Gebeliğin 31. Haftasıyla birlikte anne bebeğini kucağına almaya yaklaşık olarak 11 hafta uzaklıktadır. Karnının içinde iyice büyüyen ve doğumdaki boy, kilo ve görüntüsüne neredeyse ulaşmış bebeğin gelişimi hala devam etmektedir.
Hafta Kaç Ay Eder? 32. haftalık bir gebelik süreci 8 aylık bir zaman zarfına tekabül eder. Anne adayının içinde bulunduğu dönem üçüncü trimester (son üç aylık dönem) olarak kabul edilir ve doğuma yaklaşık olarak 8 hafta kalmıştır.
Hafta Kaç Ay Eder? 31 hafta toplam 7 ay 3 haftalık bir gebelik süresine tekabül eder.
31 hafta gebelikte bebeğin boyu ve kilosu ne kadardır? 31 haftalık gebelikte bebeğin boyu yaklaşık 41 cm, kilosu ise 1,5 kilo civarındadır. Bebekler bu haftada yaklaşık olarak bir Hindistan cevizi büyüklüğündedir.
31 haftalık gebelik, hamileliğin 7. ayına denk gelir. Hamileliğin 7. ayı, 28. haftada başlar ve 31. haftanın sonunda biter. Yani siz de bu haftayla birlikte 7. ayınızı bitirip gebeliğinizin 8. ayınıza adım atacaksınız. Şu an bebeğinizin boyu yaklaşık 41 cm ve ağırlığı 1,45 kg.
İlgili 32 soru bulundu
Normal doğum kaçıncı hafta olur? Normal doğum, hamileliğin 38.- 40. haftaları arasında gerçekleşir. 37. hafta öncesindeki doğumlar erken doğum, 42. hafta sonrası doğumlar ise geç doğum olarak adlandırılır. Yukarıda sıralanan bazı doğum belirtileri, bebeğin gelmesinden 4 hafta öncesinde bile ortaya çıkabilir.
Anne adayında planlanan doğum tarihinde ortalama 4 hafta öncesinde doğum sancıları başlar. Yavaş yavaş sancılar daha sık ve şiddetli hale gelmeye başlar. Gebeliğin 2-3 gün öncesinde ise doğum belirtileri daha sık ve şiddetli hale gelecektir.
31.haftada bebek yaklaşık 41 santimetre uzunluğunda, açılmış bir lahana veya Hindistan cevizi büyüklüğüne erişmiştir. Bu dönemde bebekler hareket etmeye, parmaklarını emmeye, tekmelemeye başlar. Çevrede meydana gelen sesleri duyabilir ve seslere tepki verebilir.
Gebeliğin 3. trimesterinde yani Gebeliğin 7., 8. ve 9. Aylarında bebeğin kilosundaki artışın giderek arttığı gözlemlenebilir. Yani hamileliğin son 3 ayında bebeğin kilosu artmaya başlayacaktır. Anne hamileliğin son ayına girildiğinde bebek her gün yaklaşık olarak 25-30 gram alarak büyür.
Hamilelik döneminde ortaya çıkan fizyolojik ve psikolojik nedenler sonucunda birçok kadın bebeğinin zarar göreceği endişesiyle cinsel ilişkiden kaçınıyor. Oysaki her şeyin yolunda gittiği hamileliklerde son 4 haftaya kadar hamilelikte cinsel ilişki yaşanmasında hiçbir kısıtlama yok.
Hafif kaşıntıların olması oldukça normaldir; ancak şiddetli hale geldiğinde doktorunuzdan uygun bir kaşıntı kremi tavsiyesi alabilirsiniz. "31 hafta gebelik kaç aylıktır?" sorusu pek çok anne tarafından merak edilir. Hamilelikte 31. hafta, tam 7 ay 7 günlük gebe olduğunuzu gösterir.
3.trimester dönemindeki anne adaylarının bu dönemde günde 60-70 gram civarında protein alması gerekir. Proteinleri; yoğurt, süt, et, tavuk, yumurta, kuru baklagiller, balık ve tam tahıllı besinlerden alabilirsiniz. Gebelik döneminde, günlük ihtiyaç duyulan proteinin biyoyararlılığı olması gerekir.
29 - 30 hafta gebelik 7 aylık. 33 - 34 hafta gebelik 8 aylık. 37 - 38 hafta gebelik 9 aylık. 40 hafta olduğunda 9 ay 10 gün bitmiştir.
32 Haftalık Bebek Doğsa Yaşar mı? 37. haftadan önce doğan tüm bebekler prematüre bebek kabul edilir ve doğumdan sonra hayatta kalmak için tıbbi desteğe ihtiyaç duymaktadır. 32 haftalık bebeğin akciğerleri hariç tüm organları gelişimini tamamladığı için doğduğunda yaşama şansı oldukça yüksektir.
Gebelikte 32.hafta bebek gelişimi açısından akciğer hariç tüm organların geliştiği ve fonksiyonlarını yerine getirmeye hazır olduğu haftadır. Dolayısıyla eğer erken doğum sonucu bu haftada bebeğiniz doğarsa, çok büyük oranda hayatta kalacaktır.
Bebekler 30 haftadan sonra kaç kilo alır? Anne karnındaki her bebeğin aldığı kilo miktarı farklılık gösterebilir. 30. haftada 1,3 kilogram olan bebeğin kilosu ortalama olarak 31. haftada 1,45 kilogram, 32. haftada 1,6 kilogram, 33. haftada 1,85 kilogram, 34. haftada ise 2 kilogramın biraz üzerinde olur.
Dış dünyada yardımsız nefes almasını sağlayacak donanıma kavuşmasına en az birkaç hafta daha olsa da 30 haftalık bir bebeğin erken doğsa bile yaşama şansı çok yüksektir. Plasenta bebeğe gerekli olan tüm oksijeni ve besini sağlamaya devam eder.
Hamilelikte ultrason yöntemi ile bebeğin tahmini olarak ağırlığı hesaplanabilmektedir. Burada yapılan gerçek br ağırlık ölçümü değildir, ultrason cihazı veya başka bir cihazla bebeğin ağırlığını tartı gibi gerçek anlamda ölçmek mümkün değildir.
31 haftalık gebelikte bebek, göz kapaklarını artık çok daha iyi kapatıp açabiliyor. Gözlerinin görme ve odaklanma işlevi de tamamlandı. Beyin ve sinir sistemi tamamen gelişti. Bu sebeple de her geçen gün daha da bilinçli hareketler yapıyor.
31. haftada annenin ortalama olarak 500-600 gram alması normaldir. Anne gebeliğin başından itibaren toplamda 10-12 kilo almış olacaktır.
Gün içerisinde 15 ile 20 defa net hareketi hissetmek, bebeğin sağlıklı bir şekilde geliştiğini büyük oranda ifade etmektedir. Bebeğin çok fazla hareket etmesi, ilerleyen zamanlarda hiperaktif bir çocuğa sahip olunacağı anlamına gelmez. Aynı şekilde az hareket eden bebeğin de sorunlu bir bebek olacağı anlamını doğurmaz.
Sağlık açısından doğuma 10 gün kala ilişkinin hiçbir riski yok. Doktorunuzun önerisi varsa 40 haftalık hamilelikte de dahil olmak üzere hamilelik sırasında cinsel ilişki yaşamak tamamen güvenlidir.
Aktif eylemde rahim ağzı incelmeye ve açılmaya başlar. Rahim kasılmaya başlar, kasılmalar sırasında kadın ağrı ya da sırtında, alt karın çevresinde basınç hisseder. Kasılmalar arasında rahim gevşer ve karın yumuşar. Kasılmalar rahim ağzını açar(gebeliğin başından beri kapalı olan) ve bebeği doğum kanalına doğru iter.
Anne adayı ilk çocuğunu dünyaya getirecekse normal doğumun süresi ortalama 10 ila 15 saat kadar sürebilir. Anne ikinci çocuğunu dünyaya getirecekse bu süre 6 ila 8 saat arasında sürmektedir. Anne üçüncü ya da dördüncü çocuğunu dünyaya getirecekse bu süre daha da kısalacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri