Gebeliğin 36. haftasında bebeğin baş popo mesafesi neredeyse 33 santimetreye ulaşmıştır. Baş topuk mesafesi ise ortalama olarak 46,8 santimetredir. Gebeliğin bu dönemindeki anne karnındaki bebeklerin ortalama ağırlığı ise 2745 gram civarındadır.
36 hafta hamilelikte bebeğin kilosu 2,5 – 3 kg. arasındadır. 36 hafta hamilelikte bebeğin boyu ise ortalama 44-48 cm. arasında değişebilmektedir.
Toplamda 36 haftaya kadar ortalama olarak 11-13 kg arasında almış olabilirsiniz. Kilo alımları her kadında farklıdır. Kilo alımınızın az veya fazla olduğundan düşünüp endişeleniyor olabilirsiniz.
Hafta Bebek Kilosu. Gebeliğin 37. haftasında bebeğin baş popo mesafesinin uzunluğu ortalama olarak 33-34 santimetredir. Baş topuk mesafesi ise 48 santimetre civarındadır. Bu dönemdeki bir bebeğin vücut ağırlığı ise yaklaşık olarak 2,9-3 kilogram civarındadır.
38 Haftalık Gebelik Ultrason Görüntüsü
Yaklaşık olarak bir karpuz büyüklüğünde olan bebeğiniz bu hafta itibariyle yaklaşık 47-50 cm boyunda ve 3000 gram civarındadır.
İlgili 34 soru bulundu
Bu hafta itibariyle bebeğin boyu yaklaşık olarak 50-52 cm, kilosu ise ortalama 3500 gram civarındadır.
37. gebelik haftasında bebeğiniz büyümeye devam eder. Organların etrafındaki derinin alt tarafı ve bazı kaslar yağlanmaya devam eder. Bu yağ birikimi sayesinde, bebeğinizin doğduğunda sıcaklık kontrolü sağlamasında ve hayatta kalmasına yardımcı olacaktır. Bebeğiniz günde neredeyse 30 grama yakın ağırlık kazanmaktadır.
Normal doğum, hamileliğin 38.- 40. haftaları arasında gerçekleşir. 37. hafta öncesindeki doğumlar erken doğum, 42. hafta sonrası doğumlar ise geç doğum olarak adlandırılır. Yukarıda sıralanan bazı doğum belirtileri, bebeğin gelmesinden 4 hafta öncesinde bile ortaya çıkabilir.
Gebeliğin 39. haftasında bebek hemen hemen doğum boyu ve kilosuna ulaşmıştır. Bu haftada bebeğin başından topuğuna kadar olan uzunluk yaklaşık 50 cm iken kilosu da 3200-3600 gramdır.
Bu sebeple kaç kilo bebekler kuvöze alınır sorusu anne ve babaların merak ettiği sorulardan biridir. Prematüre ya da normal doğum ile dünyaya gelen 2500 gramın altında doğan bebekler kuvöze alınır.
Bu nedenle hesaplamalarda, bebeğin ultrason ölçümleriyle hesaplanan ağırlığının, 400 gr fazlası ya da eksiği sınır değerler olarak kullanılır. Bir örnek verirsek, doktorunuz ultrason ölçümleri sonrasında, bebeğinizin ortalama 1300 gr olduğunu söylerse, bu 900 gr ile 1700 gr arasında anlamına gelir.
Hamilelikte cinsellik son derece normal ve pek çok çift için güvenlidir. Eğer annede erken doğum riski, plasentanın aşağı yerlesmesine bağlı kanamalar , plasental sorunlar ya da tekrarlayan düşük geçmişi gibi sorunlar bulunmuyorsa, cinsel ilişki bebeğe karşı bir tehlike arz etmez.
Daha hiç görmediğiniz, sesini bile duymadığınız minik yavrunuzun varlığını ilk hissetmeye başladığınız anlar hamilelik döneminin en heyecanlı zamanlarıdır. Bebeğiniz varlığını ilk aylardan size hissettirmek için bazı tepkimeler verir. Bu da genellikle bebeğin karın içinde pıt pıt atması ile ilk olarak ortaya çıkar.
Sağlıklı bir gebelik 40 hafta sürer. Gebeliğin 20. haftasından sonra ve 37. haftasından önce gerçekleşen doğumlar ise erken doğum olarak kabul edilir.
Anne karnında çok tekme atan bebeklerin doğduktan sonra daha hareketli olduğu ya da hareketsiz bebeklerin sakin olduğu düşünülür. Bu yorumun bilimsel bir dayanağı mevcut değil. Ortada dolaşan söylentilere göre, anne karnında çok hareket eden bir bebeğin, ileride hiperaktif olması bilgisinin doğruluğu ispatlanmamıştır.
Doğumun geldiğini gösteren belirtiler genel olarak şöyledir;
Sancı şikayetlerinin sırt bölgesinden başlayarak karın bölgesine doğru yayılmaya başlamasıyla. Kasılmaların ve ağrı şikayetlerinin giderek daha şiddetli hale gelmeye başlaması Pembe ya da kanlı akıntı olması durumunda.
41 hafta gebelikte bebeğin boyu ve kilosu ne kadardır? Bebeğin boyu ve kilosu miad bir bebeğin ölçüleridir. Ortalama kilosu 3500 gr, yaklaşık boyu 50-52 cm arasıdır.
Eğer bebeğin geliş anomalisi yoksa, kilosu iri bebek değilse (4.5 kg ve üzerinde) baş gelişi ise, annenin pelvis kanalı dar değilse, doğum esnasında bebeğin kalp atımları düşmüyorsa (fetal distress) doğum şekli normal doğum olmalıdır.
Doğuma yaklaştıkça yalancı doğum ağrıları yerini gerçek doğum ağrıları denen daha şiddetli, sırtın alt kısmından başlayıp karna yayılan ve karında sertleşmenin eşlik ettiği, daha uzun süren (30-60 saniye), düzenli aralıklarla gelen, dinlenmekle geçmeyen, aralıkları ve şiddeti giderek artan kasılmalara bırakır.
Bebeklerin çoğu yer çekimin etkisiyle, içgüdüsel olarak vücuduna göre ağır olan başı yumuşayan rahim ağzına doğru döner. Çoğu bebek için bu 32. ve 36. haftalar arasındadır. Bazı bebekler ise, doğumdan birkaç gün öncesine kadar anneleri, doktorları ve ebelerini merakta bırakabilirler.
Anneler arasında erkek bebeğin daha geç doğabildiğine dair birtakım söylentiler olsa da bunun bilimsel bir gerçekliği yok. Bebek kaç haftalıkken doğar, sorusunun cevabı kız ve erkek bebek için farklılık göstermez. Erkek bebekler için geçerli olan doğum vakti, tıpkı kız bebeklerde olduğu gibi 37. ve 41. haftalar arası.
36 haftalık gebelik süreci dokuzuncu ayın başladığını ifade eder. Süt çocukluğu dönemine çok az kalan karnınızdaki bebeğin bazı değişiklikler ve hazırlıklar için biraz daha zamana ihtiyacı vardır. 32. haftada bebeğinizin kemikleri tam olarak oluşmuş durumdadır.
Gebeliğin 3. trimesterinde yani Gebeliğin 7., 8. ve 9. Aylarında bebeğin kilosundaki artışın giderek arttığı gözlemlenebilir.
İlk haftalarda bebeğin kilosu 1-2 gr şeklinde artarken daha sonraki haftalarda bebeğin kilosu haftada yarım kilo alacak düzeye ulaşmaktadır. Doğuma yaklaşılan haftalarda bebek daha hızlı kilo almaya başlayacaktır.
Anne karnında bebek hareketlerinin sayılmasında dünya sağlık örgütünün tanımladığı şekilde 2 saat içerisinde en az 10 kez hareket etmesi gereken bir alt sınır vardır. Ancak herhangi bir sürede fazla sayıda hareket etmesinin bir kriteri ve bir üst sınırı yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri