gereksiz. 3 gb'ı geçersen 64 bit os kur. 4gb ram takmayacaksanız 64 bit işletim sistemi takmanıza gerek yok 32 bit 3gb'ye kadar destekler.
Merhaba kadirçakar, Son yıllara göre artık daha çok 64 bit sistem tercih ediliyor. 32 bit sistem; 2 GB ve altı RAM özelliği desteklerden, 64 bit sistem; 2GB ve üstü RAM miktarı destekliyor. Yani 64 bit bir sistemde istediğiniz kadar RAM'inizi artırabilirsiniz.
Mesela sahip olduğunuz RAM 4GB ve altıysa 32 bit sistem kullanmalısınız. Eğer üstüyse 64 bit kullanmanızda bir sakınca yoktur ki bu sisteminizin performansını da olumlu yönde etkiler.
2 gb kullanamazsın zaten 1 gb windows yiyor 2 program açsan kasar sistem 32 bit kur geç. İşlemci 64 bit destekliyorsa ve 2 GB RAM varsa düşünmeden 64 bit işletim sistemi kurarım. Kurulur fakat Mühendislik yada Grafik yazılımları kullanıyorsan yada Ağır oyunlar oynuyorsan remin tıkayacaktır.
rica ederim. 32 ve 64 bit sadece RAM ile alakalıdır. 32 bit işletim sisteminde en fazla 3.2GB RAM kullanabilirsiniz. Dolayısıyla 4GB kullanabilmek için sistemi 64 bit kurmak zorundasınız.
İlgili 16 soru bulundu
- 1 GB Ram'e 64 Bit çok sakıncalı.
Kullanmakta olduğunuz işletim sisteminiz 32bit olduğundan 3,25GB dan daha fazla RAM miktarını adresleyemez.
Böyle durumlarda, 64 bit işletim sistemi büyük miktarda belleği 32 bit işletim sisteminden daha verimli işleyebileceğinden, aynı anda birden çok program çalıştırılırken ve bunlar arasında sık sık geçiş yapılırken 64 bit'lik bir sistem daha hızlı yanıt verebilir.
Kurabilirsin fakat kullandığın sistemde önemli. İşlemci destekliyorsa kurarsın. RAM'in çok düşükse önermem.
Oynayamazsın kasar, sadece ram değil işlemci falan önemli. Bilgisayar oyunundan bahsediyorsanız hayır. 4 gb ram çok düşük. Çok zor zaten işletim sistemi zaten yarısından fazlasını kullanacak 8 gb bile oyunlar için az artık en az 16 olması gerekiyor.
32 bit bir program, Windows'un x64 tabanlı sürümünü çalıştıran bir bilgisayara 32 bit sürücü yüklemeye çalışırsa, sürücü yüklemesi başarısız olur.
32 GB RAM'e sahip olmamak, çoklu görev oturumları için mutlaka bir sorun olmayacaktır ve şüphesiz, takılma veya çökmelerden kaçınarak, nihai tüketim zirveleri için iyi bir bellek marjını garanti eder.
32 bit ve 64 bit Windows 10 işletim sistemi arasındaki fark, belleği yönetme biçimleridir. 32 bit işlemci 4 GB RAM ile sınırlıdır, 64 bit ise 2 TB'a kadar destek sağlar.
1 gigabayt (GB) RAM (32-bit) veya 2 GB RAM (64-bit) 16 GB (32 bit) veya 20 GB (64 bit) kullanılabilir sabit disk alanı
Basitçe : Windows 10 64 bit kullan.
32 Bit 4 GB RAM (2GB da olabilir ) destekler, 8 GB kullanmak istiyorsanız 64 Bit yapmanız gerekiyor.
Başlat'ı ve Ayarlar'ı seçin. Sistem öğesini seçin. Hakkında'yı seçin. Cihaz özellikleri ve Sistem türü altında, 32 bit veya 64 bit Windows olup olmadığını kontrol edin.
Başlat menüsünden bilgisayarım seçeneğine sağ tıklayın. Açılan sekmeden özelliklere tıklayın. Ardından sistem türün sekmesine tıklayın. Bu sekmede 32 bit veya 64 bit yazmaktadır.
3 gb, 3072 mb eder.
Bilgisayardaki her 1 ve 0, 1 bitlik bilgiye eşdeğerdir.
Yani 32-Bit Windows olan bilgisayarınızda RAM'inizin 8, 16 ya da 32 olması herhangi bir anlam ifade etmez. İşletim sistemi, RAM'in sadece 4GB'ını kullanabilir. 64-Bit işletim sisteminde ise böyle bir sınırlama yoktur. 4GB ve üzeri RAM kullanmanıza destek verilir.
1. RAM : Alacağınız bilgisayarın günümüz program ve uygulamalarını rahatlıkla kaldırması için en az 8GB RAM (bellek) ihtiyacı vardır, bu sayının elbette üstüne çıkabilirsiniz, ama kesinlikle 8GB altında bir rakam olmamalıdır.
Örneğin, Windows 7'nin 32 bit sürümü, bilgisayarda 4 GB bellek yüklü olmasına karşın yalnızca 3,5 GB kullanılabilir sistem belleği bulunduğunu bildirebilir. Veya, Windows 7'nin 64 bit sürümü, bilgisayarda 8 GB bellek yüklü olmasına karşın yalnızca 7,1 GB kullanılabilir sistem belleği bulunduğunu bildirebilir.
Günlük kullanım için 4 GB RAM miktarı bile fazla olabilir. Ancak video düzenleme gibi daha ağır işlemler için bilgisayar almak isteyen kullanıcıların en az 8 GB RAM tercih etmeleri gerekmektedir. Bilgisayarı kullanım şeklinize göre RAM miktarını uzun vadede artırıp azaltabilirsiniz.
Şu an kullandığınız Windows'un 64-bit olup olmadığını görmek için Ayarlar > Sistem > Hakkında yolunu izleyin. Burada Cihaz özellikleri başlığı altında, Sistem türü etiketinin karşısında işletim sisteminin ve Windows'un 32-bit mi, yoksa 64-bit mi olduğunu görebileceksiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri