E ticaret dünyası, son yıllardaki başarısı ve özellikle de pandemi dönemi sonrasında kazandığı ivme ile oldukça dikkat çeken sektörlerden biri hâline geldi. E ticaret para kazandırır mı? Evet, e ticaret sektöründe başarı basamaklarını bir bir tırmanmak mümkün.
Kendi işini kurmak isteyenlerin ilk tercihi olan bu sistem, popüler olduğu kadar para da kazandırır. Potansiyel olarak büyük ölçekte para kazanmayı sağlar. Ürün ve hizmetlerin satış, dağıtım, ödeme ve pazarlama süreçlerinin internet üzerinden gerçekleştirilmesine denir.
Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 22.500 TL ile 32.500 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük E-ticaret Uzmanı maaşı 22.500 TL iken, en yüksek ise 75.000 TL'dir.
E-ticaret ne kadar karlı? Heyecanlı girişimciler ve büyüyen işletmeler için e-ticaret, işinizin tek odak noktası olarak veya ek bir satış kanalı olarak uyarlamak üzere çok karlı bir model olabilir. Trendler, e-ticaret sektörünün yıldan yıla büyümeye devam ettiğini gösteriyor.
Soruya net bir cevap gerekirse e-ticaret göründüğü kadar kolay bir iş değildir. Genel manada normal ticaret ne kadar zorsa e-ticaretinde kendine göre farklı farklı zorlukları bulunuyor. Tabii ki her sorunun bir çözümü olduğu gibi e-ticaretin içerisinde bulunan sorunlarında çözümleri bulunuyor.
İlgili 35 soru bulundu
Evet, e ticaret sektöründe başarı basamaklarını bir bir tırmanmak mümkün. Günümüzde pek çok işletme sadece e ticaret faaliyetleri ile kazanç sağlamaktadır. Ancak bunu da her işte olduğu gibi uygulanması gereken disiplini uygulayarak başarıyorlar.
Çevrimiçi alışveriş yaptığınızda, banka veya kredi kartı bilgileri, iletişim bilgileri ve adres gibi hassas bilgileri satıcılarla paylaşmış olursunuz. Bilgisayar korsanları bir e-ticaret web sitesine yetkisiz erişim elde ederse bir veri ihlali durumunda bilgilerinizin açığa çıkma riski vardır.
eTicarette yukarıdan aşağı en az %45 kar marjı ile ancak şirket döner. %50-60 kar marjı varsa kar etme şansı var demektir. Yani bu alırken kazanmak ve doğru ürün yönetimi anlamına gelir.
Evet sermayesiz e-ticaret yapılabilmektedir. Şirket açma, kargo gönderim ücretleri, vergiler gibi başlangıç masraflarını liste dışında tutarak dropshipping, ikinci el ürün satışı, el yapımı ürünlerin satışı gibi farklı iş modellerinden yararlanabilirsiniz.
E-ticaret Şirketi Kuruluş Maliyeti
Yaklaşık olarak belirtecek olursak bir şahıs şirketi kurmanın maliyeti, 400 TL'dir. Limited şirket kurmanın yaklaşık maliyeti, 1.800TL civarındadır. Anonim şirket kurmanın yaklaşık maliyeti ise sermaye blokajını saymazsak 2.500 TL civarındadır.
Mümkündür fakat profesyonel bir görünüm ve hizmet sağlayamazsanız kimse sitenizden alış veriş yapmaz. 1000 TL den başlayıp isteklerinize, yapacağınız işe göre 100 Bin liraları bulan maliyetler ortaya çıkabilir. Basit manada işe başlayıp ticaret yapabileceğiniz bir sistem ortamala 3000-5000 TL arasındadır.
Çin, e-ticaret konusunda dünyanın bir numaralı ülkesidir. Amerika Birleşik Devletleri ise henüz Çin'in gerisindedir. Çin'de e-ticaret hacmi yaklaşık 700 milyar dolar civarındayken, Amerika Birleşik Devletleri'nde bu rakam 350 milyar dolar civarındadır.
E-ticaret ve Pazarlama bölümü mezunları elektronik ortamda satış gerçekleştiren firmalarda içerik yöneticisi olarak da görev alabilirler. E-ticaret ve pazarlama alanında bir kariyer hedefleyenler Kariyer.net'te yer alan iş ilanlarını inceleyerek kendilerine uygun seçenekleri bulabilirler.
Alış fiyatının (veya maliyet tutarının) kazanç oranı kadar artırılmasıyla satış fiyatı belirlenmektedir. Örnek olarak alış fiyatı 200 TL olan bir malın satışından %20 kazanç elde edilmek isteniyorsa satış fiyatı 200 x (100 + 20) / 100 = 200 x 1,2 = 240 TL olarak hesaplanacaktır.
1) KDV (Katma Değer Vergisi)
Şirketlerin aylık olarak ödemekle yükümlü oldukları bir vergi türüdür. İnternetten aylık olarak yapılan satışın ve kesilen faturaların %1, %8 ya da %18'i oranında hesaplanır.
Elektronik ticaret, hizmet ve ürünlerin tüketiciler ile online kanallar vasıtasıyla bir araya getirildiği ticaret türüne verilen isimdir. Geleneksel ticaret yöntemlerinin yerini alan e-ticaret; satış, ödeme, dağıtım, reklam ve iletişim gibi tüm faktörlerin internet vasıtasıyla gerçekleştirildiği bir sistemi tanımlar.
Stoksuz satışta alıcı, satıcı ve tedarikçi tarafları yer alır. Stoksuz satış yapan satıcı, taraflar arasında aracı rolü üstlenir. Satıcılar stok sayısını tutmadığı ve depolamadığı ürünleri satar. Müşteri bir sipariş verdiğinde, dropshipping firmaları bunu tedarikçiye iletir ve tedarikçi ürünü müşteriye gönderir.
Girişim yapabilen herkes e-ticaret yapabilir denilebilir. Girişim; fikir bulma, müşteriye ulaşma, gelir elde etme, ürün geliştirme, takım kurma, takım yönetme, rekabet etme, analiz yapma gibi bir çok başlıktan oluşmaktadır. E-ticarette fikir çok değerli ve önemlidir.
Şirket kurmak için reşit olmak, yani 18 yaşını doldurmak gereklidir.
İyi bir e-ticaret danışmanı olmak için üniversitelerin E-ticaret ve Pazarlama Bölümü, İşletme Bölümü, İktisat Bölümü, Pazarlama Bölümü gibi alanlarından mezun olmak gerekir. Ayrıca Dijital Pazarlama Eğitimi alan kişiler bu alanda avantajlıdır. E-ticaret alanında fark yaratmak için İngilizce Eğitimi almak da önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri