Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na Nasıl Başvuru Yapılır? Bazen "ev hanımları destek ödemesi" olarak da anılan bu yardım programına başvuru yapmak isteyen annelerin belirli şartları sağladıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.
3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olup hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3'ünden (2023 yılı için 3.800,78 TL) az olan haneler (Hanesinde memur, noter ve muhtar bulunanlar hariç) faydalanabilmektedir. TL ödeme yapılmaktadır.
Başvurular sonucunda koşulları sağlayan kadınlara 4.000 TL tutarında destek ödemesi yapılacak. e-Devlet üzerinden Sosyal Yardımlaşma menüsüne ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımlaşma menüsünden gerekli başvuruyu yapabilirsiniz.
İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e -devlet üzerinden elektronik ortamda başvuru yapılabilir. -İş-kur ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belgeler istenilir. Meslek başka bilgi ve belgeleri elde edebilmek amacıyla başka araştırmalarda da bulunabilir.
İlgili 45 soru bulundu
Yardımdan faydalanmak için bazı şartların sağlanması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, mavi kart sahibi olmamak, 18 yaşını doldurmuş anne olmak ve Türkiye'de ikamet etmek bu şartlardan bazılarıdır. Başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır.
Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.
Bir dilekçe ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen başvurulur. Ayrıca e devlet üzerinden de başvuru yapılabilmektedir. ”https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru” üzerinden “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” yapılabilmektedir.
Kızılay 3 bin TL yardım ödemesi için herhangi bir başvuruda bulunulması gerekmiyor. İhtiyaç sahibi aileler SMS'le yatırılan miktar hakkında bilgilendirilip, desteği tek seferde T.C. kimlik numaralarıyla Halkbank üzerinden çekebiliyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eşi vefat etmiş, boşanmış, dul kalmış kadınlara yardım parası veriyor.Bu aylık için resmi ikametgahın olduğu il/ilçe sınırları içinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı'na başvuru yapmak yeterli oluyor. Başvuruda kimlik kartı dışında herhangi bir belge istenmiyor.
Proje kapsamındaki yardım tutarı ne kadardır? Projeye uygun bulunan hanelere ödenecek yardım tutarı hane başı aylık 3.000 TL'dir. Bu yardım iki ay sürecek olup toplamda 6.000 TL tutarındadır.
İkamet kanıtlayıcı evraklar temin edildikten sonra, ilgili İl AFAD Müdürlüklerinde gerekli kontroller yapılarak, depremzedelerin T.C. Kimlik numarası üzerinden (T.C. Ziraat Bankası'na) hane başı destek ödemesi yapılacaktır.
Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar başvuru şartı ile ödeme alabilecek. PTT üzerinden yapılacak olan bayram harçlığı ödemesi Aile Bakanlığı onayı ile verilecek. Hane içindeki kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması halinde PTT yardım ödemesi için başvuru yapılabilecek.
Devletten ailelere destek mi geliyor? Ev hanımlarına prim desteği, ayda 1067 ₺ devlet desteği! Sigorta primlerinin 3'te 1'i devletten!
Çalışmayan ev hanımlarına verilecek olan devlet yardımı başvuru şartları Bakanlığı tarafından açıklandı. Eşini kaybetmiş ve hane için de kişi başına düşen geliri Asgari ücretin üçte birinden az olan ev hanımları devlet desteği ödemesinden yararlanabilecek.
e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilir. Bunun için e-Devlet sitesine girip 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından istenen bilgilerin doldurulması gerekiyor. Başvurusu onaylanan vatandaşlar PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek.
Proje kapsamındaki ödemelerin iki ay sürmesi planlanmıştır. BİZ Projesi kapsamında ödenecek yardımlar Nisan ayında başlayacak, Mayıs 2023'de sona erecektir.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardım ödemesi için başvurular genellikle e-Devlet'ten ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yapılıyor. e-Devlet'ten başvuru yapmak isteyenlerin T.C kimlik no ve şifreleri ile giriş yapmaları ve başvuru formuna ulaşmaları gerekiyor.
Program, yardıma ihtiyacı olan ve resmen bir işte çalışmayan (istihdam ya da sağlık ve sosyal güvenlik kaydı olmayan) aile ve bireyler içindir.
Bayram harçlığı alınması için Deniz Feneri'ne resmi olarak müracaat edilmesi gerekmektedir. Telefon, faks, şube gibi farklı kanallar aracılığı ile başvuru yapacak olan ailelerin durumu incelenerek bayram harçlığı alması sağlanmaktadır.
İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e -devlet üzerinden elektronik ortamda başvuru yapılabilir. -İş-kur ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belgeler istenilir. Meslek başka bilgi ve belgeleri elde edebilmek amacıyla başka araştırmalarda da bulunabilir.
Çocuklu ailelere verilecek olan 3.295 TL'ye kadar yardım için başvurular e-devlet üzerinden ya da SYDV (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları) üzerinden yapılabilmektedir. Başvuruların onaylanması durumunda ailelere 12 ay süresince ödemeler gerçekleşitirilmektedir.
ALO 183 Hattını ve aşağıda listesi verilmiş Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerini (ŞÖNİM) arayarak gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca güvenlik kaygınızın olduğu acil durumlarda en yakın karakola giderek kadın konukevine yerleştirilmek istediğinizi talep edebilirsiniz.
Ev hanımları, isteğe bağlı sigorta sistemi ile sosyal güvenceye kavuşturulacak. Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması ile devreye alınacak destek, sigorta primlerinin üçte birini oluşturacak. Mevcut asgari ücrete göre, bu tutar aylık bin 430 lirayı buluyor. Ödenecek primlerin her ay üçte birini devlet karşılayacak.
Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışmayan ev hanımlarına sevindirici bir haber verdi. Bakanlık, ev hanımlarına aylık 1870 TL maaş ödemesi yapılacağını duyurdu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri