Otobana kaç cc motor girebilir? Plakalı, sigortalı, muayenesi yapılmış ve Karayolları Trafik Yönetmeliğinin maddelerine uyan 100 cc motosikletler ile üst cc motosikletler otoyollara, anayollara, karayollarının tümüne girebilir ve yol alabilir.
Sigortalı, plakalı ve muayenesi düzenli olarak yapılmış 100cc motosikletlerin tümü; anayollara, otoyollara ve karayollarının tümüne girebilir.
Karayolları Trafik Yönetmeliğinin Hız Sınırları başlıklı 100'üncü maddesine göre motorlu bisikletlerin (49 cc) Erişme Kontrollü Karayolunu (Otoyol) kullanmaları yasaklanmıştır.
OTOYOL KULLANIM KURALLARI
Yayaların, hayvanların, motorsuz araçların, lastik tekerlekli traktörlerin, iş makinelerinin ve bisikletlerin otoyola girmesi yasaktır.
“50 CC SİLİNDİR HACME SAHİP MOTOSİKLETLER OTOBANA ÇIKAMAZ”
Ayrıca bu düşük motor hacmine sahip motorlar için bir yasa var. Otoban köprüler ve ana yollara bu tarz motorların çıkması yasak. Bu tarz motorların sokak aralarında mahallelerde kullanımı şu anda serbest” ifadelerini kullandı.
İlgili 24 soru bulundu
Otobana 125cc motosikletle rahatlıkla çıkılır.
Uzun yola en az 150 cc en fazla 250 cc motor ile cıkmak yeterlidir.
En az 149cc'lik motorlar çıkıyor otoyollara.
Motosiklet kullanıcıları çok fazla HGS kullanmadığı için birçok PTT şubesinde motosikletler için HGS etiketi bulunmamakta.
Motosikletler 6. sınıf araç olarak HGS ye abone olabilir ve 24/10/2015 tarihinden itibaren 1. Sınıf araç ücretinin yarısı kadar bir ücret ile Otoyol ve Boğaz Köprülerinden geçişlerini yapabilecektir. HGS sürücülerinin, araçlarının sınıflarına uygun HGS etiketi kullanmaları gerekmektedir.
Araba ehliyeti yani B sınıfı sürücü belgesine sahip yurttaşlar 50 cc'ye kadar olan motorsikletleri kullanabilmektedir.
Canlı yayında seçim sürecini değerlendiren Bakan Soylu, ayrıca B sınıfı ehliyet sahiplerinin bundan sonra 125 cc altı motorları motor ehliyeti olmadan kullanabileceğini de duyurdu. İşte, B Sınıfı ehliyet motor kullanımı hakkında bilgiler. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada; 125 cc altı motorlar var.
Yeni düzenlemeye göre ise 125 cc altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek. Sürücülerin birkaç ders alması yeterli olacak. Motor ehliyeti gerekmeyecek.125 cc ve üzeri motorlar için motor ehliyeti gerekecek.
Güncel yasalara göre 50 cc'ye kadar olan motosikletler B sınıfı, yani otomobil ehliyetiyle kullanılırken, bunun üzerinde silindir hacmine sahip motosikletler içinse A1 sınıfı ehliyet gerekiyor. 500 cc üzerindeki motor hacmine sahip motorları kullanmak için ise A2 sınıfı ehliyet gerekiyor.
Motorun Fren, Su ve Yağ Bakımlarını Yaptırın
Uzun yolculuk sırasında sürücü kişinin en yakını, dostu kullandığı motosikleti olacaktır. Sürücünün yarı yolda kalmaması adına yakın dostunun bakımlarını yola çıkmadan evvel mutlaka yaptırmalı veya yapmalıdır.
Bu motorla boğaz köprüsü ve fatih sultan mehmet köprüsünden geçebilir miyim? hgs ve ogs de yok, bir sorun olur mu? Cevap; Tabi ki 50 cc ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinden geçebilirsiniz, bunun için herhangi bir yasal engel yok.
Hafif ticari araçlar için 10,75 TL ve motosikletler için ise 3,25 TL olarak belirlenmiştir.
Trafikteki ücretli otoyol geçişleri için araçlardan ücret alınmaktadır. HGS aboneliğiniz olmadan geçiş yaptıysanız, 2 hafta içerisinde HGS hesabı açmalısınız.
Arka plakayı da okuyabiliyor sistem (Motosikletleri düşün, ön plaka yok ).
Motosiklet ile uzun yol yapılacak ise ehliyet, ruhsat ve trafik sigorta poliçesinin her zaman yanınızda bulunması gerekmektedir. Kişinin sağlık sigortası var ise mutlaka yanınızda bulundurmalıdır. Belirli bir miktar para mutlaka bulundurulmalıdır. Yeterli miktarda su taşınmalıdır.
Merhaba, Tescil edilen aracı , trafik belgesi , tescil plakası almadan karayoluna çıkartmak yasaktır. tescilsiz olup , gecici olarak karayolunda kullanmak adına gecici trafik belgesi ve gecici tescil plakası almadan trafiğe çıkartmak yasaktır.
125 cc motosikletler, piyasada yaygın olarak görebileceğiniz motosiklet modellerinden biridir. Söz konusu motorun yapabileceği maksimum hız yaklaşık 110 km'dir.
tabikide tek kontakla gidemessiniz ama 300-400 kmde bir mola vererek ve cbr 250 ile 120-130 ile giderseniz rahat rahat gidersiniz..
Motorun yakıt besleme sistemi enjeksiyon sistemine bağlıdır. Mt25 versiyonu, 250 cc özelliği ile oldukça hızlıdır. 100 kilometrede 3,50 – 4 litre yakıt tüketmektedir. Oldukça hızlı olan bu tasarım 170 km hıza kolaylıkla ulaşabilmektedir.
Ortalama bir motosiklet saatte 80-165 mil hızla gidebilir ve en popüler motosiklet kategorilerinin en yüksek hızları aşağıdaki gibidir: 125cc motosikletler: 60-75 mil/saat. 250cc motosikletler: 80-110 mil/saat. 500cc motosikletler: 90-120 mil.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri