Basitçe söylemek gerekirse, evet, iki kez lazer göz ameliyatı olabilirsiniz. Ancak, lazer göz ameliyatında gözünüzde yapılan değişiklikler kalıcı olduğu için hastalarımızın büyük çoğunluğu ikinci bir prosedüre ihtiyaç duymamaktadır. Lazer göz ameliyatı 'etkisini yitirebilir' mi? Lazer göz ameliyatı 'etkisini yitirmez'.
Eğer uygunsa; birinci operasyon bilgileri ışığında eski kapakçık tekrar kesilmeden yeniden kaldırılarak ikinci lazer operasyonu yapılabilir. Tedavinin bu şekilde tekrarlanmasında hiçbir sakınca yoktur.
Excimer lazer ile göz numarası sıfırlanır.
Doğru: Lazer ameliyatı 1 ile 10 derece arası miyop, 1 ile 5 derece arası hipermetrop ve astigmat rahatsızlığı olan ve lazere uygun bulunan gözlere başarı ile uygulanabilir. Yanlış: Lazer tedavisi sadece bir kere yapılabilir. Gelecekte göz numarası artarsa asla tedavi yapılamaz.
- Lazer Göz Ameliyatı Sonrası İlk Birkaç Saat
İşlemden sonraki ilk birkaç saat, kamaşma ve ışıkların etrafında haleler gibi görme bozuklukları yaşayabilirsiniz. Ameliyattan sonra gözlerinizi ilk açtığınızda görüşünüz muhtemelen sisli olacaktır. Lokal anestezinin etkisi geçtikten sonra yanma hissi ve kaşıntı normaldir.
İlgili 45 soru bulundu
Ameliyattan sonra gözler tekrar bozulur mu? Lazer olan bir kişinin gözünün tekrar bozulmasında yaşı, numarası, kornea kalınlığı ve şekli etkili olurken, bununla birlikte hangi göz bozukluğuna sahip olduğu (miyop, hipermetrop ya da astigmat) gibi faktörler etkili olur.
Göz Çizdirme Riskleri Nelerdir? En sık görülen hafif problemler; kamaşma, ışıklar etrafında haleler görme veya hafif tozlu görmedir. Daha nadir ve ciddi problemler; göz enfeksiyonu, kuru göz ve ameliyat sırasında flep oluşturulmasına bağlı sorunlar.
Bu oran dünyada %2 ile %5 arasındadır. Bu küçük olasılığa rağmen ameliyat sonrası tekrar numara ortaya çıkarsa öncelikle tekrar ayrıntılı göz muayenesi yapılır ve ortaya çıkan veriler uygunsa 2. kez lazer ameliyatı yapılabilmektedir.
Yasal Olarak Kör ve Az Gören Tanımı
Gerekli tüm düzeltmelerden sonra iyi gören gözündeki görme keskinliği 20/200 ya da daha az ve görme alanı 20 dereceden az olan kişilere “kör”, görme keskinliği 20/70 ile 20/200 arasında olan kişilere “az gören” denilmektedir.
Intralase LASIK (iLASIK) lazer Femto-lasik olarak da adlandırılır. Günümüzde kırma kusurlarının lazerle tedavisinde en gelişmiş yöntemidir ve diğer tedavi yöntemlerine göre daha güvenlidir.
Özellikle 5-6 numara üzeri numarası olanlarda lazer tedavisi sonrası ortalama 5 yıl içinde bir miktar numara 1-1,5 numara geri gelebilir bu durum regresyon olarak adlandırılır . Geri gelen bu değerler miyop hastalarda yakın gözlük ihtiyacını gidermesi sebebiyle avantajlı bir hal alabilir .
Hayır, böyle bir risk yok. Körlük ancak gözün arkasındaki retina tabakasının, görme sinirinin ya da beynin görme merkezinin zarar görmesiyle oluşur. Oysa excimer laser tedavisi ve LASIK gözün arkasına değil önünde bulunan kornea tabakasına uygulanır.
Göz çizdirme ameliyatlarında numara konusu, uygulamaya göre değişiklik gösterebilir. Örneğin Lasik uygulamasında kişinin göz yapısının da uygun olması durumunda miyoplarda 8-10 numaraya kadar başarı sağlamak olasıdır. Karışık astigmatlarda ise genellikle 5 numaraya kadar başarı elde etmek olasıdır.
Göz çizdirme ameliyatı ile gözlüksüz veya lenssiz bir şekilde neredeyse kusursuz görmek mümkündür. Son 25 yıldır sürekli gelişen ve her geçen yıl binlerce başarılı sonuca imza atan lazer ameliyatları göz kusurları için kalıcı bir tedavidir.
Katarakt ve presbiyopi ameliyatı ile birlikte göze astigmatı düzelten göz içi lens yerleştirilerek tek seferde astigmatın da düzeltilmesi sağlanabiliyor.
Büyüdükçe ve göz uzadıkça 18 yaşa dek hipermetropi azalır. 18 yaştan sonra belirgin bir değişim olmaz. Ancak genç yaşlarda gözlüksüz uzağı net görebilen hipermetroplar, 40 yaştan sonra uzak görüş için de gözlük ihtiyacı duyar.
Normalde hepimizin bir miktar kırma kusuru var. Ama 0,50'ye kadar olanları fizyolojik kabul ediyoruz. Gözde -0,25-0,50 'nin üstündeki numaralar, gözlük ihtiyacı yaratıyor.
Rakam -0.25 ile -2.00 arasındaysa hafif uzağı görememe durumu söz konusudur. Rakam -2.25 ile -5.00 arasındaysa orta uzağı görememe durumu söz konusudur. Rakam -5.00'dan düşükse yüksek uzağı görememe durumu söz konusudur.
Doğuştan kör olan insanlar genellikle hiçbir şey görmezler. Sonradan kör olan insanlar ise bazen tamamen karanlık, bazen de renkler, şekiller, ışıklar veya halüsinasyonlar görürler. Yasal olarak kör olan insanlar ise büyük nesneleri, renkleri veya insanları bulanık bir şekilde görebilirler.
Sadece yüz bölgesinde 1-1,5 ayda bir uyguluyoruz. Mümkün olduğu kadar 1,5 ay aralıklarla uygulanır. 15 günde bir yapılan lazerin bir faydası olmaz. Hem zaman kaybı olur hem de gereksiz uygulama riski olur.
DOĞRU: En iyi sonuç için35 gün ara ile tavsiye ettiğimiz (kıl döngüsü süresi) seanslara düzenli gelmeniz durumunda 4-7 seansta sonuçlar alınabilir. Yeni kıl kökleri ortaya çıktıktan sonra (Lazer Epilasyon tedavisini izleyen yıllar boyunca her zaman olabilir) yeni ek bir Lazer Epilasyon seansı yapılabilir.
Lazerle Göz Ameliyatı Sonrası İlk Gün
İlk gün; bulanık görme ve gözlerde 3- 4 saat batma, yanma ve sulanma gibi şikâyetlerin olması normaldir.
Hipermetropların yakın görmesi aynı akşam düzelmekle birlikte uzak görme önce miyoplaşma nedeniyle bozuk olabilir ilk 1-2 ay dalgalanmalar gösterdikten sonra normale döner.. -Birinci gün televizyon, bilgisayar ,telefon ve okuma yasaklanır. -1 ay dış ortamda ve özellikle güneşte güneş gözlüğü önerilir.
Lazer Göz Çizdirme Ameliyatı Kimlere Yapılamaz? - Göz numarası çok yüksek olan hastalara uygulanamaz. - Göz numarası sürekli artan hastalara uygulanamaz. - 40 yaş üstü hastalarımıza önermiyoruz. - Göz tansiyonundan gözü ağır hasar almış olanlar. - Ciddi derecede göz kuruluğu olanlar. - Göz kapağı ile ilgili problemler ...
Tedaviden sonra bazı kişilerde, göz sulanması ve rahatsızlık oluyor. Lazer göz ameliyatının diğer yan etkileri ise “kuru göz”, yanma, tahriş, kaşıntı, gözde yabancı cisim hissidir. Ameliyat sonrası çift görme meydana gelebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri