Buna göre, kredi başvurusunda bulunabilmek için en az 3 ay boyunca sigorta primlerinin düzenli olarak ödenmesi gerekir. Bunun yanında istenebilecek diğer iki şart ise; Kredi notunun 1300 ve üstünde olması, Önceki kredi kartı ödemelerinin düzenli olması, olarak sıralanabilir.
Kredi çekebilmek için en az 3 aydır sigortalı bir işte çalışıyor olma şartı bulunur. 3 ay şartı sebebiyle 4 ay sigortalı çalışan birisinin de kredi başvurusunun onaylanması mümkündür. 4 aydır sigortalı olarak çalışan ve sigorta primleri düzenli ödenen birisi taşıt, konut ve ihtiyaç kredisi çekebilir.
gerekiyor. Kredi Destek Sigortasının süresi 12-60 ay arasında değişmektedir. Kredinin vadesinin 12 aydan kısa olması durumunda Kredi Destek Sigortası yapılamamaktadır.
Kredi Çekmek İçin Kaç Ay Sigortalı Olmak Gerekir? Bankalar çoğunlukla tüketici kredisi başvurusunda bulunan bireylerin en son çalıştıkları işyerinede en az 4 ile 12 arasında sigortalı olarak çalışıyor olması şartı arıyor. Ancak bu süreler bankadan bankaya değişmektedir.
Kredi alabilmek için en az 3 ay sigortalı çalışan olmak durumundasınız. Bu şartlar bankadan bankaya değişiklik gösterse de yalnızca çalışan olmak kredi çekmeniz için yeterli değil.
İlgili 31 soru bulundu
Her Türlü İhtiyacınız İçin Tüketici Kredisi!
Tüm bireysel ihtiyaçlarınızın finansmanında kullanabileceğiniz 36 aya kadar vade imkânına sahip Tüketici Kredimize hemen başvurun, paranız uygun faiz oranları ve dilediğiniz ödeme seçenekleriyle en kısa sürede cebinizde olsun.
Aylık taksit ödemelerinin toplam tutarı, belgelenebilir hane gelirinin yüzde 50'sini geçmeyecek şekilde düzenlenir. Ailenizle yaşıyorsanız, tüm ailenin geliri dikkate alınır. Tek başınıza yaşıyorsanız sadece sizin geliriniz söz konusu olur. Alınabilecek maksimum kredi tutarı böylece yasal olarak sınırlandırılmıştır.
Ancak bir genelleme yapmak gerekirse, kredi notu 1500 ve üzeri olan kişilerin ihtiyaç kredisi kullanması mümkündür denilebilir.
Kişinin alabileceği maksimum kredi tutarı, belgelenebilir gelire göre hesaplanır. Buna göre, aylık taksitlerin toplam tutarı belgelenebilir gelirin %50'sini geçmeyecek şekilde düzenleme yapılır. Ödediğiniz taksitlerin toplam tutarı gelirinizin yarısını geçmeyecek şekilde farklı krediler için borçlanabilirsiniz.
Bankalar farklı koşullarla çalışmayana kredi verebiliyorlar ancak herhangi bir geliriniz olmadığı sürece kredi almanız imkansız. Aynı şekilde bankalar sigortasız kredi de vermiyorlar. Hemen hemen tüm ihtiyaç kredisi başvurularında, krediye başvuran kişinin geriye dönük son 6 ayda sigorta piriminin olması beklenir.
Kredi Ödeme Güvencesi Sigortası Nedir? Kredi Ödeme Güvencesi, bireysel kredi kullanan müşterilerimizin yaşam kaybı veya tam ve daimi maluliyet durumunda kredi borcunu teminat altına alan, işsiz kalmaları durumunda ise yine teminat kapsamında kredi taksitlerini ödeyen sigortadır.
2023 yılı itibariyle İş Bankası, ING, Enpara, Akbank, TEB ve Vakıfbank; ipotek, kefil ve gelir belgesi istemeden kredi çekme imkânı veriyor. Söz konusu bankaların mobil ve internet bankacılığı üzerinden hızlıca kredi başvurusu yapmak mümkün.
Ancak bir genelleme yaparsak, bankaların çoğunluğunda uygulanan formül, “aylık net gelir /2”dir. Bu formül ile kişinin ödeyebileceği en yüksek kredi taksit tutarı hesaplanıyor. Örneğin en düşük asgari ücret ile maaş alan ve kredi borcu olmayan bir kişi, 11.402 TL/2 = 5.701 TL aylık kredi taksiti ödeyebilir.
Ödeme gecikmesi Kredi Kayıt Bürosuna ulaştırılır ve geç ödeme bilgisi tüm finansal kurumlar tarafından ulaşılır hale gelir. Çoğu zaman ilk iki taksidin ödenmemesi halinde, kayıtlı adrese ihbarname ulaştırılır. İhbarnamede yazan süre bitiminde ödeme yapılmaması halinde (çoğunlukla bu süre 30 gündür) yasal süreç başlar.
Aynı anda kredi çekilebilecek banka sayısı ile ilgili yasal bir sınır yoktur. Hem kredi notunuzun hem de gelirinizin yüksek olması hâlinde aynı anda 3 ya da daha fazla bankadan kredi çekebilirsiniz. Söz konusu bankalara aynı gün içinde başvuru yapmanız da mümkündür.
Maaş müşterisi iseniz indirimli faiz oranları ile ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve konut Kredisi kampanyalarından faydalanabilir, başvuru ve değerlendirmede aşamasında da kolaylıklardan yararlanabilirsiniz.
Asgari ücretle kredi çekme limiti, kişinin giderlerine ve aylık masraflarına bağlı olarak 0 ila yaklaşık 80 bin TL arasında değişebilir.
Herhangi bir bankadan kredi kartı alabilmek için SGK'lı bir işte minimum 3 ay çalışmış olmak aranan en önemli kriterdir. Buna göre, kredi başvurusunda bulunabilmek için en az 3 ay boyunca sigorta primlerinin düzenli olarak ödenmesi gerekir.
Kredi notu sıfır olan tüketiciler, düşük limitli kredi kartını maaş bankasından talep edebilir. Dilerseniz herhangi bir bankadan mevduat hesabı açtırarak tüm harcamalarınızı bu hesaptaki birikiminizden yapabilirsiniz. Hesabınıza düzenli para giriş çıkışı sağladığınız takdirde kredi notunuz oluşmaya başlayacaktır.
Kredi Alma Durumu
KKB puanı 0 ile 1099 arasında olanların kredi alma ihtimali ise neredeyse yoktur. Bankaların en çok tereddütte kaldığı grup ise 1100-1499 arası puana sahip az riskli olarak görülen tüketicilerdir.
Müşterinin son 3 aylık maaş bordrosu ve maaşının ödendiği bankadaki hesap hareketlerini gösteren banka hesap özeti. Maaş bordrosuna imzalayan yetkilinin imza sirküleri.
Kredi Detayları
Bireysel tüm nakit ihtiyaçlarınız için aylık %1,94 faiz oranı ve her bütçeye uygun geri ödeme seçenekleriyle 36 ay vadeli krediniz Halkbank' ta! Dilerseniz 100.000 TL'ye kadar kredinizi aylık %1,94 faiz oranıyla tahsis ücretli veya aylık %1,69 faiz oranıyla tahsis ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.
Kampanya kapsamında vadeler 15 yıla (180 ay) uzatıldı. Ancak daha kısa süre borçlanmak isteyenler, vade süresini düşürebilir. HANGİ BANKALAR KREDİ VERECEK? HalkBank, VakıfBank, Ziraat Bankası, Emlak Katılım, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankaları kredi sağlayacak.
Garanti BBVA maaş müşterisi değilseniz dijital kanallardan yaptığınız başvurularda Garanti BBVA İnternet Bankacılığı ve Garanti BBVA Mobil'den kullanılabilecek üst kredi limiti 200.000,00 TL'dir. Başvurunuzu şubelerimizden yaptıysanız kullanım için herhangi bir üst limit bulunmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri