İçerdiği protein ile ıspanağın besin değerini artıran yumurta, bu yemeğe kalori olarak da bir miktar katkı sağlar. Yumurtalı ıspanağın 100 gramı da 60 kalori almanıza neden olur.
Ispanaklı Yumurtanın 100 gramında 76 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 220 gram Ispanaklı Yumurtada 167 kalori bulunmaktadır. Ispanaklı yumurta, protein ve lif açısından zengindir. Tüketileceği zaman, bir yumurta sarısını kapsayacak şekilde 1 porsiyon kadar tüketilebilir.
Yumurtalı ıspanağın 100 gramında 60 kalori bulunmaktadır. Yumurtalı ıspanağın 1 porsiyonu (295 gr) 176 kalori, 1 çorba kaşığı (30 gr) 18 kaloridir. Yumurtalı Ispanak, demir içeriği yüksek doyurucu ve besleyici bir yemektir.
Ispanaklı yumurta düzenli olarak tüketildiğinde vücudun ihtiyacı olan demiri fazlası ile karşılar. Ispanaklı yumurtayı tüketmeniz için oldukça önemli bir nedendir. Lif, protein ve vitamin değerleri açısından zengindir ve bu durum vegan bireyler için vazgeçilmez bir kaynak imkanı sunar.
Yumurtalı Ispanak Yemeği Kaç Kalori 150 gr ağırlığındaki bir porsiyon yumurtalı ıspanak yemeği yaklaşık olarak 235 kaloridir. İçindeki yağ miktarı 17 gr, protein miktarı 14 gr ve karbonhidrat miktarı ise sadece 4 gramdır. 1 tabak yumurtalı ıspanak yemeği de yaklaşık olarak 310 kaloridir.
İlgili 24 soru bulundu
Zayıflamak isteyenlerin de ilk tercih edeceği sebzelerden biri olmalıdır. Ispanak sindirimi kolaylaştırır ve idrar söktürür. Her iki durumun da kilo vermede etkisi vardır. Çiğ olarak salatalarda tüketilen ıspanak zengin lif kaynağıdır.
Ispanaklı börek diyette yenir mi? Ispanaklı börek, hazırlanışında kullanılan yufka dolayısıyla glisemik indeksi yüksek bir besindir. Bu sebeple diyet yapma sürecinde ıspanaklı börek tüketiminden kaçınılmalıdır.
Faydaları saymakla bitmeyen ıspanağı, yumurta ile beraber tüketmeye çalışın. Her derde deva olan ıspanak, yumurta ile bir araya geldiğinde faydalarını iki katına çıkarıyor. Ispanak yumurta ile beraber tüketildiğinde vücudun ihtiyacı olan demiri fazlası ile karşılar.
1 porsiyon ıspanaklı omlet: 147 kalori.
Yoğurtlu Ispanak Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 42 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 327 gramlık miktarında Yoğurtlu Ispanak 138 kalori bulunmaktadır. Yoğurtlu Ispanak besini veritabanımızda bulunan besinlerin ortalamasından; %88 daha az kalori. %71 daha az protein.
Haşlanmış ıspanak yaklaşık 29 kalori iken diğer besinlerin yemekte kullanılması ile bir porsiyon ıspanak yemeği yaklaşık 133 kaloriye ulaşır. 1 çorba kaşığı ıspanak yemeği ise 19 kalori almanıza neden olur. 100 gram ıspanak yemeği tükettiğinizde ise 76 kalori değerindedir.
İki su bardağı çiğ ıspanak bir porsiyon eder.
1 porsiyon ıspanak yemeği kaç kaşık? Ispanak yemeği, A, C, E, K vitamini, folik asit, potasyum, magnezyum içeriğine sahip bir yemektir. Ana öğünlerde, 6-8 çorba kaşığı kadar tüketilmesi yeterlidir.
1 tam tabak makarna toplamda 314 kaloriye sahiptir. Çeyrek tabak makarna ise 79 kcal olarak belirlenmiştir.
Bu sebeple kahvaltı, atlanmaması gereken temel bir öğündür. Kahvaltıda ortalama olarak 350 kalori almanız gerekmektedir.
2 adet yumurtalı omlet kaç kalori? Afiyetle tükettiğiniz sade omletin kalorisi ise şöyle olacaktır: 55 gramlık orta boy tereyağlı omlet kaç kalori: 101 kalori. 110 gramlık büyük boy porsiyon sade omlet: 202 kalori. 2 yumurtalı omlet kaç kalori: 210 kalori.
5 zeytin kaç kalori diye merak ettiğinizde 1 porsiyona denk geldiğini ve 41 kcal olduğunu, 1 adet orta boy zeytinin 8 kcal olduğunu ifade edebiliriz.
Pişirilen yemek iki kereden fazla ısıtılmamalı. Ispanak 2 gün bozulmadan buzdolabında kalır.
Yemek olarak hazırlanan ıspanak sık sık ısıtılarak yenmemelidir. Çünkü içindeki nitrat maddesi, ısındıkça nitrite dönüşebilmekte, bu yüzden tekrar tekrar ısıtılması zehirlenmelere neden olabilmektedir.
Ispanak lif açısından yüksektir ve sindirilmesi zaman alır, bu da ishale, karın ağrısına ve hatta ateşe neden olabilir.
1 kilo vermek için yaklaşık 7700 kalori yakmanız gerekir. Yani 1 haftada 1 kilo vermek için almanız gereken enerjiden 7700 daha az kalori almanız gerekecektir.
Diyetinizi yeniden toparlamak için yapmanız gereken tek şey normal diyetinize öğünlerinizi atlamadan geri dönmektir. Bu kadar basit. Bu süreçte tokluk hissinizi artırmak için kepek, çavdar yulaf türevi ekmek çeşitleri, bol su tüketimi ve ana öğünlerde bol yeşil salata tüketin.
Kalori Bilgisi Gözleme Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 269 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 225 gramlık miktarında Gözleme 606 kalori bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri