Çok insanın aklına takılan bir soru, kısa ve öz cevap veriyorum: Kaldığınız veya geçtiğiniz bir dersi tekrar aldığınızda en son aldığınız not ortalamaya etki eder. Daha önce alınan notların etkisi olmaz.
Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar.
Ders Ortalamaları
40/20 = 2 dir. Yani 60 puan aldınız bir ders ortalamayı 2 puan etkileyecektir.
Derslere girdikten sonra dönem sonu sınavına girerek başarılı olmalısınız. Eğer geçer not alırsanız o dersi vermiş sayılırsınız. Ancak tekrar kalırsanız yine büt sınavına girebilirsiniz. Alttan aldığınız dersleri vermeden mezun olamazsınız.
5) Yaz okulunda alınan derslerin harf notları, “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları”na göre değerlendirilir. Yaz okulunda alınan dersin harf notu ve kredisi Genel Not Ortalamasını etkiler.
İlgili 24 soru bulundu
Kaldığınız veya geçtiğiniz bir dersi tekrar aldığınızda en son aldığınız not ortalamaya etki eder. Daha önce alınan notların etkisi olmaz.
15. Yaz Okulunda alınan bir dersten öğrenci kalmış ise bu ders öğrencinin Genel Not Ortalamasını etkiler mi? Yaz öğretiminde alınan tüm notlar genel not ortalamasına dâhil edilir.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor. 6 DERSTEN KALINCA SINIFTA KALINIR MI? Alt sınıflardan kalınan derslerle birlikte toplamda 6 dersten kalan kişiler de sınıfta kalır.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir. 2- Üstün başarı belgesi almaya hak kazanan öğrencilere okulun iftihar listesinde yer verilir.
Hocam yeni sisteme göre o dersin tüm sözlüleri ve projelerin notları toplanıp ortalama puanı bir yazılı notu gibi alınıyor. Yani artık sınavdan düşük alınca sözlülerden kurtaramayacağız.
Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar.
2,00′ın altında bir Genel Not Ortalaması getirirseniz, koşullu geçtiğiniz derslerden kalırsınız. Ve sonraki sene ilgili dönemde kaldığınız dersi tekrar alırsınız.
Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
10. ve 11. sınıflarda öğrencinin en fazla alt sınıflardaki sorumlu dersleriyle beraber 6 tane zayıf ders ile bir üst sınıfa devam edebilir. Toplamda zayıf sayısı 7 olursa sınıf tekrarına kalır.
Karne günü yaklaşırken, sınıfta kalma ihtimali olan öğrenciler, kaç zayıfla sınıfta kalındığını araştırmaya başladı. Ortalaması 50'nin üzerinde olan öğrenciler direkt sınıf geçerken, ortalaması 50'nin altında kalan ve 3 dersten fazla zayıfı olan öğrenciler, sınıf tekrarı yapmak durumunda kalacak.
Hangi dersten kalınca sorumlu geçilir? Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer.
Bir öğrencinin alttan en fazla 3 dersi olmalıdır. 3 dersten fazla alttan ders alan öğrencilerimiz aştığı her ders için 1 dönem dersini alamaz. Sayı fark etmeksizin öğrenci alttan aldığı derslerden devamsızlıktan kalmışsa ve programda dönem dersiyle çakışma varsa, dönem dersini alamaz.
Ders alma(Ders seçimi) durumunda olan bir öğrenci dönem içerisinde en fazla kaç ders alabilir? Alttan dersi olan ve/veya üst dönemden ders alabilme koşulunu sağlayan öğrenciler, mevcut dönem derslerinin kredi/AKTS miktarının yarısı kadar fazla ders seçimi yapılabilir.
Bir dönem içinde en fazla kaç kredilik ders alma hakkım var? Öğrencinin bir yarıyıldaki normal ders yükü 30 AKTS'dir. Bir yarıyıla ait ders yükü en fazla 45 AKTS olabilir.
Alttan dersim varken üstten ders alabilir miyim? Öğrenciler öncelikle alttan kalan derslerini tamamlamak zorundadır. Alttan kalan derslerini ve dönem derslerini aldıktan sonra GANO'suna göre belirlenen AKTS yüküne göre üstten ders alabilirler.
Ayrıca genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 3,00 ve üzerinde olan öğrenciler Yaz Okulunda üst yarıyıllardan derslerin açılması kaydıyla ders alabilirler. Yaz Okulunda açılan bir derse kaydolan öğrenci o dersi bırakamaz.
Bir önceki yılda devam zorunluluğu yerine getirilmesine rağmen başarısız olan derslerde devam zorunluluğu bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri