Şarj cihazımızın akım değerini cihazın altında veya yan taraflarında yazan yazılarda görebilirsiniz. 5V'den sonra gelen değerdir. Örneğin “5V=2A” gibi. Burada şarj cihazımızın değeri 2 Amper oluyor. Genellikle bu değerler 1A, 1.5A, 2A gibi değerler olur.
Type C 5V'ye kadar voltaja izin veriyor. Eğer 3A kablo alırsan 3Amper x 5V = 15W güç olur.
Max. 5V 2A çıkış verebilen bir adaptör 10W güç ile şarj edebilir. Markaların kendince isimlendirdikleri hızlı şarj özelliği de temel de aynı teknolojiye dayanır.
(*Bazı) ZE550ML ve ZE551ML modellerinin orjinal kutusundan çıkan 18W (9V2A) adaptörler hızlı şarj özelliğini desteklemektedir.
Ugreen premium örgülü USB 3A Type-C hızlı şarj ve data kablosu ile Type-C bağlantı noktasına sahip olan cihazlarınızı şarj etmenize ve veri işlemlerinizi yapmanızı sağlar. 3 ampere kadar akım kapasitesi ile cihazlarınızı hızlı bir şekilde şarj edebilirsiniz. 480Mbps'e kadar veri aktarım hızında aktarabilirsiniz.
İlgili 19 soru bulundu
Burada şarj cihazımızın değeri 2 Amper oluyor. Genellikle bu değerler 1A, 1.5A, 2A gibi değerler olur. Şarj cihazımızın amper değeri şarj hızımızı direkt olarak etkiler. Amper değerimiz ne kadar yüksek ise o kadar çabuk şarj olur demektir.
Denklemin açılımı şu şekildedir: gerilim = akım x direnç veya volt = amper x ohm veya V = A x Ω.
1 Amper Kaç Volttur? 10 Watt bir gücün bulunduğu dirençsiz (güç kayıpsız) bir ortamda 1 Amper 10 Volt'tur.
Cep telefonunuzda kullandığınız ve standart sandığınız USB kabloları, aslında çok da standart değil! USB şarj adaptörünüz, akıllı telefonunuzu hızla şarj etmede önemli faktörlerden bir tanesi. Ancak görünen o ki sadece adaptör değil, kablonuz da şarj hızında oldukça etkili.
Hızlı şarj ise pile hasar vermeden daha fazla güç girişine olanak tanır. Yani eski bir cihaz 5 volt, 1 amperlik bir adaptörü desteklerken, Hızlı Şarj destekli bir telefon 9 voltluk, 2 amperlik bir adaptörü kullanabilir.
Buna göre, hızlı şarj kablosu alırken CE sertifikasına dikkat ederek tercih yapmanız gerekir. Kaliteli bir hızlı şarj aletinde bu sertifika mutlaka yer alır. Şarj aletinde yer alan CE sertifikası alacağınız ürünün gerekli testleri başarı ile geçtiğini gösterir.
Pil araştırmacıları ve mühendisleri, “Hızlı şarj batarya ömrünü kısaltır mı?” sorusuna, “Bataryanın veya şarj aletinin elektronik aksamında herhangi bir sorun olmadığı sürece, yüksek amperli şarj aleti kullanmanın telefona ya da bataryaya herhangi bir zararı olmaz.” şeklinde yanıt veriyor.
Kablonun maksimum aktarabileceği akım miktarı 2.1A. Yani şarj cihazının 2.1A olma zorunluluğu yok. Daha güçlü de olabilir. 2.1A altında veya üstünde şarj cihazı kullanabilirsiniz.
Usb kablo türlerini kabaca, Type-A, Type-B, Mini usb kablo, Micro usb kablo, Type-C ve Lightning olarak sınıflandırabiliriz.
I=W/v yani akım=Watt / volt şeklindedir. Bir güç kaynağının gerilim değeri 24 volt ve güç değeri 4800 watt ise Amperi 4800 / 24 =200 amperdir.
220Voltta amper yoktur. GÜÇ (watt)= GERİLİM (Volt) x AKIM (amper) hesabına göredir. elektrik süpürgeniz 9 amper akım çekiyor.
Bir amper akım, bir coulomb elektrik yükünü temsil eder, yani 6.24 x 10 şarj taşıyıcıları, bir saniyede hareket ediyor. Başka bir deyişle, bir amper, bir Ohm'luk bir direnç üzerinden hareket eden bir voltun kuvvetinin ürettiği akım miktarıdır.
Akım Değeri
Bu değerlerin yüksek olması cihazınızın daha yüksek hızda şarj olması anlamına geliyor. 5v cihazlarda 2.5A değeri genellikle en yüksek değer olur. Amper değeri 2.5 yerine 5 olsa dahi telefonunuz alabileceği kadarını alır.
Günümüzde hızlı şarj adaptörleri type-c çıkış vermektedir.
Apple 20 W USB-C güç adaptörü
Hat Voltajı: 100 - 240 VAC. Çıkış Voltajı/Akımı: 9 VDC/2,2 A.
Pil ve cihaz bakımı sekmesine girin. Pil öğesini seçin. Diğer pil ayarları menüsünü dokunun. Hızlı şarj seçeneğini aktif duruma getirin.
Watt değerini volta bölünce,, amper değerini buluruz. Elimizde 12volt akü var,, teybimiz ise 4*50w yazıyor,, bu teybin çalışması için 4 x 50w = 200w , daha sağlıklı çalışması için 300w diyelim, güç gerekir. W / V = A. 300 / 12 = 25 amper gerekir..
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri