Yukarıda açıkça görüldüğü gibi Müdür Başyardımcı veya Müdür Yardımcısı öğretmenin amiri değildir. Öğretmen ile Okul Müdür Başyardımcısı veya Müdür Yardımcısı arasında bir sorun olduğunda ikisi de eşit olarak değerlendirilmektedir.
Yönetmeliğe göre hayır veremez.
hocam müdür odasında değil hiç bir yerde öğretmene bağıramaz. Devletin dili yazıdır. İşine gelmeyen bir şey varsa yazı ile bildirsin.
Müdür yardımcısı öğretmenin amiri veya üstü değildir. Müdür yardımcısı öğretmenin amiri veya üstü değildir.
II. OKUL MÜDÜRÜ OLABİLMEK İÇİN ARANAN ŞARTLAR
Özel okulda müdür olmak içinse; resmi veya özel öğretim kurumlarında en az iki yıl asıl görevli olarak öğretmenlik yapmış olmak veya öğretmenlik yapma koşullarını taşıyıp en az iki yıl asıl görevli uzman öğretici olarak görev yapmış olma şartı bulunmaktadır.
İlgili 21 soru bulundu
Okuldaki tek amiriniz okul müdürü sayın hocam.
Okul müdürleri, okulda çalışan öğretmenlere istenmeyen davranışlar karşısında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 126. maddesine göre uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarını verebilir.
Şube müdürü kurumdaki idari personelin amiridir. Eğitim öğretim personelinin amiri değildir fakat üstüdür.
Yukarıda açıkça görüldüğü gibi Müdür Başyardımcı veya Müdür Yardımcısı öğretmenin amiri değildir.
devlet kurumlarında amirlerin ` : okulda müdür` herhangi bir sebepten dolayı gıcık olduğu veya gerçekten ceza alması gereken personele verdiği ` : vermekle tehdit ettiği`, içerisinde yapılan yanlış davranış uyarısının bulunduğu, karşılık olarak bir savunma metninin yazılmasının istendiği ürkütücü zarf türü.
Okul müdürleri, yasaların kendisine verdiği yetki ile okulda çalışan öğretmene istenmeyen davranışları karşısında bazı yaptırımları uygulayabilir (Gezer, 2015; Kayıkçı, Özdemı̇r ve Özyıldırım, 2016; Ünal, 2012). DMK'nın 126. maddesine göre uyarma, kınama ve aylıktan kesme disiplin amirleri tarafından verilir.
1.Müdür yetkili öğretmen, disiplin amiri değildir. 2.Üst disiplin amirleri, kendinden alttaki tüm personelin ilk disiplin amiridir.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okul müdürlerine öğretmenlerin derslerini izleme ve rehberlik etme görevi verdi. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran tarafından 2018-2019 öğretim yılının başlaması nedeniyle 81 ilin valiliğine genelge gönderildi.
Okul müdürü informal olarak, sıradan zamanlarda ve habersiz olarak öğretmenin sınıfına girerek öğretimi denetleyebilir. Burada amaç öğretmeni hazırlıksız yakalamak veya dersi bölmek değildir.
Genellikle yapılan soruşturmalar sonucu okul yöneticilerine hem disiplin cezası teklif edilmekte, hem yöneticilik görevi alınmakta hem de il içi yada il dışı başka bir ile öğretmen olarak atandıkları görülmektedir.
Disiplin işleriyle ilgili uygulamalarda, kaymakam ilçe, valiler il, belediye başkanları belediye teşkilatındaki diğer disiplin amirlerine göre en üst disiplin amiridirler. Valiler, kaymakamlara göre bir üst disiplin amiridirler.
Mahkeme kararından ve kanundan da anlaşılacağı üzere bir ilde öğretmenin okulunu değiştirme yetkisi sadece valilerdedir ve valiler dışında da başka hiçbir amir konumundaki memura devredilemez olduğu için kaymakamlar soruşturma gereği bile olsa öğretmenin görev yerini değiştirmezler.
4 yılını dolduran her öğretmen şube müdürlüğüne başvuramaz. Birinci derece şube müdürlükleri için 657 sayılı Kanunun 68/B bendi yer alan, 10 yıl hizmet şartı aranmaktadır. 10 yıl hizmetin ise öğretmenlikte geçmesi gerekmiyor.
Hocam konu öğretmenin kantin nöbeti esnasında teneffüsün son 2 dakikasında lavaboya gitmiş olması ve o sırada kantinde 2 öğrencinin kavga etmesi üzerine müdürün öğretmenden savunma istemesi ? Okul müdürü sizin disiplin amirinizdir ve sizden savunma isteyebilir. 7 gün içinde savunma hakkınızı kullanabilirsiniz.
Ancak, gerekli hallerde okul müdürünün önerisi, milli eğitim müdürlüğünün uygun görmesi ve mahalli mülki idare amirinin onayıyla ders saatleri içinde de kurul toplantısı yapılabilir.
Okul müdürü öğretmenin bir sorunu olduğunda yardımcı olmalıdır. Öğretmen bir hata yaptığında başkalarının yanında öğretmene karşı onur kırıcı söz ve davranışlardan kaçınmalı, hemen sarı zarf vermemeli, odasına çağırıp nedenini sormalıdır. Gerektiğinde affetmesini bilmelidir.
Hocam Md.Yardımcısı amir değildir.Bir okulda amir yalnızca Okul Müdürüdür. (Ben de Md.Yardımcısıyım.) Bir müdür yardımcısı öğretmene sen diye hitap edemez.
Hükümleri gereği denetim yetkisi sadece okul müdürününde bulunmaktadır. Müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı verilen görevleri yapmakla soruludur. Denetim yetkisi bulunmamaktadır.
Taşra teşkilatında İlçe Milli Eğitim Müdürleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerindeki personellerin; Okulların, Rehberlik Araştırma Merkezinin, Mesleki Eğitim Merkezinin, Halk Eğitim Merkezi ve Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu müdürlerinin disiplin amiri olarak belirlenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri