Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

3600 iptal mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 3600 iptal mi?

2022 yılı Temmuz ayında yürürlüğe giren kanunla daha önce kendilerine 3600 ek gösterge sözü verilen öğretmen, hemşire, din görevlisi ve polis memurları dahil tüm kamu görevlilerinin ek göstergeleri yeniden belirlenmiştir. Anılan değişiklikler 15.01.2023 tarihinden geçerli olarak uygulanmaya başlayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyeyuzyili.com

Yeni torba yasada 3600 ek gösterge var mı?

05 Temmuz 2022 tarih ve 31887 sayılı “Torba Yasa” ile 3600 Ek Gösterge kapsamına genişletilmiş ve 1. dereceye gelmiş olmak şartıyla tüm öğretmenlerin, 2 yıl ve üzeri yükseköğrenim mezunu emniyet personeli, 2 yıl ve üzeri yükseköğrenim mezunu tüm sağlık çalışanı ve din görevlileri 3600 Ek Gösterge Kapsamına alınmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tec-sen.org

3600 Yasası Meclisten Geçti mi?

3600 ek gösterge, öğrenci affı ve emekli aylıklarını içeren yasa Meclisten geçti. Kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge, öğrencilere üniversite affı, milletvekillerine emekli maaş artışı getiren, en düşük emekli maaşını da 2500 liradan 3500 liraya çıkaran torba yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yunusbirbilen.av.tr

3600 ek gösterge hangi tarihten itibaren geçerli olacak?

3600 ek gösterge düzenlemesi için çalışmaların devam ettiği biliniyor. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemenin 2024 yılı ilk yarısında tamamlanacağını ve Meclis'e sunulacağını açıklamıştı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kamuajans.net

3600 ek gösterge mahkemeye verildi mi?

Mahkeme kararı ile ilgili bir değerlendirme yapan Genel Başkanımız Önder Kahveci “ 3600 Ek göstergede kamu çalışanlarının mağduriyetlerini sonlandırmanın gayreti içerisindeyiz. Haksızlığa uğrayan çalışanlarımız adına mahkemelerde açtığımız davalarla bunu sonlandırıyoruz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turksagliksen.org.tr

Memur ve emekliye yeni düzenleme! 3600 ek gösterge hangi memuru kapsıyor?

İlgili 38 soru bulundu

Soru cevap kısmı

1 derecedeki tüm memurlara 3600 ek gösterge verilecek mi?

2023 yılındaki seçim sürecinde hem dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1. dereceye gelen tüm memurların ek gösterge rakamlarının 3600'e yükseltileceğini dile getirmişti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kamusen.org.tr

3600 ek gösterge ne durumda?

Düzenlemeyle, birinci derece memur olmak kaydıyla tüm öğretmenlerin, 2 yıl ve üzeri yükseköğrenim mezunu polislerin, alan sınırlaması olmaksızın 4 yıllık yükseköğrenim mezunu sağlık çalışanları ile din görevlilerinin ek göstergeleri 3600'e yükseltilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulticaretgazetesi.com

3600 ek gösterge kimlere verilecek Resmi Gazete?

6487 sayılı Kanunla, 657 sayılı Kanuna ekli II sayılı Cetvelde değişiklik yapılarak Başbakanlık ve Bakanlıklardaki genel müdürlük ve başkanlık daire başkanları ile yargı kuruluşları, yükseköğretim kurumları, bağlı ve ilgili kuruluşlarda görev yapan daire başkanlarının ek göstergeleri 3600 olarak belirlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cdn.bartin.edu.tr

3600 ek gösterge kimlere verilecek 2024?

Daha önce konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, "3600 ek göstergeden 2 yıl ve üzeri üniversite mezunu olanların faydalanmasının mümkün olduğunu söyleyebiliriz. 2 yıl üniversite mezunu olanlar 10. derece 2 dereceden başlamakta birinci dereye kadar yükselmekte. 4 yıllık üniversite ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Torba yasada 3600 ek gösterge kaçıncı madde?

Yeni torba yasa Meclis'e sunuldu ve içerisinde önemli bir düzenleme dikkat çekiyor. 86 madde arasında öne çıkan detaylardan biri, 3600 ek gösterge düzenlemesi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

3600 yasası var mı?

Yasal durum şöyle; Toplam 3600 gün prim ödenmiş olmak kaydı ile fiili hizmet süresi 15 yıl olanlar emeklilik gerekçesi ile işten ayrılma ve kıdem tazminatı alabilme hakkına sahiptir. Bu husus 1475 sayılı eski İş Kanunun yürürlükte kalan ve halen geçerliliğini sürdüren son ve tek maddesi Madde 14/5' e dayanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kplegal.com.tr

3600 ek gösterge mecliste görüşüldü mü?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen ve ısrarlarımız sonucunda verilen önergeyle birlikte kapsamı daha da genişleyen 3600 ek gösterge konusunda bugün de TBMM'de görüşmelerde bulunduk. Ek gösterge düzenlemesine ilişkin kanun değişikliği tasarısı TBMM Genel Kurul gündemine geldi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhabersen.org.tr

Emekli şeflere 3600 ek gösterge verilecek mi?

3600 Ek Gösterge Düzenlemesinde Adalet Terazisi Bozulmuş, Büyük Bir Çoğunluk 3600 Ek Göstergeye Kavuşurken Başta Şefler Ve Diğer Memurlarımız Kapsam Dışı Bırakılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tec-sen.org

Torba yasa nedir hukuk?

Kısaca, birbiri ile konu yönünden ilgisi olmayan ve çok fazla sayıda başka kanunda ek ve değişiklikler yapan kanunlara “torba kanun” adı verilebilir. Bir kanunun torba kanun olup olmadığının temel göstergelerinden birisi, kanun başlığıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

3600 ek gösterge alan memurlar kimler?

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, "3600 ek göstergeden 2 yıl ve üzeri üniversite mezunu olanların faydalanmasının mümkün olduğunu söyleyebiliriz. 2 yıl üniversite mezunu olanlar 10. derece 2 dereceden başlamakta birinci dereye kadar yükselmekte. 4 yıllık üniversite mezunu olanlar daha avantajlı çünkü 9. derece 1. ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

360 ek gösterge Resmi Gazetede yayımlandı mı?

3600 ek gösterge ve öğrenci affını içeren 7417 sayılı Kanun 5 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Kanunun ek göstergeye dair hükümleri 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek. MADDE 1- 9/6/1930 tarihli ve 1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanununun ek 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetememur.com

8000 ek gösterge kimlere verilir?

En Yüksek Devlet Memuru olarak tanımlanmakta olan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanının ek göstergesi 8000 iken Genel Kurmay Başkanının ek göstergesi 9000'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

1 derece devlet memurları kimlerdir?

657 sayılı Kanunun 36. maddesinde memuriyete giriş ve memuriyette yüksele bilecekleri derece ve kademeler gösterilmiştir. Genel olarak, lise mezunları 13. derecenin 3. kademesinde, ön lisans mezunları 10. derecenin 2. kademesinde, lisans mezunları ise 9. derecenin 1. kademesinde memuriyet görevine başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Memurlara 1 derece verilecek mi?

Devlet memurları ve kamu görevlilerine ilave derece verilmesi hakkında bu güne kadar çıkan yasal düzenlemelerde şartları taşıyan memurların ve kamu görevlilerinin kazanılmış hak aylık dereceleri ile emeklilik dereceleri 1 üst dereceye yükseltilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

3600 ek gösterge hangi derece kademe?

Birinci derecedeki memurların tamamının 3600 ek göstergeden yararlanacağını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, eksik kalan tüm kesimlerin isi hakkını alacağını açıkladı. İşte 1. derece memur kapsamı ve kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge son durum...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Memur emeklilerine 3600 ne zaman verilecek?

Karakaş, 3600 ek gösterge düzenlemesinin en erken 15 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe gireceğini sözlerine ekledi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekonomim.com

1 derece şef kadrosu var mı?

Gazetememur.com olarak, 19 Ekim 2022 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan “Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi”nde yaptığımız incelemeye göre, İçişleri Bakanlığı taşra teşkilatına ilk kez 1 inci derece 38 şef kadrosu ihdası yapılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetememur.com

3600 Torba yasada neler var?

Buna göre, ek göstergenin 2200'den 3600'e çıkmasıyla 25 yıl hizmeti bulunan öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin emekli aylıkları 653.15 lira, 30 yıl hizmeti bulunanların 696.69 lira, 35 yıl hizmeti bulunanların da 740.24 lira artacak” dedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: enerjibirsen.org.tr

3600 ek gösterge hangi memurlara verilecek Son Dakika?

3600 ek gösterge düzenlemesi, dört meslek grubunu yani polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşireleri kapsayacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT