Sanskrit dilinde Manipura olarak geçer. Solar pleksus çakrası, güneş sarısı, etki edici ve güneş sinir ağının tam ortasında, göbek deliği ile göğüs kemiğinin arasında yer almaktadır. Üçüncü çakra düşünce ve akılla; düşüncenin beden üzerindeki etkisi ile ilgili konuları ele alır.
Solar pleksus, aşağıdan yukarıya doğru uzanan çakra sisteminde üçüncü sırada yer almaktadır. Bedende yer olarak karın bölgemizi temsil eder. Sanskrit dilindeki adı Manipura'dır.
Solar plexus çakrayı dengelemek için güneşin şifasından da faydalanılıyor. Bu çakranın ateş elementini temsil etmesi sebebiyle her gün 20-30 dakika güneş ışığına maruz kalmak, üçüncü çakrayı dengelemeye katkıda bulunuyor. Benzer şekilde içsel ateş üzerine meditasyon yaparak da dengeyi yakalamak mümkün oluyor.
Çakra türlerinden üçüncüsü olan solar çakra, manipura olarak da adlandırılmaktadır. Manipura kelimesinin anlamı ise parlak cevher şeklindedir. Solar çakra; kişilerin kendine olan güveninin, kimliklerinin ve güçlerinin başladığı yerdir. Solar çakra, kişilerin güç merkezini temsil etmektedir.
Alnımızın merkezinde, kaşlarımızın tam ortasındaki bölgede yer alır. Üçüncü göz çakramız kapandığında baş ağrısı, bulanık görüş, sinüzit, duyma kaybı ve hormonal problemler yaşarız. Duygusal dengesizlikler üçüncü göz çakrasının kapanmasına neden olur.
İlgili 29 soru bulundu
Sanskrit dilinde Muladhara olarak geçer ve aynı zamanda kundalininin yuvasıdır. Kök çakramız dengede olduğunda bu yaşamla daha uyum içinde olur ve bu dünya da olan bitenle bağ kurmamızı sağlar. Hem fiziksel hem de dünyasal ihtiyaçlar için kök çakranın dengede kalması bizim aynı zamanda bolluk akışımızı da açar.
Sakral çakra: Turuncu renkteki bu çakra göbek deliğinin iki parmak altında yer alır ve altı yapraklı nilüfer çiçeği ile sembolize edilir. Cinselliği, haz duygusunu, yaratıcılığı ve hayal gücünü temsil eder.
Kök çakra: Kırmızı
Bu çakra, en güçlü ve etkili enerji merkezidir.
Üçüncü çakra olarak kabul edilen Solar Plexus çakrasının rengi sarıdır.
3 Çakra: Solar Phlexus'a (Manipuraka)
Elementi ateş olan bu çakra, göbek deliği ile göğüs kafesi arasında yer alıyor.
İnsan Kendi Çakralarını Açabilir mi? Evet açabilir. Ayrıca insan kendi çakralarını açmak için meditasyon, yoga, olumlama ve reiki gibi uygulamalar yapabilir.
Mide Çakrası
Düşüncelerin beden üzerinde etkisi ile ilgili merkezdir. Kilo alma verme ile bağlantılı olduğu kadar, para akışıyla da ilgilidir.
Sakral çakra, dengede olduğunda hayatımız yaratıcılık, bolluk/bereket, keyif ve güzel ilişkilerle taçlanır.
Muladhara Çakra (Kök Çakrası): Kuyruksokumunda, üreme organları ve makat arasında bulunur (mul: kök; adhara:yer, mekân). Etkilenen organlar: Cinsel Organlar, kan, kemik, hücreler vb. Etkilenen organlar: Karaciğer, dalak, bağırsaklar, böbrekler, mesane, kan vb. Renk: Turuncu, altı taç yapraklı çakra.
Özgüven eksikliği, özellikle Solar Pleksus (Manipura) çakrası ile ilişkilendirilmektedir. Bu çakra, insanın iradesi, gücü ve kişisel güç alanıyla bağlantılıdır ve omurga üzerinde, göğüs kafesinin altında bulunmaktadır.
MİDE- SOLAR ÇAKRA: Rengi sarıdır Hazmetmekle ilgilidir. Sadece yemekle ilgili değil, yaşadıklarımızı hazmetmekle de ilgilenir. Kalabalıkta sıkılma, görüşmelerde mide ağrısı, utangaçlık, mide bulantısı, bu çakradaki bir ve birçok blokaja dikkat çeker. Panik atak, stres, anksiyete bu bölgeden çıkış alır.
Dişil enerjiye sahip Swadhisthana çakrayı su elementi temsil ediyor. Tıpkı akış gücüyle yıkıcı etkiler doğuran su gibi bu çakranın da dengede olması, büyük önem taşıyor.
Kök çakrasındaki dengesizlik duygusal, zihinsel, fiziksel ve finansal iyi oluşu olumsuz etkiler. Kök çakrasının dengesizliğe girmesinin psikolojik belirtileri: Kaygı, stres, olumsuz düşünme, açgözlülük, gerginlik, güvensizlik hissi, konsantrasyon bozuklukları.
ÇAKRA harflerinden (B-K-T)bulunmuyorsa: Bu Ruh varlıkları, geçmiş hayatında veya atalarından biri, “SEN” demedi, başkalarının duygusunu önemsemedi, işbirliği ve denge kuramadı demektir.
Kök çakra, omurganın hemen bitiminde, perineum merkezinde yer alır. Sembolü dört yapraklı nilüfer olan muladhara çakra, kırmızı renk ile temsil edilir ve toprak elementi ile ilişkilendirilir.
Çakralar neden kapanır? Beyinsel çatışmalardan, stresten, kötü düşüncelerden, psikolojik baskılardan, affetmemeyi bilmemekten dolayı çakralar rahatlıkla kapanabiliyor. Çakraların kapanmasında, günlük stresler, ses ve hava kirliği, kötü beslenme gibi durumlar da etkili olabiliyor.
Kök çakra, kapalı iken insan ilişkilerinde mesafe koyma, yetersizlik hissi, ikna yeteneğinde başarısızlık, gereksiz ve yersiz takıntılar, kilo alma, kabızlık durumları meydana gelebilir. Kök çakranın kapalı olması yeniliklere ve değişime kapalı olmak anlamını taşır.
Çakraların ilk noktası kök çakradır. Kırmızı, kök çakrayı temsil eder. Bu çakra insanların içgüdüsünü ve insani ihtiyaçlarını kontrol etmektedir. Kök çakra, omurganın en alt kısmında yer alır.
Kök Çakra Temizliği: Enerjiyi yeryüzünden alarak dünya alemine iletir. Doğa ile zaman geçirme, toprakla temas etme, evi düzenli tutma, kırmızı sebze meyve tüketimi, hayvansal protein alımı, dans etme ve vücudu sıcak tutmak enerji akışınızı değiştirmenizi sağlar. Böylelikle, çakra temizliğinin olmasına fayda sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri