Dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğrenimi bitirenler için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak, Daha az süreli yüksek öğrenimi bitirenler için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak şartları aranmaktadır.
Teğmen olabilmek için 27 yaşını doldurmamış olmak, eğer yüksek lisans yapmış ise 32 yaşını doldurmamış olmak gereklidir.
b. Yaş Şartı: Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle 27 yaşını, lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için 32 yaşını bitirmemiş olmak.
Teğmen olmanız için 4 farklı seçenek vardır. Bunlar; Harp Okulu'ndan mezun olmak, asteğmen olarak görev alırken teğmenlik sınavında başarılı olmak, 9 ay boyunca asteğmen olarak görev yapmış olmak ve sözleşmeli teğmen olarak göreve başlamaktır.
En az 17, en fazla 22 yaşında olmak.
İlgili 44 soru bulundu
Son 3 aydır girilen maaş verileri kullanılmıştır. Bu grafikteki veriler ne ifade ediyor? Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Teğmen maaşı aylık ortalama 70.400 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Teğmen maaşı 56.300 TL iken, en yüksek ise 166.000 TL'dir.
Dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğrenimi bitirenler için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak, Daha az süreli yüksek öğrenimi bitirenler için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak şartları aranmaktadır.
Normal Bekleme Süreleri Asteğmen 8 Ay (1) Teğmen 3 Yıl Üsteğmen 6 Yıl Yüzbaşı 6 Yıl Binbaşı 5 Yıl Yarbay 3 Yıl Albay 5 Yıl Tuğgeneral - Tuğamiral 4 Yıl Tümgeneral - Tümamiral 4 Yıl Korgeneral - Koramiral 4 Yıl Orgeneral - Oramiral 4 Yıl b) En az bekleme süreleri: Madde 31 – Subayların en az bekleme süreleri aşağıda ...
Teğmen olmak için subay olmak gerekmektedir. Subay olabilmek için ise yüksekokul, lise, MYO veya fakülte mezunu olma şartı aranmaktadır. Lise mezunları milli savunma üniversitesinde eğitim alabilirler.
b. Yaş Şartı: Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle 27 yaşını, lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için 32 yaşını bitirmemiş olmak.
b. Yaş Şartı: Başvuru yapılan yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak (Sözleşmeli er olarak görev yapanlardan, başvuru esnasında 3'üncü görev yılını tamamlamış olanlar için 29 yaşını bitirmemiş olmak.)
Subay rütbelerine göre terfi süreleri de değişiklik gösterir. Teğmen ve Üsteğmen bekleme süreleri 3 yıl olup, 6 yıl da yüzbaşı rütbesine yükselir. Yüzbaşı 6 yıl bekleme süresi sonunda, Binbaşı rütbesine terfi eder. Binbaşı, Albay rütbesine yükselmesi için 5 yıllık süreyi doldurmalıdır.
Kamuya personel alımlarında uygulanan 35 yaş sınırı kamuda çalışmak isteyenleri mağdur ederek kariyerlerinin önüne büyük bir engel koyuyor. Farklı alanlarda bu kısıt kalkmış olsa da bazı alanlar için bu şartın halen devam ediyor olması istihdam noktasında çeşitli sorunlara sebep oluyor.
Kayıt kabul, intibak eğitimi, temel eğitim, komando ve iç güvenlik eğitimi, staj, akademik eğitim, kolluk uygulaması eğitimi safhaları olmak üzere 2 yıl eğitim/öğretim verilmektedir.
Üsteğmen: takım komutanlığı görevini üstlenen bir subay rütbesidir ve Teğmen ile Yüzbaşı arasındadır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev süreleri genellikle 6 yıldır. Üç yıl hizmetin ardından, liyakatları uygun görülen ve gösterge tablosunda yükselme belirtileri gösteren Üsteğmenlere “Kıdemli Üsteğmen” unvanı verilir.
Asteğmen – En düşük rütbeli subaylardır. Teğmen- terfi için 3 yıl. Üsteğmen – terfi için 6 yıl. Yüzbaşı – terfi için 6 yıl (3 yıl yüzbaşı, 3 yıl kıdemli yüzbaşı)
Teğmenlikte 3 yılını dolduran askerler bir üst kıdem olan üsteğmenliğe geçiş yaparlar. Üsteğmenin Türk Silahlı Kuvvetlerinde toplam görev süresi 6 yıldır. Doktora, sanatta yeterlilik ve yüksek lisans bitirme gibi durumlarda bu süre 4 ile 5 yıla düşmektedir.
Üsteğmen olmak için lise, yüksekokul ya da lisans mezunu olunmalıdır. Üsteğmen, kara ve hava kuvvetlerinde takım komutanlığı yapan, teğmenle yüzbaşı arasında bulunan rütbedir.
Yüksekokullardan Yetişen Subay ve Astsubaylara İlişkin Yönetmelikteki “Fakülte ve yüksekokulları kendi nam ve hesaplarına bitiren subay adayları ile yedeksubaylık hizmetleri sırasında müracaat edenlerde aranacak nitelikler” arasından “Evli, hamile, çocuklu, daha önceden evlenmemiş olmak” şartı kaldırıldı.
Mezuniyetleri sonrası muvazzaf teğmenliğe naspedilen Harbiyeliler, sınıf okulu eğitimleri sonrasında TSK'nın yurt içindeki birlik ve kurumlardaki görevlerin yanında; yurtdışı temsil ve ataşelik, Birleşmiş Milletler, NATO, eğitim ve görev maksatlı yurtdışı inceleme kadrolarına da atanabilmekte veya ...
Teğmen kendinden alt kademedeki takımlara komutanlık yapar, savaş durumlarında askeri stratejilerin geliştirilmesinde etkin rol oynar, ordu içindeki disiplini, otoriteyi ve bütünlüğü sağlar ve korur. Teğmen olmak için önce subay olmak gerekmektedir.
Doğuda Görev Yapan Teğmen Maaşları
Bu nedenle, aynı dönemde göreve başlasa da doğuda ve batıda görev yapan teğmen maaşları arasında farklılık görülebilir. Son zamların ardından doğuda görev yapan teğmen maaşı ortalama aşağıdaki gibidir: Doğuda görev yapan teğmen maaşı: 56.120 TL'dir.
Teğmen maaşı 2024 yılında yapılan zamlarla birlikte ortalama olarak 56.120 TL'dir.
Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Üsteğmen maaşı aylık ortalama 77.900 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Üsteğmen maaşı 62.300 TL iken, en yüksek ise 145.300 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri