Bebeğiniz haftada yüz elli iki yüz kilo arasında almaya devam etmektedir ve bu hafta da yaklaşık o kadar kilo almış ve yaklaşık 2950 gram 48 cm civarındadır. Gebelikte 38. Haftada Bebeğin Ultrason Görüntüsü Nasıldır?
Doğuma kadar geçen sürede bebeğin beyin ve akciğer gelişimi devam etmeye, bebek hafta başına yaklaşık 200 gr almaya ve doğuma hazırlanmaya devam eder.
38 haftalık gebelikte bebek artık dünyaya gelmeye hazır hale gelmiş ve bunun için gerekli olan organ gelişimini tamamlamıştır. Yaklaşık olarak bir karpuz büyüklüğünde olan bebeğiniz bu hafta itibariyle yaklaşık 47-50 cm boyunda ve 3000 gram civarındadır.
38 hafta gebelikte bebeğin normal kilosu ne kadar olmalıdır? Bu haftada bebeğin kilosu ortalama 3000-3100 gr ağırlığındadır.
Hamileliğin 39. haftasında bebeğin boyu yaklaşık 50-51 santim, büyük boy bir balkabağı kadardır. Ağırlığı yaklaşık 3300 gramdır.
İlgili 43 soru bulundu
Hamilelikte ultrason yöntemi ile bebeğin tahmini olarak ağırlığı hesaplanabilmektedir. Burada yapılan gerçek br ağırlık ölçümü değildir, ultrason cihazı veya başka bir cihazla bebeğin ağırlığını tartı gibi gerçek anlamda ölçmek mümkün değildir.
Vücut yüzeyini kaplayan ve lanugo olarak adlandırılan ince tüyler 40. hafta ile birlikte neredeyse tamamen dökülmüştür. Doğum sonrasında kalan az miktarda tüy var ise bunlar da birkaç gün içerisinde dökülür. Bu hafta itibariyle bebeğin boyu yaklaşık olarak 50-52 cm, kilosu ise ortalama 3500 gram civarındadır.
Gebeliğin 3. trimesterinde yani Gebeliğin 7., 8. ve 9. Aylarında bebeğin kilosundaki artışın giderek arttığı gözlemlenebilir. Yani hamileliğin son 3 ayında bebeğin kilosu artmaya başlayacaktır. Anne hamileliğin son ayına girildiğinde bebek her gün yaklaşık olarak 25-30 gram alarak büyür.
Hamilelikte bebeğe kilo aldıran yiyeceklere örnek olarak şunlar verilebilir: Tam yağlı süt ve süt ürünleri: Tam yağlı süt, peynir, yoğurt gibi süt ürünleri, yağ oranı yüksektir ve kilo almaya yardımcı olur. Ayrıca, kalsiyum, protein ve vitaminler açısından da zengindir.
Haftası 38 haftalık gebelik, artık doğum sınırına yaklaşıldığının habercisidir. İstatistiklere göre, doğumların yüzde 75'i 38 ila 41. hafta arasında gerçekleşir. Eğer son adet tarihinizi doğru olarak hatırlıyorsanız, doğuma 1-2 hafta kaldığını belirleyebilirsiniz.
40 hafta gebelikte bebeğin boyu ve kilosu ne kadardır? 40 haftalık gebelik 9 aylık gebelik sürecinin sonunu oluşturur. 40. haftada anne karnındaki bebek hemen hemen doğacağı kilo- boyda olur ve yaklaşık bir karpuz büyüklüğündedir. 3- 4 kilo ağırlığında olan bebeklerin boyları bu haftada 48- 53 cm arasında değişir.
Doğum sancıları henüz oluşmadıysa hekim, anne adayını muayene ettikten sonra 42. haftanın beklenmesine karar verebilir. 40 haftalık gebelik sancım yok gibi yakınmalar bu açıdan normal kabul edilir. 42. haftada da sancı olmaması durumunda doğum, suni sancı ile gerçekleştirilir.
37. gebelik haftasında bebeğiniz büyümeye devam eder. Organların etrafındaki derinin alt tarafı ve bazı kaslar yağlanmaya devam eder. Bu yağ birikimi sayesinde, bebeğinizin doğduğunda sıcaklık kontrolü sağlamasında ve hayatta kalmasına yardımcı olacaktır. Bebeğiniz günde neredeyse 30 grama yakın ağırlık kazanmaktadır.
Fiziksel olarak hızla büyüyen rahim karın içi organlara fazlaca yer bırakmamaktadır. Buna bağlı olarak görülebilecek bazı şikayetler normaldir: Rahim yükselirken mide ve diafragma kasının yukarı itilmesine neden olur. Mideden yemek borusuna asit kaçağı arttığı için mide yanması, ekşime gibi şikayetlerde artma olur.
Bebeğin baş aşağı durduğu bu pozisyon, normal doğumun daha rahat gerçekleşmesine yardımcı olur. Bebek doğum kanalına indikten 2-4 hafta sonrasında doğum başlar.
C vitamini, potasyum ve B6 vitamini bakımından şifalı olan muz, hamilelik döneminde tüketildiği zaman anne karnındaki bebeğin kilo almasına yardımcı olur.
Hamillelikte maden suyu tüketimi bebeğe kilo aldırmaz. Sadece içimizi ferahlatır ve mineral alımımıza destek olur.
Tropikal meyveler özellikle mango, muz, ananas ve avokado gibi meyveler yüksek kalorileri ile enerji vericidir. Yine tropikal bir meyve olan passiflora da kilo almada etkin bir meyve çeşididir. Bunların yanı sıra üzüm, incir, kayısı gibi meyveler özellikle kuru olarak tüketildiklerinde yüksek enerji içermektedir.
1-2 yaş arasındaki sağlıklı bir bebek, haftada 50 gram kilo alır ve ikinci yaş sonunda doğum ağırlığının dört katına ulaşır. 2-3 yaş döneminde; Bebeklerde iki yaşından sonra boy uzunluğu ve vücut ağırlığındaki artış yavaşlar. Bu artış, ergenlik dönemine kadar belli bir oranda devam eder.
Gebeliğin bu dönemindeki anne karnındaki bebeklerin ortalama ağırlığı ise 2745 gram civarındadır. 9 aylık gebelik sürecinin tamamlanması ile bebeğin dolaşım sistemi dış dünyadaki yaşamın gerekliliklerini getirebilecek kapasiteye ulaşmış durumdadır. Bağışıklık sistemi ise güç toplamaya devam eder.
Süt ve süt ürünleri
Ancak peynir, yoğurt ve kefir gibi ürünler kalsiyum, protein ve probiyotikler içerir. Bu ürünler hem senin vücudun hem de bebeğinin kilo alması ve sağlıklı gelişimi için faydalıdır. Bu yüzden anne karnında bebeğe kilo aldıran yiyecekler arasında.
Yaklaşık olarak 40 hafta süren gebelik 9 ay 10 gündür.
NST kaçıncı haftada yapılır? NST hekim kararına göre değişmekle birlikte 32. haftadan sonra normal gebelik takibinde yapılabilir. Genellikle 15 günde bir tekrarlanır. 36. haftadan sonra haftada bir yapılabilir ve doğum esnasında devamlı takip yapılır.
39 haftalık gebelik, artık beklenen doğum tarihinize sadece bir hafta kaldığını gösterir. Tamamen gelişmiş ve dış dünyaya hazır hale gelmiş olan bebeğiniz bu hafta içinde de her an doğmak isteyebilir. bazen ise bebekler 1-2 hafta daha anne rahminde kalmak isteyebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri