33. hafta bebek kilosu yaklaşık olarak 2100 gram civarındadır. Yapılan tetkiklerde bebeğin bu dönemdeki ortalama baş popo mesafesi 30,2 santimetredir. Baş topuk mesafesinin ultrasonografi sırasında değerlendirilmesi halinde ise bebeğin boyu ortalama olarak 42-43 santimetre civarında tespit edilir.
Bebeğin Boyu ve Ağırlığı
Ağırlığı yaklaşık 1900-2000 gramdır.
Haftada ortalama 225 gram alıyor. Büyük güne kadar kilosu neredeyse iki katına çıkabilir. Artık rahim bebekle bu kadar doluyken amniyotik sıvı düzeyi de zirve yapmış durumda. Artık daha fazla sıvı alacak yer kalmadı.
33 haftalık bebeğin boyu ortalama olarak 43-44 santim, 33 haftalık bebeğin kilosu ise 1900-2000 gramdır.
İlgili 17 soru bulundu
Bunların en bilineni küvezde tutulma durumudur. Ama özellikle 1000 gramın altında doğan bebekler için solunum terapileri de uygulanabilmektedir.
Hamilelikte 8. ayın sonunda bebeğin boyu yaklaşık 46-47 santim, büyük bir kavun kadardır. Ağırlığı yaklaşık 2400 gramdır.
Hamilelikte ultrason yöntemi ile bebeğin tahmini olarak ağırlığı hesaplanabilmektedir. Burada yapılan gerçek br ağırlık ölçümü değildir, ultrason cihazı veya başka bir cihazla bebeğin ağırlığını tartı gibi gerçek anlamda ölçmek mümkün değildir.
Anne hamileliğin son ayına girildiğinde bebek her gün yaklaşık olarak 25-30 gram alarak büyür. Anne adayı doğuma 3 hafta kala yediklerine kontrollü bir şekilde devam etmelidir.
34 hafta hamilelikte anne karnındaki bebek bir ananas büyüklüğüne ulaşmış durumdadır. Uzunluğu 44-46 cm civarlarındadır. Ağırlığı ise ortalama olarak 2100-2200 gr'dır.
33 Haftalık Gebelikte Doğum Olur mu? 33 haftalık gebelikte sancı hissedilebileceği gibi doğum da gerçekleşebilir. 33 haftalık doğan bebek, orta derece prematüre bebek sınıfına girer ve hayati riski bulunmaz.
35 hafta gebelikte bebeğin ağırlığı; 2200-2500 gram, boyu da 44-46 cm kadardır. Anne karnında bebeğin büyümesini etkileyen pek çok faktör vardır, bu yüzden her bebek bu aralıklar arasında olmayabilir ve olmaması da bir problem var anlamına gelmeyebilir.
Hafta Kaç Ay Eder? 32. haftalık bir gebelik süreci 8 aylık bir zaman zarfına tekabül eder. Anne adayının içinde bulunduğu dönem üçüncü trimester (son üç aylık dönem) olarak kabul edilir ve doğuma yaklaşık olarak 8 hafta kalmıştır.
Gebeliğin 35. haftasında bebeğin boyutları neredeyse bir kavun büyüklüğündedir. Ağırlığı 2,4-2,5 kg arasında değişen bebeğin ortalama uzunluğu ise 45 santimetredir.
8 Aylık Hamilelik Sancı Olur Mu? 8 aylık hamilelikte kadınlar genellikle Braxton Hicks kasılmaları olarak adlandırılan hafif sancılar yaşayabilirler. Bu kasılmalar, rahmin doğum için hazırlık yaptığı bir süreçtir ve ağrılı olmamalarına rağmen, rahatsızlık verebilirler.
GEBELİKTE 8. AY (~ 30-34. HAFTALAR). ANNE ADAYI NELER YAŞAR VE HİSSEDER?
7 Aylık Bebek Gelişimi
Artık yüzü neredeyse tamamen oluşan bebekler için en hızlı gelişim, 7 aylık gebelik döneminde görülür. Hızla kilo alır ve dışarıdan gelen güçlü ışığa karşı gözlerini kırpıştırarak tepki verir.
Kırmızı Et: Bebeğin sağlıkla kilo alması için anne adayının kırmızı etli yemekleri yemesi tavsiye edilir. Izgarada et, köfte, kırmızı etli sebze yemekleri annelerin gebelik beslenmesini şekillendirebilir.
Hamilelikte bebeğe kilo aldıran yiyeceklere örnek olarak şunlar verilebilir: Tam yağlı süt ve süt ürünleri: Tam yağlı süt, peynir, yoğurt gibi süt ürünleri, yağ oranı yüksektir ve kilo almaya yardımcı olur. Ayrıca, kalsiyum, protein ve vitaminler açısından da zengindir.
36.Hafta: Bebek yaklaşık 47-51 cm ve 2700 gram ağırlığındadır.
Hamileliğin 35. haftasında bebeğin boyu yaklaşık 46-47 santim, büyük bir kavun kadardır. Ağırlığı yaklaşık 2400 gramdır.
Bebekler 30 haftadan sonra kaç kilo alır? Anne karnındaki her bebeğin aldığı kilo miktarı farklılık gösterebilir. 30. haftada 1,3 kilogram olan bebeğin kilosu ortalama olarak 31. haftada 1,45 kilogram, 32. haftada 1,6 kilogram, 33. haftada 1,85 kilogram, 34. haftada ise 2 kilogramın biraz üzerinde olur.
Anne karnındaki bebeğin gelişimi, sağlığı boyu ve kilosu hem anne baba hem de doktorlar tarafından yakından takip edilen konuların başında gelmektedir. Hamileliğin 32. Haftasında bebeğin kilosu ortalama 2 bin gram, boyu yaklaşık 40 cm. , femur uzunluğu 60 mm. ' dir.
Bebeğin normal sınırlarda hareket etmesi yeterlidir,daha fazla hareket etmesi yada 2 saatte 10 defadan daha çok hareket etmesi bebek hakkında iyi yada kötü bir anlam ifade etmez. Anne yemek yediğinde, tatlı yiyecek ve içecekler tükettiğinde bebek hareketlerinde artma olması sık rastlanılan bir durumdur.
Beyin kıvrımlı görüntüsünü 22. haftadan sonra kazanmaya başlar ve 2 yaşına kadar devam eder. Beyin gelişimi en son olan ve hatta doğumdan sonra da devam eden organdır. Yutma hareketi 12. hafta da başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri