır.
Lisans programını tamamlayan astsubaylar mensubu oldukları kuvvet komutanlıkları tarafından yapılan iç kaynaktan subay temini kapsamında gerekli sınav ve eğitimlerde başarılı oldukları takdirde “subay” olabilmektedirler. TSK bünyesinde astsubay olarak görev yapan personel subaylığa geçiş yapabilir.
İlk seçenek, Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ya da Milli Savunma Üniversitesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen sınavda gerekli puanı almak ve ardından harp okuluna girerek eğitim almak, İkinci seçenek ise, 4 yıllık lisans eğitiminizi tamamladıktan sonra subaylık sınavına girmektir.
Lisans düzeyinde mezunlar için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşından büyük olmamak, Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 32 yaşından büyük olmamak, tıpta uzmanlık eğitimi almış olanlar için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri